Boeken voor dienstregeling 2017 start in oktober

   

De nieuwe dienstregeling 2017 start op 11 december 2016

 

  

Bij de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB kan je vanaf 11 oktober boeken

  

  

De Deustche Bahn start op 18 oktober met de verkoop

Slaapwagen van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB in Wenen
Slaapwagen van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB in Wenen
Slaapwagen van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB in Wenen

Boeken voor dienstregeling 2017 start in oktober

 

Per 11 december 2016 is de nieuwe dienstregeling 2017 van kracht. De gebruikelijke boekingstermijnen komen dan meestal een beetje in het gedrang. Onlangs is bekend geworden dat de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB op 11 oktober starten met de boekingen vanaf 11 december. Nuttig voor de nachttreinen van Düsseldorf naar Wenen, München en Innsbruck. De Deutsche Bahn start op 18 oktober. Daar kan je de aansluitende tickets het beste kopen. Pas op deze data zijn de nieuwe tarieven definitief bekend. 

De nieuwe dienstregeling is voor reizigers die vanuit Nederland graag met de nachttrein reizen, geen goed nieuws. Alle City Night Line nachttreinen komen te vervallen. Daarmee rijdt er geen rechtstreekse nachttrein meer vanuit Nederland en vervalt ook een aantal nuttige nachttreinen in Duitsland. Maar er is ook goed nieuws: de Oostenrijkse spoorwegen gaan een nieuwe nachttrein vanuit Düsseldorf rijden.

Op het moment dat de verkoop voor de nieuwe dienstregeling van start gaat, wordt definitief duidelijk wat de dienstregeling en tarieven zijn voor de (nieuwe) nachttreinen. Welke kortingstarieven zijn van toepassing? Kunnen de nachttreinen van de Oostenrijkse spoorwegen bij de Deutsche Bahn worden geboekt? Etcetera. Volg het laatste nieuws op Noord West Express voor de beste tips en tricks.

Links

Meer informatie over de toekomst van de nachttrein.

Meer informatie over de verbinding naar München en Innsbruck.

De website van de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB)

De website van de Deutsche Bahn (nederlandstalige versie)

Heb je nuttige aanvullingen of nieuwe inzichten? Mail naar chris@noordwestexpress.nl

Meer nieuws

Misschien blijft ook de nachttrein naar Hendaye rijden

De nachttrein van Parijs naar Perpignan en Portbou is per 11 december 2016 opgeheven, maar inmiddels is het de bedoeling dat deze per 1 juli 2017 weer gaat rijden. Ook wordt druk onderhandeld over het behoud van de nachttrein naar Irun / Hendaye. Eind april moet er meer duidelijkheid zijn.

Lees meer

Het gaat steeds beter met de Nightjet

De Oostenrijkse spoorwegen maken winst met de Nightjet en willen het netwerk uitbreiden. Een Nightjet naar Amsterdam is op termijn zeker kansrijk. De eerste weken waren niet makkelijk: veel chaos, klachten en gedoe. De kinderziektes zijn al snel overwonnen en binnen drie maanden tijd komt er dus goed nieuws!

Lees meer

De Alpen Express gaat door

De Treinreiswinkel houdt het laatste beetje nachttrein in Nederland op de been. Een interview met directeur Helmut Brall, Het hele wintersportseizoen rijdt de trein vrijdag heen en zaterdag terug. De trein doet zo’n beetje alle Oostenrijkse skigebieden aan. Op de drukste dagen een extra trein naar Italië en Zwitserland.

Lees meer

Ontwerp nieuw Nightjet interieur getest in Wenen

De Oostenrijkse spoorwegen ÖBB gaan binnenkort veel extra materieel ombouwen om in te zetten voor hun nieuwe Nightjet nachttreinen. Voor de inrichting van de coupés hebben ze een eerste ontwerp nagebouwd en vragen ze het publiek om feedback.

Lees meer

Met de nachttrein op reis blijft gewoon aantrekkelijk

Vanuit Nederland blijven in ieder geval München, Innsbruck en Wenen zeer goed bereikbaar met de nachttrein. Of zelfs beter, want de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB starten in december 2016 met een nieuw nachttrein concept; de Nightjet. Je moet wel overstappen in Düsseldorf, maar daar reis je met de ICE snel en comfortabel naar toe.

Lees meer

De Nightjet van de ÖBB verovert nachtelijk Europa

De Oostenrijkse spoorwegen ÖBB lanceren in december 2016 een nieuw nachttrein concept; de Nightjet. Tegelijkertijd wordt het nachttreinnetwerk van de ÖBB flink uitgebreid, mede in reactie op het wegvallen van de City Night Line treinen van de Deutsch Bahn. Overwogen wordt zelfs om de verbinding naar Nederland op niet al te lange termijn ook weer te herstellen.

Lees meer

Alles over reizen met de nachttrein vanuit Nederland

Volgen op