Het afscheid van

de laatste nachttrein

Het afscheid van

de laatste nachttrein

Het afscheid van de laatste nachttrein

Live stream

Volg het vertrek van de laatste nachttrein hier live op vrijdag 9 december 2016. De live stream loopt waarschijnlijk van ongeveer 20:00 tot 21:05 uur. 

Video verslag afscheid

Het vertrek van de laatste nachttrein op 9 december 2016, was LIVE te volgen bij Noord West Express. Er is een reportage gemaakt vanaf de binnekomst van de trein in Amsterdam om 19:55 uur tot het vertrek in Utrecht om 20:59 uur. Er zijn korte inteviews met de laatste reizigers, het treinpersoneel en belangstellenden. De reportage geeft een goed beeld van de sfeer rondom de laatste nachttrein. En natuurlijk nog even een kijkje van binnen: de stokoude couchetterijtuigen en de luxe slaapwagons.

Hieronder is de reportage integraal terug te zien. Binnenkort volgt een mooi gemonteerde samenvatting. 

 

Deel 1 – 13 min:

Verslag LIVE-reportage vertrek van de laatste nachttrein op 9 december 2016 – Amsterdam

 

Deel 2 – 29 min:

Verslag LIVE-reportage vertrek van de laatste nachttrein op 9 december 2016 – vertrek

 

Deel 3 – 8 min:

Verslag LIVE-reportage vertrek van de laatste nachttrein op 9 december 2016 – Utrecht

Aankomst laatste nachttrein uit Duitsland op Amsterdam Centraal, vrijdagochtend 9 december 2016

Petitie

Vergeet niet de petitie te tekenen waarin we pleiten voor een spoedige terugkeer van de nachttrein naar Nederland. Wij willen onze nachttreinen terug! En als de betrokken instanties goed samenwerken, is dat best kansrijk. 

 

Met grote verslagenheid nemen wij afscheid van de

Nachttrein in Nederland

Nederland, 1 januari 1902        

Duitsland, 9 december 2016

Je hebt ons zo vaak meegenomen op reis

En zelfs als we niet met je mee konden

Gaf je ons een perspectief op avontuur

Of je nu ’s avonds ging of ’s ochtends terug kwam

Je was ons licht in de duisternis

Nederland – alle reizigers

Op 9 december 2016 vanaf 20:00 is er gelegenheid tot afscheid nemen op station Amsterdam Centraal

meer informatie op 

http://noordwestexpress.nl/laatste 

  

Informatie over de laatste nachttreinen

  

Het laatste nieuws over reizen met de nachttrein vanuit Nederland vind je op de nieuwspagina. Hier vind je bovendien meer achtergronden over de teloorgang van de nachttreinen, maar zeker ook de nieuwe kansen en ontwikkelingen.  

Het afscheid van de laatste nachttrein

Op 9 december 2016 vertrok voor het laatst een nachttrein uit Nederland. Veel aandacht in de media, veel nostalgie en een beetje optimisme.

Fotoboek 

 

We maken samen een digitaal fotoboek van de laatste dag(en) van de nachttrein in Nederland. Heb je nog mooie of leuke foto’s van de nachttrein in Nederland?  Upload die hieronder.  Het mogen natuurlijk ook foto’s van langer geleden zijn. Maakt ook niet uit of het van je telefoon of een prachtige camera komt. Het gaat om de herinnering!

%22Laatste nachttrein naar de Alpen%22

Mooi artikel van Marnix Viëtor in het bergsportmagazine Hoogtelijn

De winnende foto: nachttrein in zwaar weer

NS International 1750 met een erg korte City Night Line op 4 juni 2016 in de Eempolder bij Soest ©Roel Hemkes

Deze foto van Roel Hemkes bezorgde hem twee tickets voor de laatste nachttrein. Hij mocht op vrijdag 9 december een nostalgisch tripje maken met de laatste nachttrein van Amsterdam naar Utrecht (zie ook het verslag). 

Waarom is dit de winnende foto? Behalve dat het een mooie plaat van de nachttrein is, staat deze foto ook symbolisch voor de laatste jaren van de City Night Line in Nederland. Een omleiding, de helft van de rijtuigen ontbreekt en …. het weer zit ook niet echt mee…

 

Afscheidsliedje

Fotoboek

Fotoboek

We maken samen een digitaal fotoboek van de laatste dag(en) van de nachttrein in Nederland. Kom je de komende tijd nog een nachttrein tegen? Zet hem (al dan niet met vrienden of familie) op de foto en upload die hieronder.  Het mogen natuurlijk ook foto’s van langer geleden of zelfs van heel vroeger zijn. Maakt ook niet uit of het van je telefoon of een prachtige camera komt. Het gaat om de herinnering! 

Voeg je foto toe via de blauwe link hieronder, geef onder ‘caption’  (in maximaal 100 tekens) een korte omschrijving, de datum van de foto, je naam en eventueel de rechten van de foto, bijvoorbeeld ‘copyright’ of ‘rechtenvrij’ of ‘naamsvermelding’.

Let op: na het uploaden verschijnt je foto eerst onderaan als nieuw toegevoegd. Na herladen van de pagina, zie je dat je foto als meest recent geplaatse foto bovenaan is staat. Het fotoboek blijft digitaal beschikbaar op Noord West Express.

Alles over reizen met de nachttrein vanuit Nederland

Volgen op