Met de nachttrein naar Edinburgh en Glasgow

Efficiënt en comfortabel, een handige reis

Hier lees je alles over het plannen en boeken van je reis

Met de nachttrein naar Edinburgh en Glasgow

Efficiënt en comfortabel, een handige reis

Hier lees je alles over het plannen en boeken van je reis

Caledonian Sleeper: een splinternieuwe trein!

Met de nachttrein naar Edinburgh en Glasgow: een prachtige manier om je vakantie of zakenreis te beginnen! De reis kost vanaf €180 per persoon. Wel wat duurder dan met het vliegtuig, maar geen bijkomende kosten voor bagage enzo. Bovendien is de Caledonian Sleeper een luxe nachttrein, die met splinternieuwe rijtuigen rijdt.   

Heel romantisch is dat er in de Caledonian Sleeper een geweldig restauratierijtuig meerijdt. Ze hebben daar diverse maaltijden en drankjes, maar vooral een overvloed aan Schotse specialiteiten. Helaas vertrekt de Caledonian Sleeper tussen Londen en Edinburgh en Glasgow wat laat om daar uitgebreid van te genieten. Lekker ontbijten dan maar!

Caledonian Sleeper in Edinburgh Waverley Station ©Noord West Express
Caledonian Sleeper in Edinburgh Waverley Station ©Noord West Express

Vanuit Amsterdam rijdt een rechtstreekse Eurostar naar Londen rijden. Dat betekent dat je met één overstap in Schotland bent! Helaas is de aansluiting op de terugweg voorlopig door de pandemie erg ongunstig. Er rijden nu minder rechtstreekse treinen. 

TIP!

Vroeg boeken!   

De kaartjes voor de Caledonian Sleeper boek je bijna een jaar vooruit. Dat is handig, maar de voordeligste tarieven zijn snel uitverkocht! Lastig is dat kaartjes voor de Eurostar veel minder lang van te voren aangeschaft kunnen worden.

Naar Londen met de Eurostar

Naar Schotland met de mooiste nachttrein ter wereld

Eindbestemming Edinburgh (niet zaterdag)

Amsterdam – Edinburgh

  vertrek

18:47

aankomst

07:23

overstappen

Londen

slaapplaats v.a.

€180 (all-in)

(afhankelijk wisselkoers)

nachttrein

Caledonian Sleeper

details en reistips

Vanuit London rijdt een perfecte nachttrein naar Edinburgh. Hij vertrekt vrij laat, maar je mag al om 22:00 je coupé in en kan dus aan voldoende nachtrust komen, want de aankomsttijd is wel gunstig en je mag na aankomst ook nog even blijven liggen. Verder is er een echt restaurant aan boord.

Je bereikt London met de Eurostar (grootste deel 300 km/u) vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Aan boord is steeds een café-bar voor eten en drinken. In de eerste klas is eten en drinken zelfs inbegrepen.

In London moet je verplaatsen van station St Pancras International naar Euston Station. Je hebt veel tijd voor je overstap en de stations liggen op slechts 10 minuten lopen van elkaar. Voldoende tijd om in Londen te dineren dus!

Euston Station bevindt zich ten westen van St Pancras aan dezelfde grote weg (Euston Road). Het is echt niet de moeite om de metro te nemen (bovendien duur). Als je echt niet kan of wil lopen (door heel zware bagage of zeer slecht weer bijvoorbeeld), kan je het beste een taxi nemen.

ES 
Amsterdam Centraal 18:47
Brussel-Zuid/Midi 20:38
London St Pancras 21:57

.

rijdt niet op zaterdag Caledonian Sleeper
Slaapplaatsen beschikbaar 22:00
London Euston 23:50
Carlisle 05:13
Carstairs 06:22
Edinburgh Waverley 07:23
Coupé verlaten 08:00

Let op: vertrek op zondagen ruim een kwartier eerder, aankomsttijden in Schotland gelijk. 

In bovenstaande tabel zijn alleen de belangrijkste stops weergegeven. De Caledonian Sleeper stopt ’s nachts bijna niet (goed voor de nachtrust). Voor meer details zie de pagina over de Caledonian Sleeper – Lowland Route.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein naar Edinburgh kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Je boekt de reis in twee delen boeken. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

– één voor de reis vanuit Nederland naar Londen;

– één voor de nachttrein naar Edinburgh

Eurostar Amsterdam – Londen

Het boeken van dit ticket kan om het even via de website van NS International, de Belgische spoorwegen of Eurostar. Het lijkt niet nodig om de tickets voor de Eurostar apart te kopen, maar je kan altijd even proberen of dat een voordeliger tarief oplevert.

Van €55 tot €166. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Je kan vanaf 4 maanden van te voren boeken, dus doe dat dan ook als je de voordeligste tarieven zoekt. Er zijn regelmatig extra kortingen beschikbaar. Het genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, inclusief een reservering voor de zitplaats. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen standaard €56 (afhankelijk van beschikbaarheid). Jongere kinderen kunnen gratis mee, maar alleen zonder zitplaats.

Eerste klas (comfort 1) tickets kosten €97 tot €235. Eerste klas reizen biedt meer ruimte en rust, maar maaltijden zijn tegenwoordig niet meer inbegrepen. Daarvoor is nu een premium class vanaf €251 per persoon.

Nachttrein Londen – Edinburgh

Dit ticket kan eenvoudig via de website van de Caledonian Sleeper boeken. Het ticket moet je zelf printen en de conducetur scant de barcode. Als je al een kaartje hebt (bijvoorbeeld een netwerk pas), kan alleen een reservering voor de nachttrein kopen (‘berth supplement’). Verder wijst alles zich vanzelf.

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven. De kosten zijn vermeld in Britse ponden.

LET OP: de Caledonian Sleeper kan je al een jaar van te voren boeken. Dat kan handig zijn, maar betekent ook dat veel voordelige tarieven al snel uitverkocht zijn. Boek dus zo vroeg mogelijk!

Onderstaande tarieven zijn per persoon op basis van twee persoons accommodatie. 

Comfort Kosten
Zitplaats vanaf £50
Classic room vanaf £105 pp
Club room vanaf £145
Caledonian Double vanaf £205 pp
Familie tickets, tot 50% korting (3 tot 6 personen) vanaf £190 (2 volw en 2 kinderen)

De genoemde tarieven zijn Fixed Advance tickets. Deze tickets moet je vooraf online bestellen en kunnen niet worden ingewisseld of gewijzigd. Als je meer flexibiteit wenst, kan je kiezen voor het Flexible tarief. 

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar de Schotse hooglanden, vind je op de pagina over de Caledonian Sleeper. Verder heeft The Man in Seat Sixty-One een goeie pagina over de Caladonian Sleeper.

Kinderen en families reizen voordeliger

Kinderen van 5 tot 15 betalen 50%. Aandachtspunt is wel de beschikbaarheid van de voordelige tickets voor kinderen, waardoor de korting vaak tegenvalt. Kinderen onder 5 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond).

Voor families zijn vaak zeer voordelige tarieven beschikbaar. Vanaf 190 pond voor twee volwassenen en twee kinderen, bijvoorbeeld. Geef op de website gewoon het aantal reizigers op en het familie tickets komt vanzelf als optie. 

Fiets meenemen

Het meenemen van de fiets op Caledonian Sleeper is zonder meerkosten mogelijk, maar er is beperkte capaciteit en de fiets moet wel op je tickets zijn aangemeld, Dat kan je online aanvinken bij het boeken van je kaartje.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Edinburgh – Amsterdam  

  vertrek

23:40

aankomst

13:12

overstappen

Londen

slaapplaats v.a.

€180 (all-in)

(afhankelijk wisselkoers)

nachttrein

Caledonian Sleeper

details en reistips

Vanuit Edinburgh rijdt een perfecte nachttrein naar de Londen. Hij vertrekt vrij laat, maar je mag al iets eerder je coupé in en kan dus aan voldoende nachtrust komen, want de aankomsttijd is wel gunstig en je mag na aankomst ook nog even blijven liggen. Verder is er een echt restaurant aan boord.

Vanuit London reis je direct met de Eurostar (grootste deel 300 km/u) naar Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Aan boord is een café-bar voor eten en drinken. In de eerste klas is eten en drinken zelfs inbegrepen. 

rijdt niet op zaterdag Caledonian Sleeper
Slaapplaatsen beschikbaar 23:00
Edinburgh Waverley 23:40
Carstairs 00:19
Carlisle 01:45
London Euston 07:07
Coupé verlaten 07:30

Let op: vertrektijden in Schotland op zondagen ongeveer 25 minuten eerder, aankomsttijd in London is gelijk

In bovenstaande tabel zijn alleen de belangrijkste stops weergegeven. Voor meer details zie de pagina over de Caledonian Sleeper – Lowland Route.

NB: de aansluiting in London op de Eurostar naar Amsterdam is een beetje krap, maar goed te halen. Je moet 30 minuten voor vertrek bij de Eurostar zijn en het is 10 minuten lopen van Euston Station naar station St Pancras International. Dus direct vanuit de nachttrein door!

St Pancras bevindt zich ten oosten van Euston Station aan dezelfde grote weg (Euston Road). Het is echt niet de moeite om de metro te nemen (bovendien duur). Als je echt veel haast hebt, niet kan of wil lopen (door heel zware bagage of zeer slecht weer bijvoorbeeld), kan je het beste een taxi nemen.

Vervolgens moet je inchecken voor de Eurostar. Dat brengt helaas wat vliegtuigachtige tafrelen met zich mee: beveiligingspoortjes, bagagecheck, paspoortcontroles etc.

ES 9114
London St Pancras 08:31
Brussel-Zuid/Midi 12:32
Amsterdam Centraal 13:12

Als je liever een wat meer relaxte overstap in Londen wil of nog wat tijd wil nemen om daar te ontbijten, kan je natuurlijk een (of meer) trein(en) later nemen. 

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein vanuit Edinburgh kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Je boekt de reis in twee delen. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

– één voor de nachttrein naar de Londen.

– één voor de reis vanuit Londen naar Nederland; 

Nachttrein Edinburgh – Londen

Dit ticket kan eenvoudig via de website van de Caledonian Sleeper boeken. Het ticket moet je zelf printen en de conducetur scant de barcode. Als je al een kaartke hebt (bijvoorbeeld een netwerk pas), kan alleen een reservering voor de nachttrein kopen (‘berth supplement’). Verder wijst alles zich vanzelf.

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven. De kosten zijn vermeld in Britse ponden.

LET OP: de Caledonian Sleeper kan je al een jaar van te voren boeken. Dat kan handig zijn, maar betekent ook dat veel voordelige tarieven al snel uitverkocht zijn. Boek dus zo vroeg mogelijk! 

Onderstaande tarieven zijn per persoon op basis van twee persoons accommodatie. 

Comfort Kosten
Zitplaats vanaf £50
Classic room vanaf £105 pp
Club room vanaf £145
Caledonian Double vanaf £205 pp
Familie tickets, tot 50% korting (3 tot 6 personen) vanaf £190 (2 volw en 2 kinderen)

De genoemde tarieven zijn Fixed Advance tickets. Deze tickets moet je vooraf online bestellen en kunnen niet worden ingewisseld of gewijzigd. Als je meer flexibiteit wenst, kan je kiezen voor het Flexible tarief. 

Kinderen van 5 tot 15 betalen 50%. Aandachtspunt is wel de beperkte beschikbaarheid van de voordelige tickets voor kinderen, waardoor de korting vaak tegenvalt. Kinderen onder 5 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond).

Voor families zijn vaak zeer voordelige tarieven beschikbaar. Vanaf 185 pond voor twee volwassenen en twee kinderen, bijvoorbeeld. Geef op de website gewoon het aantal reizigers op en het familie tickets komt vanzelf als optie. 

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar de Schotse hooglanden, vind je op de pagina over de Caledonian Sleeper. Verder heeft The Man in Seat Sixty-One een goeie pagina over de Caladonian Sleeper.

Het meenemen van de fiets op Caledonian Sleeper is zonder meerkosten mogelijk, maar er is beperkte capaciteit en de fiets moet wel op je tickets zijn aangemeld, Dat kan je online aanvinken bij het boeken van je kaartje.

Eurostar Londen – Amsterdam

Het boeken van dit ticket kan het beste via de website van NS International. Je kan even controleren of je bij de Belgische spoorwegen, of Eurostar voordeliger uit bent.

Tickets kosten vanaf €55. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Je kan vanaf 6 maanden van te voren boeken, dus doe dat dan ook als je de voordeligste tarieven zoekt.

De genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, inclusief een reservering voor de zitplaats. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen vanaf €28,50 (afhankelijk van beschikbaarheid). Jongere kinderen kunnen gratis mee, maar dan wel zonder zitplaats.

Eerste klas tickets kosten vanaf €90,50. Eerste klas reizen biedt meer ruimte en rust en een lichte maaltijd en drankjes zijn inbegrepen. Kids betalen €64 voor de eerste klas.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Bestemming Glasgow hieronder…
Link naar meer informatie over de Caledonian Sleeper
Restaurant van de Caledonian Sleeper ©Noord West Express
Restaurant van de Caledonian Sleeper ©Noord West Express
Slaapcoupé in de Caledonian Sleeper ©Noord West Express
Slaapcoupé in de Caledonian Sleeper ©Noord West Express

Eindbestemming Glasgow (niet zaterdag)

Amsterdam – Glasgow

  vertrek

18:47

aankomst

07:20

overstappen

Londen

slaapplaats v.a.

€180 (all-in)

(afhankelijk wisselkoers)

nachttrein

Caledonian Sleeper

details en reistips

Vanuit London rijdt een perfecte nachttrein naar Glasgow. Hij vertrekt vrij laat, maar je mag al om 22:00 je coupé in en kan dus aan voldoende nachtrust komen, want de aankomsttijd is wel gunstig en je mag na aankomst ook nog even blijven liggen. Verder is er een echt restaurant aan boord.

Je bereikt London met de Eurostar (grootste deel 300 km/u) vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Aan boord is steeds een café-bar voor eten en drinken. In de eerste klas is eten en drinken zelfs inbegrepen

ES 
Amsterdam Centraal 18:47
Brussel-Zuid/Midi 20:38
London St Pancras 21:57

In London moet je verplaatsen van station St Pancras International naar Euston Station. Je hebt veel tijd voor je overstap en de stations liggen op slechts 10 minuten lopen van elkaar. Voldoende tijd om in Londen te dineren dus!

Euston Station bevindt zich ten westen van St Pancras aan dezelfde grote weg (Euston Road). Het is echt niet de moeite om de metro te nemen (bovendien duur). Als je echt niet kan of wil lopen (door heel zware bagage of zeer slecht weer bijvoorbeeld), kan je het beste een taxi nemen.

rijdt niet op zaterdag Caledonian Sleeper
Slaapplaatsen beschikbaar 22:00
London Euston 23:50
Carstairs 06:22
Motherwell 06:55
Glasgow Central 07:22
Coupé verlaten 08:00

Let op: vertrek op zondagen ruim een kwartier eerder, aankomsttijden in Schotland gelijk. 

In bovenstaande tabel zijn alleen de belangrijkste stops weergegeven. De Caledonian Sleeper stopt ’s nachts bijna niet (goed voor de nachtrust). Voor meer details zie de pagina over de Caledonian Sleeper – Lowland Route.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein naar Glasgow kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Je boekt de reis in twee delen boeken. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

– één voor de reis vanuit Nederland naar Londen;

– één voor de nachttrein naar Glasgow

Eurostar Amsterdam – Londen

Het boeken van dit ticket kan om het even via de website van NS International, de Belgische spoorwegen of Eurostar. Het lijkt niet nodig om de tickets voor de Eurostar apart te kopen, maar je kan altijd even proberen of dat een voordeliger tarief oplevert.

Van €55 tot €166. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Je kan vanaf 4 maanden van te voren boeken, dus doe dat dan ook als je de voordeligste tarieven zoekt. Er zijn regelmatig extra kortingen beschikbaar. Het genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, inclusief een reservering voor de zitplaats. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen standaard €56 (afhankelijk van beschikbaarheid). Jongere kinderen kunnen gratis mee, maar alleen zonder zitplaats.

Eerste klas (comfort 1) tickets kosten €97 tot €235. Eerste klas reizen biedt meer ruimte en rust, maar maaltijden zijn tegenwoordig niet meer inbegrepen. Daarvoor is nu een premium class vanaf €251 per persoon.

In bepaalde gevallen is het voordeliger om met de Benelux Intercity naar Brussel de reizen, maar dat geldt toch vooral als je (te) laat boekt en de voordelige tickets voor de Thalys al weg zijn. Dat kost echter ook veel extra reistijd.

Nachttrein Londen – Galsgow

Dit ticket kan eenvoudig via de website van de Caledonian Sleeper boeken. Het ticket moet je zelf printen en de conducetur scant de barcode. Als je al een kaartje hebt (bijvoorbeeld een netwerk pas), kan alleen een reservering voor de nachttrein kopen (‘berth supplement’). Verder wijst alles zich vanzelf.

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven. De kosten zijn vermeld in Britse ponden.

LET OP: de Caledonian Sleeper kan je al een jaar van te voren boeken. Dat kan handig zijn, maar betekent ook dat veel voordelige tarieven al snel uitverkocht zijn. Boek dus zo vroeg mogelijk!

Onderstaande tarieven zijn per persoon op basis van twee persoons accommodatie. 

Comfort Kosten
Zitplaats vanaf £50
Classic room vanaf £105 pp
Club room vanaf £145
Caledonian Double vanaf £205 pp
Familie tickets, tot 50% korting (3 tot 6 personen) vanaf £190 (2 volw en 2 kinderen)

De genoemde tarieven zijn Fixed Advance tickets. Deze tickets moet je vooraf online bestellen en kunnen niet worden ingewisseld of gewijzigd. Als je meer flexibiteit wenst, kan je kiezen voor het Flexible tarief. 

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar de Schotse hooglanden, vind je op de pagina over de Caledonian Sleeper. Verder heeft The Man in Seat Sixty-One een goeie pagina over de Caladonian Sleeper.

Kinderen en families reizen voordeliger

Kinderen van 5 tot 15 betalen 50%. Aandachtspunt is wel de beschikbaarheid van de voordelige tickets voor kinderen, waardoor de korting vaak tegenvalt. Kinderen onder 5 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond).

Voor families zijn vaak zeer voordelige tarieven beschikbaar. Vanaf 185 pond voor twee volwassenen en twee kinderen, bijvoorbeeld. Geef op de website gewoon het aantal reizigers op en het familie tickets komt vanzelf als optie. 

Fiets meenemen

Het meenemen van de fiets op Caledonian Sleeper is zonder meerkosten mogelijk, maar er is beperkte capaciteit en de fiets moet wel op je tickets zijn aangemeld, Dat kan je online aanvinken bij het boeken van je kaartje.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Glasgow – Amsterdam  

  vertrek

23:40

aankomst

16:11

overstappen

Londen

slaapplaats v.a.

€180 (all-in)

(afhankelijk wisselkoers)

nachttrein

Caledonian Sleeper

details en reistips

Vanuit Glasgow rijdt een perfecte nachttrein naar de Londen. Hij vertrekt vrij laat, maar je mag al om 22:00 je coupé in en kan dus aan voldoende nachtrust komen, want de aankomsttijd is wel gunstig en je mag na aankomst ook nog even blijven liggen. Verder is er een echt restaurant aan boord.

Vanuit London reis je direct met de Eurostar (grootste deel 300 km/u) naar Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Aan boord is een café-bar voor eten en drinken. In de eerste klas is eten en drinken zelfs inbegrepen. 

rijdt niet op zaterdag Caledonian Sleeper
Slaapplaatsen beschikbaar 22:00
Gaslgow Central 23:40
Motherwell 00:01
Carstairs 00:19
London Euston 07:07
Coupé verlaten 07:30

Let op: vertrektijden in Schotland op zondagen ongeveer 25 minuten eerder, aankomsttijd in London is gelijk

In bovenstaande tabel zijn alleen de belangrijkste stops weergegeven. Voor meer details zie de pagina over de Caledonian Sleeper – Lowland Route.

NB: de aansluiting in London op de Eurostar naar Amsterdam is een beetje krap, maar goed te halen. Je moet 30 minuten voor vertrek bij de Eurostar zijn en het is 10 minuten lopen van Euston Station naar station St Pancras International. Dus direct vanuit de nachttrein door!

St Pancras bevindt zich ten oosten van Euston Station aan dezelfde grote weg (Euston Road). Het is echt niet de moeite om de metro te nemen (bovendien duur). Als je echt veel haast hebt, niet kan of wil lopen (door heel zware bagage of zeer slecht weer bijvoorbeeld), kan je het beste een taxi nemen.

Vervolgens moet je inchecken voor de Eurostar. Dat brengt helaas wat vliegtuigachtige tafrelen met zich mee: beveiligingspoortjes, bagagecheck, paspoortcontroles etc.

ES 9114
London St Pancras 08:31
Brussel-Zuid/Midi 12:32
Amsterdam Centraal 13:12

Als je liever een wat meer relaxte overstap in Londen wil of nog wat tijd wil nemen om daar te ontbijten, kan je natuurlijk een (of meer) trein(en) later nemen. Dan moet je wel overstappen in Brussel.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein vanuit Glasgow kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Je boekt de reis in twee delen. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

– één voor de nachttrein naar de Londen.

– één voor de reis vanuit Londen naar Nederland; 

Nachttrein Glasgow – Londen

Dit ticket kan eenvoudig via de website van de Caledonian Sleeper boeken. Het ticket moet je zelf printen en de conducetur scant de barcode. Als je al een kaartke hebt (bijvoorbeeld een netwerk pas), kan alleen een reservering voor de nachttrein kopen (‘berth supplement’). Verder wijst alles zich vanzelf.

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven. De kosten zijn vermeld in Britse ponden.

LET OP: de Caledonian Sleeper kan je al een jaar van te voren boeken. Dat kan handig zijn, maar betekent ook dat veel voordelige tarieven al snel uitverkocht zijn. Boek dus zo vroeg mogelijk! 

Onderstaande tarieven zijn per persoon op basis van twee persoons accommodatie. 

Comfort Kosten
Zitplaats vanaf £50
Classic room vanaf £105 pp
Club room vanaf £145
Caledonian Double vanaf £205 pp
Familie tickets, tot 50% korting (3 tot 6 personen) vanaf £190 (2 volw en 2 kinderen)

De genoemde tarieven zijn Fixed Advance tickets. Deze tickets moet je vooraf online bestellen en kunnen niet worden ingewisseld of gewijzigd. Als je meer flexibiteit wenst, kan je kiezen voor het Flexible tarief. 

Kinderen van 5 tot 15 betalen 50%. Aandachtspunt is wel de beperkte beschikbaarheid van de voordelige tickets voor kinderen, waardoor de korting vaak tegenvalt. Kinderen onder 5 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond).

Voor families zijn vaak zeer voordelige tarieven beschikbaar. Vanaf 185 pond voor twee volwassenen en twee kinderen, bijvoorbeeld. Geef op de website gewoon het aantal reizigers op en het familie tickets komt vanzelf als optie. 

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar de Schotse hooglanden, vind je op de pagina over de Caledonian Sleeper. Verder heeft The Man in Seat Sixty-One een goeie pagina over de Caladonian Sleeper.

Het meenemen van de fiets op Caledonian Sleeper is zonder meerkosten mogelijk, maar er is beperkte capaciteit en de fiets moet wel op je tickets zijn aangemeld, Dat kan je online aanvinken bij het boeken van je kaartje.

Eurostar Londen – Amsterdam

Het boeken van dit ticket kan het beste via de website van NS International. Je kan even controleren of je bij de Belgische spoorwegen, of Eurostar voordeliger uit bent.

Tickets kosten vanaf €55. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Je kan vanaf 6 maanden van te voren boeken, dus doe dat dan ook als je de voordeligste tarieven zoekt.

De genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, inclusief een reservering voor de zitplaats. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen vanaf €28,50 (afhankelijk van beschikbaarheid). Jongere kinderen kunnen gratis mee, maar dan wel zonder zitplaats.

Eerste klas tickets kosten vanaf €90,50. Eerste klas reizen biedt meer ruimte en rust en een lichte maaltijd en drankjes zijn inbegrepen. Kids betalen €64 voor de eerste klas.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Logo Noord West Express - alles over reizen met de nachttrein vanuit Nederland
Alles over reizen met de nachttrein vanuit Nederland

Volgen op

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten