Met de nachttrein naar Innsbruck

Makkelijk, efficiënt en comfortabel

Hier lees je alles over het plannen en boeken van je reis naar Innsbruck. En verder naar andere bestemmingen in Oostenrijk en Italië

Met de nachttrein naar Innsbruck

Makkelijk, efficiënt en comfortabel

Hier lees je alles over het plannen en boeken van je reis naar Innsbruck. En verder naar andere bestemmingen in Oostenrijk en Italië

Overstappen in Düsseldorf of Keulen

Vanuit Nederland stap je in Düsseldorf of Keulen op de nachttrein naar Innsbruck. Vanuit de meeste plaatsen in Nederland, reis je daar over het algemeen met de ICE naar toe. De ICE is lekker luxe en heeft een restauratie voor een hapje en een drankje. De aansluiting is wel krap. Overweeg daarom een ICE eerder te nemen. Dan heb je bovendien tijd voor een etentje in Düsseldorf of Keulen. Hieronder vind je alle informatie en reistips. 

De Nightjet: veel comfort en goede service

De Nightjet nachttreinen zijn de modernste in Europa. Je kan kiezen uit zitplaatsen, comfortabele ligplaatsen of echte bedden in de slaapwagen, met een wastafeltje of zelfs een douche en toilet in de coupé. In de lig- en slaaprijtuigen krijg je ’s ochtends een ontbijt. In de slaaprijtuigen ook een avondsnack. 

Prima betaalbaar, maar boek op tijd!

De reis van Nederland naar Innsbruck kost vanaf €78 (ligplaats) of €98 (slaapplaats) per enkele reis per persoon. Een familiecoupé (ligplaatsen voor twee volwassen en maximaal 4 kinderen) boek je al vanaf €199 per enkele reis. Boek je tickets zo vroeg mogelijk, want de voordeligste tarieven zijn vaak snel volgeboekt. Hieronder vind je alle tarieven en de beste tips en tricks voor het boeken van je tickets. 

Neem je eigen auto of motor mee!

Naar Innsbruck kan je drie dagen in de week je eigen auto meenemen. Je rijdt dan zelf naar Düsseldorf, zet de auto of motor op een speciale wagon en gaat zelf lekker slapen in de trein. De volgende ochtend rijd je in Innsbruck de trein af en begint fris aan je vakantie. Meer informatie hieronder bij ‘details en reistips’ en ‘kosten en tickets’. 

Direct naar je wintersportgebied met de Alpen Express

Verder rijdt in het wintersportseizoen de Alpen Express rechtstreeks vanuit Nederland naar de Oostenrijkse Alpen. Deze rijdt één keer per week en zet je dicht bij je skigebied af. Meer informatie hieronder

In Düsseldorf of Keulen stap je over op de comfortabele Nightjet

’s Ochtends wordt je wakker in het hart van de alpen

En je reist gemakkelijk door over de prachtige Brennerpas naar Italië

TIP

Let op de boekingstermijn voor de zomervakantie

Alle Nightjet nachttreinen kan je voor de hele zomer al boeken via de website van de ÖBB (180 dagen vooruit).

Met de Nightjet vanuit Düsseldorf

Amsterdam – Innsbruck  

  vertrek

18:37

aankomst

09:14

overstappen

Keulen

ligplaats v.a.

€78 (all-in)

nachttrein

Nightjet 421

details en reistips

De nachttrein naar Innsbruck vertrekt uit Düsseldorf en stopt ook in Keulen. Vanuit Amsterdam reis je daar normaal gesproken met de ICE naar toe. Je kan ook gebruik maken van de stoptrein die vanuit Arnhem naar Düsseldorf rijdt.

De ICE is lekker luxe en heeft een restauratie voor een hapje en drankje. De overstap met de ICE 221 is met 8 of 9 minuten wel krap. De bedoeling is dat de nachttrein wel even wacht als de ICE vertraagd is (tot 10 minuten ongeveer). In geval van nood kan je nog doorreizen naar Frankfurt en daar om 23:53 op de nachttrein stappen, maar dan heb je veel gedoe en een korte nacht.

Neem als het even kan de vroege ICE 129 van 16:32 uit Amsterdam. Dan heb je in Düsseldorf of Keulen rustig de tijd om wat te eten en te drinken.

ICE 129 ICE 221
Amsterdam Centraal 16:37 18:37
Utrecht Centraal 17:04 19:04
Arnhem Centraal 17:37 19:37
Düsseldorf Hbf 18:46 20:46
Köln Hbf 19:12 21:12

Je kan zowel in Keulen als in Düsseldorf overstappen van de ICE op de nachttrein. Omdat de aansluiting wat krap is, kan je beter in Keulen overstappen, want daar komt de nachttrein op hetzelfde perron aan de overkant. Als je genoeg tijd hebt is overstappen in Düsseldorf wat relaxter, omdat de nachttrein daar begint. Dan ben je de eerste, is er vaak wat meer tijd om in te stappen en kan je ook iets langer slapen.

De stoptrein Arnhem – Düsseldorf biedt ook mogelijkheden, maar het is wel een langdurige rit in een veel minder aantrekkelijke trein. De aankomsttijd in Düsseldorf (20:33) is wel gunstig voor overstap op de Nightjet. Echter, de reis vanuit Amsterdam (vertrek 17:25) duurt al met al een uur langer dan met de ICE. Bovendien gelden voordelige Sparpreis tarieven niet op deze stoptrein en wel voor de ICE.

NJ 421 naar Innsbruck
Düsseldorf Hbf 20:54
Köln Hbf 21:21
München Hbf 07:05
Innsbruck Hbf 09:14

In deze nachttrein kunnen drie dagen per week auto’s en motoren mee. Vanuit Düsseldorf is dat op woensdag, vrijdag en zondagavond. Je moet je dan uiterlijk 45 minuten voor vertrek in Düsseldorf melden. Voor de kosten, zie informatie hieronder. Voor alle details, zoals de locatie waar je je moet melden, zie de website van de ÖBB over de autoslaaptreinen naar Duitsland.

Tegen betaling van €12 kan je in deze trein je fiets meenemen.

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Nederland:

De nachttrein naar Innsbruck vertrekt uit Düsseldorf en stopt ook in Keulen. Vanuit Amsterdam en andere plaatsen in noord, oost en west Nederland reis je daar over het algemeen met de ICE naar toe. Deze stopt ook in Utrecht en Arnhem. Voor de vertrektijden van de ICE en stoptrein, zie de details en reistips hierboven.

Vanuit het noorden reis je via Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE of de stoptrein. Vanuit Noord-Holland stap je in Amsterdam op de ICE of de Intercity/stoptrein. Vanuit het de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht op.

Vanuit Brabant reis je via Venlo direct naar Düsseldorf. Vertrek om 18:19 uit Eindhoven, overstappen in Venlo, aankomst in Düsseldorf om 20:08.

Vanuit Zuid-Limburg reis je via Heerlen naar Düsseldorf. Vertrek om 18:19 uit Maastricht, overstappen in Heerlen en Herzogenrath, aankomst in Düsseldorf om 20:34. 

Check de reistijden op de website van NS en neem wat extra overstaptijd, want je wil de ICE en de nachttrein niet missen.

Andere bestemmingen in Tirol en de Arlberg:

De nachttrein naar Innsbruck geeft prima aansluitingen naar alle mogelijke bestemmingen in Tirol. Bijvoorbeeld naar Zell am See: uitsappen in Wörgl om 8:36 en om 9:00 verder met de IC 515 naar Zell em See (aankomst 10:15). Of naar het Zillertal / Mayrhofen, waarvoor je in Jenbach uitstapt om 8:53. Naar het Stubaital / Fulpmes stap je in Innsbruck op een soort sneltram. Naar St. Anton am Arlberg vertrekt de moderne Railjet 362 uit Innsbruck om 9:48, aankomst na een prachtige rit door de Alpen om 10:55. Ook veel andere wandel- en wintersportbestemmingen zijn goed bereikbaar met de trein.

Andere bestemmingen in Oostenrijk:

Voor een aantal bestemmingen in Oostenrijk is het handig om in München uit de Nightjet te stappen. Voor Salzburg neem je daar de moderne RailJet om 7:25, welke om 8:58 in Salzbrug aankomt. Om 8:18 vertrekt uit München de Railjet 111 naar onder andere Villach (aankomst 12:43) en Klagenfurt (13:16).

Andere bestemmingen in Italië:

Om 9:24 vertrekt EC81 vanuit Innsbruck naar Bologna (aankomst 14:07). Deze stopt ook in Bolzano (11:27) en Verona (12:56). In Verona kan je overstappen naar Venetië (aankomst 14:40). Als je de aansluiting van 10 minuten in Innsbruck te krap vindt, kan je ook al in München overstappen (daar heb je 29 minuten). De volgende trein gaat twee uur later (EC85, vertrek om 11:24).  

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein naar Innsbruck kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Het is aan te bevelen de reis in twee delen boeken. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

 – één voor de reis vanuit Nederland naar Düsseldorf/Keulen;

 – één voor de nachttrein van Düsseldorf/Keulen naar Innsbruck.

In één keer de hele reis boeken is bij NS International wel mogelijk, maar je kan alleen telefonisch boeken en daar zijn boekingskosten aan verbonden (€7,50 pp, max €22,50). Ook op de website van de Deutsche Bahn kan je de reis in één keer boeken, maar alleen voor de dure Flexpreis. Het enige voordeel is dat je met één ticket meer rechten hebt als je de aansluiting mist. 

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten Amsterdam – Düsseldorf

Kosten van de reis per ICE bedragen €19 tot €35, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van elk station in Nederland naar Düsseldorf of Keulen, maar alleen als je met de ICE reist.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €60 vanuit Amsterdam en €22,50 vanuit Eindhoven. Eerste klas Sparpreis ticket kost €39 tot €70. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Als je met de stoptrein vanuit Arnhem naar Düsseldorf reist betaal je altijd het duurdere Flexpreis tarief.

Boeken ticket Amsterdam – Düsseldorf

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Kosten nachttrein Düsseldorf – Innsbruck

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volwassenen Kinderen
Zitplaats vanaf €39 vanaf €10
Ligplaats 6-persoons coupé vanaf €59 vanaf €30
Ligplaats 4-persoons coupé vanaf €69 vanaf €40
Slaapplaats economy 3-persoons coupé vanaf €79 vanaf €50
Slaapplaats economy 2-persoons coupé vanaf €99 vanaf €70
Slaapplaats economy 1-persoons coupé vanaf €139
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé vanaf €119 vanaf €70
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé vanaf €139 vanaf €90
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé vanaf €179
Auto €99/114 Motor €59/69

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar Innsbruck vind je op de pagina over de Nightjet EN 421/420

Boeken ticket nachttrein Düsseldorf – Innsbruck

Dit ticket kan je het beste via de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) kopen. De tarieven voor zitplaatsen en slaapplaatsen zijn voordeliger dan bij de Deutsche Bahn (DB). Verder gaan boekingen bij de ÖBB veel eerder open (180 dagen, tegen DB 90 dagen) en dat biedt meer kans op de laagste kortingstarieven.

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Kinderen reizen voordeliger

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen veel minder dan volwassenen. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

Familiecoupé

Het ziet er naar uit dat de familiecoupé voor deze nachttrein vanaf €199 tot €249 per coupé per enkele reis kost. De familiecoupé is geldig voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen. Let op: over het algemeen is het voordeliger om met twee volwassenen en twee kinderen in een 6-persoons coupé te boeken (vanaf €178). Dan heb je alleen wel kans dat er twee vreemden bij je in de coupé slapen.

Fiets meenemen

Het meenemen van de fiets op deze Nightjet kost €12 per fiets. Je kan dat in het boekingssysteem van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB aanvinken. Je fiets kan je alleen niet in de ICE meenemen, dus je zal met de fiets vanuit Nederland via Venlo naar Düsseldorf moeten reizen.

Auto of motor meenemen

Super handig om je eigen auto mee te nemen op reis. En niet duur! Naar Innsbruck kan dat drie dagen in de week. Heenreis op woensdag (€99), vrijdag en zondag (€114). Terugreis op dinsdag, donderdag (€99) en zaterdag (€114). De tarieven voor motoren zijn €59/€69. Je kan online boeken bij de Oostenrijkse spoorwegen (in het engels). Je boekt daar ook een kaartje voor alle meereizende personen bij.  

Korting (spartarieven) of gewoon kaartje (Komfort/Flex)?

De hierboven genoemde bedragen zijn kortingstarieven: de Sparschiene Nightjet tarieven de de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB en de Sparpreis van de Deutsche Bahn DB. Deze tarieven zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid en je bent bovendien aan een specifieke trein gebonden. Met het Komfort-ticket van de ÖBB of de Flexpreis van de DB ben je meestal duurder uit, maar je bent ook flexibeler als je de reis nog wil wijzigen.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Innsbruck – Amsterdam  

  vertrek

20:44

aankomst

11:28

overstappen

Düsseldorf

ligplaats v.a.

€78 (all-in)

nachttrein

Nightjet 420

details en reistips

De nachttrein uit Innsbruck eindgt in Düsseldorf. Van daar uit reis je met de ICE naar Amsterdam. De ICE is lekker luxe en heeft een restauratie voor een hapje en drankje.

NJ 420 naar Düsseldorf
Innsbruck Hbf 20:44
München Hbf 22:52
Köln Hbf 08:15
Düsseldorf Hbf 08:42

Je kan in Düsseldorf of Keulen overstappen. De eerste optie is logischer omdat de nachttrein daar eindigt. In beide gevallen heb je ongeveer 30 minuten overstaptijd. Dat moet voldoende zijn. Als je de ICE mist, vertrekt er om 9:26 uur nog een stoptrein naar Arnhem. En er gaat twee uur later weer een ICE.

ICE 220 naar Amsterdam
Köln Hbf 08:44
Düsseldorf Hbf 09:13
Arnhem Centraal 10:28
Utrecht Centraal 11:00
Amsterdam Centraal 11:28

In deze nachttrein kunnen drie dagen per week auto’s en motoren mee. Vanuit Innsbruck is dat op dinsdag-, donderdag- en zaterdagavond. Je moet je dan uiterlijk 45 minuten voor vertrek in Innsbruck melden. Voor de kosten, zie informatie hieronder. Voor alle details, zoals de locatie waar jeje moet melden, zie de website van de ÖBB over de autoslaaptreinen naar Duitsland. 

Tegen betaling van €12 kan je in deze trein je fiets meenemen.

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Italië:

Om 15:52 vertrekt vanuit Bologna EC188 naar München, aankomst Innsbruck om 20:36). Deze stopt ook in Verona (17:02) en Bolzano (18:34). Je reist over de prachtige Brennerpas. Als je de aansluiting van 8 minuten in Innsbruck dreigt te missen, kan je met de EuroCity doorreizen naar München (daar heb je 25 minuten de tijd). Er gaat er ook een trein twee uur eerder. Deze rijdt rechtstreeks vanuit Venetië (vertrek 13:50), dus je bent met twee keer overstappen vanuit Venetië in Amsterdam (en een mooie treinreis erbij).

Andere vertrekplaatsen in Tirol en de Arlberg:

Vanuit alle mogelijke bestemmingen in Tirol zijn er goede aansluitingen op de nachttrein naar Düsseldorf. Bijvoorbeeld vanuit Zell am See: vertrek om 18:46 overstappen in Wörgl om 20:08, vertrek van de nachttrein om 21:23. Of vanuit het Zillertal / Mayrhofen, waarvandaan je in Jenbach op de nachttrein naar Düsseldorf stapt. Vanuit het Stubaital / Fulpmes rijd je met een soort sneltram naar Innsbruck. Vertrek om 19:03 met de Railjet 361 uit St. Anton am Arlberg, aankomst in Innsbruck na een mooie rit door de Alpen om 20:14. Ook veel andere wandel- en wintersportbestemmingen zijn goed bereikbaar met de trein.

Andere vertrekplaatsen in Oostenrijk:

Vanuit een aantal vertrekplaatsen in Oostenrijk is het handiger om in München op de Nightjet te stappen. Vanuit Klagenfurt (vertrek 16:42), Villach (17:16) en Bischofshofen (19:05) reis je met Railjet 110 zonder overstappen via Salzburg (vertrek 20:00) naar München (aankomst 21:42). Een prachtige reis over de Tauern!

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB.

Andere bestemmingen in Nederland:

De nachttrein uit Innsbruck eindgt in Düsseldorf en stopt ook in Keulen. Naar Amsterdam en andere plaatsen in noord, oost en west Nederland reis je met de ICE verder. Deze stopt ook in Arnhem en Utrecht. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Naar het noorden stap je in Arnhem uit de ICE en reis je verder via Zwolle. Naar Noord-Holland reis je met de ICE naar Amsterdam. Voor de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht uit de ICE.

Naar Brabant en Limburg reis je vanuit Keulen direct via Venlo. Vertrek om 8:25 uit Keulen, overstappen in Mönchengladbach en Venlo, aankomst in Eindhoven om 10:58. Voor Maastricht (aankomst 11:04) reis vanuit Venlo via Roermond.

Check de reistijden op de website van NS.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein vanuit Innsbruck kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Het is aan te bevelen de reis in twee delen boeken. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

 – één voor de nachttrein van Innsbruck naar Düsseldorf/Keulen

 – één voor de reis vanuit Düsseldorf/Keulen naar Nederland

In één keer de hele reis boeken is bij NS International wel mogelijk voor zitplaatsen en 6-persoons coupé in de ligrijtuigen, maar het boekingssysteem is beperkt (niet alle tarieven) en klantonvriendelijk. Het enige voordeel is dat je met één ticket meer rechten hebt als je de aansluiting mist. Voor de slaapwagens krijg je alleen te hoge tarieven. 

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten nachttrein Innsbruck – Düsseldorf

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volwassenen Kinderen
Zitplaats vanaf €39 vanaf €10
Ligplaats 6-persoons coupé vanaf €59 vanaf €30
Ligplaats 4-persoons coupé vanaf €69 vanaf €40
Slaapplaats economy 3-persoons coupé vanaf €79 vanaf €50
Slaapplaats economy 2-persoons coupé vanaf €99 vanaf €70
Slaapplaats economy 1-persoons coupé vanaf €139
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé vanaf €119 vanaf €70
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé vanaf €139 vanaf €90
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé vanaf €179
Auto €99/114 Motor €59/69

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein uit Innsbruck vind je op de pagina over de Nightjet EN 421/420

Boeken ticket nachttrein Innsbruck – Düsseldorf

Dit ticket kan je het beste via de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) kopen. De tarieven voor zitplaatsen en slaapplaatsen zijn voordeliger dan bij de Deutsche Bahn (DB). Verder gaan boekingen bij de ÖBB veel eerder open (180 dagen, tegen DB 90 dagen) en dat biedt meer kans op de laagste kortingstarieven.

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Kosten Düsseldorf – Amsterdam

De kosten van de reis met de ICE bedragen €19 tot €35, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van Düsseldorf of Keulen naar elk station in Nederland, maar alleen als je met de ICE reist.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €60 naar Amsterdam en €22,50 naar Eindhoven. Eerste klas Sparpreis ticket kost €39 tot €70. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Als je met de stoptrein vanuit Arnhem naar Düsseldorf reist betaal je altijd het duurdere Flexpreis tarief. 

Boeken ticket ICE Düsseldorf – Amsterdam

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Kinderen reizen voordeliger

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen veel minder dan volwassenen. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

Familiecoupé

Het ziet er naar uit dat de familiecoupé voor deze nachttrein vanaf €199 tot €249 per coupé per enkele reis kost. De familiecoupé is geldig voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen. Let op: over het algemeen is het voordeliger om met twee volwassenen en twee kinderen in een 6-persoons coupé te boeken (vanaf €178). Dan heb je alleen wel kans dat er twee vreemden bij je in de coupé slapen.

Fiets meenemen

Het meenemen van de fiets op deze Nightjet kost €12 per fiets. Je kan dat in het boekingssysteem van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB aanvinken. Je fiets kan je alleen niet in de ICE meenemen, dus je zal met de fiets vanuit Düsseldorf naar Nederland via Venlo moeten reizen.

Auto of motor meenemen

Super handig om je eigen auto mee te nemen op reis. En niet duur! Vanuit Innsbruck kan dat drie dagen in de week. Heenreis op woensdag (€99), vrijdag en zondag (€114). Terugreis op dinsdag, donderdag (€99) en zaterdag (€114). De tarieven voor motoren zijn €59/€69. Je kan online boeken bij de Oostenrijkse spoorwegen (in het engels). Je boekt daar ook een kaartje voor alle meereizende personen bij.   

Korting (spartarieven) of gewoon kaartje (Komfort/Flex)?

De hierboven genoemde bedragen zijn kortingstarieven: de Sparschiene Nightjet tarieven de de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB en de Sparpreis van de Deutsche Bahn DB. Deze tarieven zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid en je bent bovendien aan een specifieke trein gebonden. Met het Komfort-ticket van de ÖBB of de Flexpreis van de DB ben je meestal duurder uit, maar je bent ook flexibeler als je de reis nog wil wijzigen.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Amsterdam – Innsbruck

  vertrek

18:37

aankomst

09:14

overstappen

Keulen

ligplaats v.a.

€78 (all-in)

nachttrein

Nightjet

details en reistips

De nachttrein naar Innsbruck vertrekt uit Düsseldorf en stopt ook in Keulen. Vanuit Amsterdam reis je daar normaal gesproken met de ICE naar toe. Je kan ook gebruik maken van de stoptrein die vanuit Arnhem naar Düsseldorf rijdt.

De ICE is lekker luxe en heeft een restauratie voor een hapje en drankje. De overstap met de ICE 221 is met 8 of 9 minuten wel krap. De bedoeling is dat de nachttrein wel even wacht als de ICE vertraagd is (tot 10 minuten ongeveer). In geval van nood kan je nog doorreizen naar Frankfurt en daar om 23:53 op de nachttrein stappen, maar dan heb je veel gedoe en een korte nacht.

Neem als het even kan de vroege ICE 129 van 16:32 uit Amsterdam. Dan heb je in Düsseldorf of Keulen rustig de tijd om wat te eten en te drinken.

ICE 129
Amsterdam Centraal 16:37
Utrecht Centraal 17:04
Arnhem Centraal 17:37
Düsseldorf Hbf 18:46
Köln Hbf 19:12
ICE 221
Amsterdam Centraal 18:37
Utrecht Centraal 19:04
Arnhem Centraal 19:37
Düsseldorf Hbf 20:46
Köln Hbf 21:12

Je kan zowel in Keulen als in Düsseldorf overstappen van de ICE op de nachttrein. Omdat de aansluiting wat krap is, kan je beter in Keulen overstappen, want daar komt de nachttrein op hetzelfde perron aan de overkant. Als je genoeg tijd hebt is overstappen in Düsseldorf wat relaxter, omdat de nachttrein daar begint. Dan ben je de eerste, is er vaak wat meer tijd om in te stappen en kan je ook iets langer slapen.

De stoptrein Arnhem – Düsseldorf biedt ook mogelijkheden, maar het is wel een langdurige rit in een veel minder aantrekkelijke trein. De aankomsttijd in Düsseldorf (20:33) is wel gunstig voor overstap op de Nightjet. Echter, de reis vanuit Amsterdam (vertrek 17:25) duurt al met al een uur langer dan met de ICE. Bovendien gelden voordelige Sparpreis tarieven niet op deze stoptrein en wel voor de ICE.

NJ 421 naar Innsbruck
Düsseldorf Hbf 20:54
Köln Hbf 21:21
München Hbf 07:05
Innsbruck Hbf 09:14

In deze nachttrein kunnen drie dagen per week auto’s en motoren mee. Vanuit Düsseldorf is dat op woensdag, vrijdag en zondagavond. Je moet je dan uiterlijk 45 minuten voor vertrek in Düsseldorf melden. Voor de kosten, zie informatie hieronder. Voor alle details, zoals de locatie waar je je moet melden, zie de website van de ÖBB over de autoslaaptreinen naar Duitsland.

Tegen betaling van €12 kan je in deze trein je fiets meenemen.

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Nederland:

De nachttrein naar Innsbruck vertrekt uit Düsseldorf en stopt ook in Keulen. Vanuit Amsterdam en andere plaatsen in noord, oost en west Nederland reis je daar over het algemeen met de ICE naar toe. Deze stopt ook in Utrecht en Arnhem. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Vanuit het noorden reis je via Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE of de stoptrein. Vanuit Noord-Holland stap je in Amsterdam op de ICE of de Intercity/stoptrein. Vanuit het de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht op.

Vanuit Brabant reis je via Venlo direct naar Düsseldorf. Vertrek om 18:19 uit Eindhoven, overstappen in Venlo, aankomst in Düsseldorf om 20:08.

Vanuit Zuid-Limburg reis je via Heerlen naar Düsseldorf. Vertrek om 18:19 uit Maastricht, overstappen in Heerlen en Herzogenrath, aankomst in Düsseldorf om 20:34. 

Check de reistijden op de website van NS en neem wat extra overstaptijd, want je wil de ICE en de nachttrein niet missen.

Andere bestemmingen in Tirol en de Arlberg:

De nachttrein naar Innsbruck geeft prima aansluitingen naar alle mogelijke bestemmingen in Tirol. Bijvoorbeeld naar Zell am See: uitsappen in Wörgl om 8:36 en om 9:00 verder met de IC 515 naar Zell em See (aankomst 10:15). Of naar het Zillertal / Mayrhofen, waarvoor je in Jenbach uitstapt om 8:53. Naar het Stubaital / Fulpmes stap je in Innsbruck op een soort sneltram. Naar St. Anton am Arlberg vertrekt de moderne Railjet 362 uit Innsbruck om 9:48, aankomst na een prachtige rit door de Alpen om 10:55. Ook veel andere wandel- en wintersportbestemmingen zijn goed bereikbaar met de trein.

Andere bestemmingen in Oostenrijk:

Voor een aantal bestemmingen in Oostenrijk is het handig om in München uit de Nightjet te stappen. Voor Salzburg neem je daar de moderne RailJet om 7:25, welke om 8:58 in Salzbrug aankomt. Om 8:18 vertrekt uit München de Railjet 111 naar onder andere Villach (aankomst 12:43) en Klagenfurt (13:16).

Andere bestemmingen in Italië:

Om 9:24 vertrekt EC81 vanuit Innsbruck naar Bologna (aankomst 14:07). Deze stopt ook in Bolzano (11:27) en Verona (12:56). In Verona kan je overstappen naar Venetië (aankomst 14:40). Als je de aansluiting van 10 minuten in Innsbruck te krap vindt, kan je ook al in München overstappen (daar heb je 29 minuten). De volgende trein gaat twee uur later (EC85, vertrek om 11:24).  

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein naar Innsbruck kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Het is aan te bevelen de reis in twee delen boeken. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

 – één voor de reis vanuit Nederland naar Düsseldorf/Keulen;

 – één voor de nachttrein van Düsseldorf/Keulen naar Innsbruck.

In één keer de hele reis boeken is bij NS International wel mogelijk, maar je kan alleen telefonisch boeken en daar zijn boekingskosten aan verbonden (€7,50 pp, max €22,50). Ook op de website van de Deutsche Bahn kan je de reis in één keer boeken, maar alleen voor de dure Flexpreis. Het enige voordeel is dat je met één ticket meer rechten hebt als je de aansluiting mist. 

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten Amsterdam – Düsseldorf

Kosten van de reis per ICE bedragen €19 tot €35, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van elk station in Nederland naar Düsseldorf of Keulen, maar alleen als je met de ICE reist.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €60 vanuit Amsterdam en €22,50 vanuit Eindhoven. Eerste klas Sparpreis ticket kost €39 tot €70. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Als je met de stoptrein vanuit Arnhem naar Düsseldorf reist betaal je altijd het duurdere Flexpreis tarief.

Boeken ticket Amsterdam – Düsseldorf

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Kosten nachttrein Düsseldorf – Innsbruck

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volw.
Zitplaats vanaf €39
Ligplaats 6-persoons coupé vanaf €59
Ligplaats 4-persoons coupé vanaf €69
Slaapplaats economy 3-persoons coupé vanaf €79
Slaapplaats economy 2-persoons coupé vanaf €99
Slaapplaats economy 1-persoons coupé vanaf €139
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé vanaf €119
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé vanaf €139
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé vanaf €179
Auto €89 Motor €45
Comfort Kind.
Zitplaats vanaf €10
Ligplaats 6-persoons coupé vanaf €30
Ligplaats 4-persoons coupé vanaf €40
Slaapplaats economy 3-persoons coupé vanaf €50
Slaapplaats economy 2-persoons coupé vanaf €70
Slaapplaats economy 1-persoons coupé
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé vanaf €70
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé vanaf €90
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé
Auto €89 Motor €45

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar Innsbruck vind je op de pagina over de Nightjet EN 421/420

Boeken ticket nachttrein Düsseldorf – Innsbruck

Dit ticket kan je het beste via de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) kopen. De tarieven voor zitplaatsen en slaapplaatsen zijn voordeliger dan bij de Deutsche Bahn (DB). Verder gaan boekingen bij de ÖBB veel eerder open (180 dagen, tegen DB 90 dagen) en dat biedt meer kans op de laagste kortingstarieven.

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Kinderen reizen voordeliger

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen veel minder dan volwassenen. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

Familiecoupé

Het ziet er naar uit dat de familiecoupé voor deze nachttrein vanaf €199 tot €249 per coupé per enkele reis kost. De familiecoupé is geldig voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen. Let op: over het algemeen is het voordeliger om met twee volwassenen en twee kinderen in een 6-persoons coupé te boeken (vanaf €178). Dan heb je alleen wel kans dat er twee vreemden bij je in de coupé slapen.

Fiets meenemen

Het meenemen van de fiets op deze Nightjet kost €12 per fiets. Je kan dat in het boekingssysteem van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB aanvinken. Je fiets kan je alleen niet in de ICE meenemen, dus je zal met de fiets vanuit Nederland via Venlo naar Düsseldorf moeten reizen.

Auto of motor meenemen

Super handig om je eigen auto mee te nemen op reis. En niet duur! Naar Innsbruck kan dat drie dagen in de week. Heenreis op woensdag (€99), vrijdag en zondag (€114). Terugreis op dinsdag, donderdag (€99) en zaterdag (€114). De tarieven voor motoren zijn €59/€69. Je kan online boeken bij de Oostenrijkse spoorwegen (in het engels). Je boekt daar ook een kaartje voor alle meereizende personen bij.  

Korting (spartarieven) of gewoon kaartje (Komfort/Flex)?

De hierboven genoemde bedragen zijn kortingstarieven: de Sparschiene Nightjet tarieven de de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB en de Sparpreis van de Deutsche Bahn DB. Deze tarieven zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid en je bent bovendien aan een specifieke trein gebonden. Met het Komfort-ticket van de ÖBB of de Flexpreis van de DB ben je meestal duurder uit, maar je bent ook flexibeler als je de reis nog wil wijzigen.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Innsbruck – Amsterdam

  vertrek

20:44

aankomst

11:28

overstappen

Düsseldorf

ligplaats v.a.

€78 (all-in)

nachttrein

Nightjet

details en reistips

De nachttrein uit Innsbruck eindgt in Düsseldorf. Van daar uit reis je met de ICE naar Amsterdam. De ICE is lekker luxe en heeft een restauratie voor een hapje en drankje.

NJ 420
Innsbruck Hbf 20:44
München Hbf 22:52
Köln Hbf 08:15
Düsseldorf Hbf 08:42

Je kan in Düsseldorf of Keulen overstappen. De eerste optie is logischer omdat de nachttrein daar eindigt. In beide gevallen heb je ongeveer 30 minuten overstaptijd. Dat moet voldoende zijn. Als je de ICE mist, vertrekt er om 9:26 uur nog een stoptrein naar Arnhem. En er gaat twee uur later weer een ICE.

ICE 220
Köln Hbf 08:44
Düsseldorf Hbf 09:13
Arnhem Centraal 10:28
Utrecht Centraal 11:00
Amsterdam Centraal 11:28

In deze nachttrein kunnen drie dagen per week auto’s en motoren mee. Vanuit Innsbruck is dat op dinsdag-, donderdag- en zaterdagavond. Je moet je dan uiterlijk 45 minuten voor vertrek in Innsbruck melden. Voor de kosten, zie informatie hieronder. Voor alle details, zoals de locatie waar je je moet melden, zie de website van de ÖBB over de autoslaaptreinen naar Duitsland.

Tegen betaling van €12 kan je in deze trein je fiets meenemen.

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Italië:

Om 15:52 vertrekt vanuit Bologna EC188 naar München, aankomst Innsbruck om 20:36). Deze stopt ook in Verona (17:02) en Bolzano (18:34). Je reist over de prachtige Brennerpas. Als je de aansluiting van 8 minuten in Innsbruck dreigt te missen, kan je met de EuroCity doorreizen naar München (daar heb je 25 minuten de tijd). Er gaat er ook een trein twee uur eerder. Deze rijdt rechtstreeks vanuit Venetië (vertrek 13:50), dus je bent met twee keer overstappen vanuit Venetië in Amsterdam (en een mooie treinreis erbij).

Andere vertrekplaatsen in Tirol en de Arlberg:

Vanuit alle mogelijke bestemmingen in Tirol zijn er goede aansluitingen op de nachttrein naar Düsseldorf. Bijvoorbeeld vanuit Zell am See: vertrek om 18:46 overstappen in Wörgl om 20:08, vertrek van de nachttrein om 21:23. Of vanuit het Zillertal / Mayrhofen, waarvandaan je in Jenbach op de nachttrein naar Düsseldorf stapt. Vanuit het Stubaital / Fulpmes rijd je met een soort sneltram naar Innsbruck. Vertrek om 19:03 met de Railjet 361 uit St. Anton am Arlberg, aankomst in Innsbruck na een mooie rit door de Alpen om 20:14. Ook veel andere wandel- en wintersportbestemmingen zijn goed bereikbaar met de trein.

Andere vertrekplaatsen in Oostenrijk:

Vanuit een aantal vertrekplaatsen in Oostenrijk is het handiger om in München op de Nightjet te stappen. Vanuit Klagenfurt (vertrek 16:42), Villach (17:16) en Bischofshofen (19:05) reis je met Railjet 110 zonder overstappen via Salzburg (vertrek 20:00) naar München (aankomst 21:42). Een prachtige reis over de Tauern!

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB.

Andere bestemmingen in Nederland:

De nachttrein uit Innsbruck eindgt in Düsseldorf en stopt ook in Keulen. Naar Amsterdam en andere plaatsen in noord, oost en west Nederland reis je met de ICE verder. Deze stopt ook in Arnhem en Utrecht. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Naar het noorden stap je in Arnhem uit de ICE en reis je verder via Zwolle. Naar Noord-Holland reis je met de ICE naar Amsterdam. Voor de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht uit de ICE.

Naar Brabant en Limburg reis je vanuit Keulen direct via Venlo. Vertrek om 8:25 uit Keulen, overstappen in Mönchengladbach en Venlo, aankomst in Eindhoven om 10:58. Voor Maastricht (aankomst 11:04) reis vanuit Venlo via Roermond.

Check de reistijden op de website van NS.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein vanuit Innsbruck kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Het is aan te bevelen de reis in twee delen boeken. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

 – één voor de nachttrein van Innsbruck naar Düsseldorf/Keulen

 – één voor de reis vanuit Düsseldorf/Keulen naar Nederland

In één keer de hele reis boeken is bij NS International wel mogelijk voor zitplaatsen en 6-persoons coupé in de ligrijtuigen, maar het boekingssysteem is beperkt (niet alle tarieven) en klantonvriendelijk. Het enige voordeel is dat je met één ticket meer rechten hebt als je de aansluiting mist. Voor de slaapwagens krijg je alleen te hoge tarieven. 

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten nachttrein Innsbruck – Düsseldorf

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volw.
Zitplaats vanaf €39
Ligplaats 6-persoons coupé vanaf €59
Ligplaats 4-persoons coupé vanaf €69
Slaapplaats economy 3-persoons coupé vanaf €79
Slaapplaats economy 2-persoons coupé vanaf €99
Slaapplaats economy 1-persoons coupé vanaf €139
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé vanaf €119
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé vanaf €139
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé vanaf €179
Auto €89 Motor €45
Comfort Kind.
Zitplaats vanaf €10
Ligplaats 6-persoons coupé vanaf €30
Ligplaats 4-persoons coupé vanaf €40
Slaapplaats economy 3-persoons coupé vanaf €50
Slaapplaats economy 2-persoons coupé vanaf €70
Slaapplaats economy 1-persoons coupé
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé vanaf €70
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé vanaf €90
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé
Auto €89 Motor €45

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein uit Innsbruck vind je op de pagina over de Nightjet EN 421/420

Boeken ticket nachttrein Innsbruck – Düsseldorf

Dit ticket kan je het beste via de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) kopen. De tarieven voor zitplaatsen en slaapplaatsen zijn voordeliger dan bij de Deutsche Bahn (DB). Verder gaan boekingen bij de ÖBB veel eerder open (180 dagen, tegen DB 90 dagen) en dat biedt meer kans op de laagste kortingstarieven.

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Kosten ICE Düsseldorf – Amsterdam

De kosten van je reis met de ICE bedragenb €19 tot €35, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van Düsseldorf of Keulen naar elk station in Nederland, maar alleen als je met de ICE reist.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €60 naar Amsterdam en €22,50 naar Eindhoven. Eerste klas Sparpreis ticket kost €39 tot €70. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Als je met de stoptrein vanuit Arnhem naar Düsseldorf reist betaal je altijd het duurdere Flexpreis tarief. 

Boeken ticket ICE Düsseldorf – Amsterdam

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Kinderen reizen voordeliger

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen veel minder dan volwassenen. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

Familiecoupé

Het ziet er naar uit dat de familiecoupé voor deze nachttrein vanaf €199 tot €249 per coupé per enkele reis kost. De familiecoupé is geldig voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen. Let op: over het algemeen is het voordeliger om met twee volwassenen en twee kinderen in een 6-persoons coupé te boeken (vanaf €178). Dan heb je alleen wel kans dat er twee vreemden bij je in de coupé slapen.

Fiets meenemen

Het meenemen van de fiets op deze Nightjet kost €12 per fiets. Je kan dat in het boekingssysteem van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB aanvinken. Je fiets kan je alleen niet in de ICE meenemen, dus je zal met de fiets vanuit Düsseldorf naar Nederland via Venlo moeten reizen.

Auto of motor meenemen

Super handig om je eigen auto mee te nemen op reis. En niet duur! Naar Innsbruck kan dat drie dagen in de week. Heenreis op woensdag (€99), vrijdag en zondag (€114). Terugreis op dinsdag, donderdag (€99) en zaterdag (€114). De tarieven voor motoren zijn €59/€69. Je kan online boeken bij de Oostenrijkse spoorwegen (in het engels). Je boekt daar ook een kaartje voor alle meereizende personen bij.    

Korting (spartarieven) of gewoon kaartje (Komfort/Flex)?

De hierboven genoemde bedragen zijn kortingstarieven: de Sparschiene Nightjet tarieven de de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB en de Sparpreis van de Deutsche Bahn DB. Deze tarieven zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid en je bent bovendien aan een specifieke trein gebonden. Met het Komfort-ticket van de ÖBB of de Flexpreis van de DB ben je meestal duurder uit, maar je bent ook flexibeler als je de reis nog wil wijzigen. .

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

LET OP!   

Dienstregeling 2018 vanaf 10 december 2017

Zoals ieder jaar, gaat in het tweede weekend in december de nieuwe dienstregeling van start. Dat betekent dat hier en daar voor de nachttreinen iets wijzigt.

Maar dat betekent vooral dat het boeken van tickets voor de periode na 10 december 2017, pas heel laat mogelijk wordt. De meeste spoorwegmaatschappijen geven de nieuwe dienstregeling pas medio oktober vrij. En dat wil ook nog wel eens later worden…

Daarom in de stoplichten hiernaast in een oog opslag de laatste stand van zaken…

Links naar meer info over de nachttreinen

Met de Alpen Express rechtstreeks vanuit Nederland (niet dagelijks)

Amsterdam – Innsbruck 

  vertrek

17:59

aankomst

07:59

overstappen

ligplaats v.a.

€80 (all-in)

nachttrein

Alpen Express

Let op Alleen op vrijdagen in de winter
details en reistips

De Alpen Express  is een vakantietrein die in het wintersportseizoen wekelijks naar diverse bestemmingen in de Oostenrijkse Alpen rijdt. Vrijdagavond heen en zaterdagavond terug. De aankomst- en vertrektijden zorgen ervoor dat je bijna acht volledige dagen kan skieën!

De trein rijdt vanaf een groot aantal stations in Nederland (zie hieronder) rechtstreeks naar Oostenrijk en wordt daar gesplitst in twee delen: één deel voor Kitzbühel / Pongau (Schladming) en één deel naar Innsbruck / Arlberg (Bludenz). Tussen de Nederlandse grens en de Oostenrijkse grens stopt de trein niet en kan je dus in alle rust slapen. Vanaf de stations waar de trein stopt zijn er snelle transfers te boeken naar nabijgelegen skiresorts.

Meer gedetaileerde informatie op de pagina over de Alpen Express

Behalve de hier genoemde Alpen Express naar Oostenrijk, rijdt vanuit Duitsland ook de wekelijkse Schnee Express. Deze trein is vergelijkbaar met de Alpen Express, maar je moet dus wel overstappen. Meer infomatie op de website van de Treinreiswinkel. De extra Alpen Express die vorig jaar naar Chur (Zwitserland) en Bolzano (Italië) reed, is dit jaar helaas komen te vervallen.

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

De Alpen Express rijdt rechtstreeks vanuit een groot aantal verschillende plaatsen in Nederland:

 • Leiden Centraal
 • Haarlem
 • Amsterdam Centraal
 • Utrecht Centraal
 • Eindhoven
 • Venlo

Check de vertrektijden op de bovenstaande stations hier.

Het deel van de Alpen Express naar Bludenz rijdt rechtstreeks naar een groot aantal verschillende wintersportbestemmingen in Oostenrijk:

 • Kufstein
 • Wörgl
 • Jenbach
 • Innsbruck
 • ötztal
 • Imst-Pitztal
 • Landeck
 • St. Anton am Arlberg
 • Langen am Arlberg
 • Bludenz

Check de aankomsttijden op de bovenstaande stations hier.

Het deel van de Alpen Express naar Schladming rijdt rechtstreeks naar een groot aantal verschillende wintersportbestemmingen in Oostenrijk:

 • Westendorf
 • Kirchberg in Tirol
 • Kitzbühel
 • St. Johann in Tirol
 • Fiebebrunn
 • Saalfelden
 • Zell am See
 • Schwarzach St. Veit
 • St. Johann / Pongau
 • Altenmarkt
 • Radstadt
 • Schladming

Check de aankomsttijden op de bovenstaande stations hier.

kosten en tickets

De tarieven voor de Alpen Express naar Oostenrijk zijn gelijk voor alle opstap stations in Nederland naar alle uitstap stations in Oostenrijk. De tarieven zijn afhankelijk van de datum van de heen- en terugreis, dus de laagste tarieven gelden bijvoorbeeld in januari en de hoogste rondom de voorjaarsvakantie. Voor de hoge tarieven rondom de voorjaarsvakantie geldt bovendien dat je extra duur uit bent als je een enkele reis boekt in plaats van een retour (bovenop de hieronder genoemde maximale tarieven).

De genoemde tarieven zijn per persoon per enkele reis, inclusief de reservering. Als je de hele coupé boekt krijg je korting (zie de rechter kolom) en betaal je een lager tarief per plaats. Dat geldt niet voor de slaapplaatsen, want daarvoor kan je alleen de hele coupé voor drie personen tegelijk boeken.

 Comfort Per persoon  Per plaats, bij hele coupé 
Couchette (ligplaats) in coupé voor 6 personen €80 tot €130 €66 tot €108
Couchette (ligplaats) in coupé voor 5 personen €100 tot €160 €83 tot €135
Slaapplaats economy, 3-persoons coupé €116 tot €208

Kinderen reizen voordeliger

Voor kleine kinderen tot en met 3 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

Kinderen van 4 t/m 14 jaar krijgen €20 korting (enkele reis) in de couchetterijtuigen (als per plaats wordt geboekt). 

Kies het comfort dat bij je past

De slaapplaatsen hebben een wastafeltje en handdoeken in de coupé. Meer informatie over de verschillende coupé en comfortklassen vind je op de website van de treinreiswinkel. Ontbijt (€6,50) kan je apart bestellen bij het boeken van je ticket.

Tickets voor de Alpen Express kan je alleen bij de Treinreiswinkel  bestellen.

Innsbruck – Amsterdam  

  vertrek

21:19

aankomst

09:46

overstappen

ligplaats v.a.

€80 (all-in)

nachttrein

Alpen Express

Let op Alleen op zaterdagen in de winter
details en reistips

De Alpen Express  is een vakantietrein die in het wintersportseizoen wekelijks naar diverse bestemmingen in de Oostenrijkse Alpen rijdt. Vrijdagavond heen en zaterdagavond terug. De aankomst- en vertrektijden zorgen ervoor dat je bijna acht volledige dagen kan skieën!

De trein rijdt vanaf een groot aantal stations in Nederland (zie hieronder) rechtstreeks naar Oostenrijk en wordt daar gesplitst in twee delen: één deel voor Kitzbühel / Pongau (Schladming) en één deel naar Innsbruck / Arlberg (Bludenz). Tussen de Nederlandse grens en de Oostenrijkse grens stopt de trein niet en kan je dus in alle rust slapen. Vanaf de stations waar de trein stopt zijn er snelle transfers te boeken naar nabijgelegen skiresorts.

Meer gedetaileerde informatie op de pagina over de Alpen Express

Behalve de hier genoemde Alpen Express naar Oostenrijk, rijdt vanuit Duitsland ook de wekelijkse Schnee Express. Deze trein is vergelijkbaar met de Alpen Express, maar je moet dus wel overstappen. Meer infomatie op de website van de Treinreiswinkel. De extra Alpen Express die vorig jaar naar Chur (Zwitserland) en Bolzano (Italië) reed, is dit jaar helaas komen te vervallen.

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Het deel van de Alpen Express uit Schladming rijdt rechtstreeks vanuit een groot aantal verschillende wintersportbestemmingen in Oostenrijk naar Nederland:

 • Schladming
 • Radstadt
 • Altenmarkt
 • St. Johann / Pongau
 • Schwarzach St. Veit
 • Zell am See
 • Saalfelden
 • Fiebebrunn
 • St. Johann in Tirol
 • Kitzbühel
 • Kirchberg in Tirol
 • Westendorf

Check de aankomsttijden op de bovenstaande stations hier.

Het deel van de Alpen Express uit Bludenz rijdt rechtstreeks vanuit een groot aantal verschillende wintersportbestemmingen in Oostenrijk naar Nederland:

 • Bludenz
 • Langen am Arlberg
 • St. Anton am Arlberg
 • Landeck
 • Imst-Pitztal
 • ötztal
 • Innsbruck
 • Jenbach
 • Wörgl
 • Kufstein

Check de aankomsttijden op de bovenstaande stations hier.

De Alpen Express rijdt rechtstreeks naar een groot aantal verschillende plaatsen in Nederland:

 • Leiden Centraal
 • Haarlem
 • Amsterdam Centraal
 • Utrecht Centraal
 • Eindhoven
 • Venlo

Check de aankomsttijden op de bovenstaande stations hier.

kosten en tickets

De tarieven voor de Alpen Express naar Oostenrijk zijn gelijk voor alle opstap stations in Nederland naar alle uitstap stations in Oostenrijk. De tarieven zijn afhankelijk van de datum van de heen- en terugreis, dus de laagste tarieven gelden in januari en de hoogste rondom de voorjaarsvakantie. Voor de hoge tarieven rondom de voorjaarsvakantie geldt bovendien dat je extra duur uit bent als je een enkele reis boekt in plaats van een retour (bovenop de hieronder genoemde maximale tarieven).

De genoemde tarieven zijn per persoon per enkele reis, inclusief de reservering. Als je de hele coupé boekt krijg je korting (zie de rechter kolom) en betaal je een lager tarief per plaats. Dat geldt niet voor de slaapplaatsen, want daarvoor kan je alleen de hele coupé voor drie personen tegelijk boeken.

 Comfort Per persoon  Per plaats, bij hele coupé 
Couchette (ligplaats) in coupé voor 6 personen €80 tot €130 €66 tot €108
Couchette (ligplaats) in coupé voor 5 personen €100 tot €160 €83 tot €135
Slaapplaats economy, 3-persoons coupé €116 tot €208

Kinderen reizen voordeliger

Voor kleine kinderen tot en met 3 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

Kinderen van 4 t/m 14 jaar krijgen €20 korting (enkele reis) in de couchetterijtuigen (als per plaats wordt geboekt). 

Kies het comfort dat bij je past

De slaapplaatsen hebben een wastafeltje en handdoeken in de coupé. Meer informatie over de verschillende coupé en comfortklassen vind je op de website van de treinreiswinkel. Ontbijt (€6,50) kan je apart bestellen bij het boeken van je ticket.

Tickets voor de Alpen Express kan je alleen bij de Treinreiswinkel bestellen.

Amsterdam – Innsbruck 

  vertrek

17:59

aankomst

07:59

overstappen

– 

ligplaats v.a.

€80 (all-in)

nachttrein
Alpen Express
Let op
Alleen op vrijdagen in de winter
details en reistips

De Alpen Express  is een vakantietrein die in het wintersportseizoen wekelijks naar diverse bestemmingen in de Oostenrijkse Alpen rijdt. Vrijdagavond heen en zaterdagavond terug. De aankomst- en vertrektijden zorgen ervoor dat je bijna acht volledige dagen kan skieën!

De trein rijdt vanaf een groot aantal stations in Nederland (zie hieronder) rechtstreeks naar Oostenrijk en wordt daar gesplitst in twee delen: één deel voor Kitzbühel / Pongau (Schladming) en één deel naar Innsbruck / Arlberg (Bludenz). Tussen de Nederlandse grens en de Oostenrijkse grens stopt de trein niet en kan je dus in alle rust slapen. Vanaf de stations waar de trein stopt zijn er snelle transfers te boeken naar nabijgelegen skiresorts.

Meer gedetaileerde informatie op de pagina over de Alpen Express

Behalve de hier genoemde Alpen Express naar Oostenrijk, rijdt vanuit Duitsland ook de wekelijkse Schnee Express. Deze trein is vergelijkbaar met de Alpen Express, maar je moet dus wel overstappen. Meer infomatie op de website van de Treinreiswinkel. De extra Alpen Express die vorig jaar naar Chur (Zwitserland) en Bolzano (Italië) reed, is dit jaar helaas komen te vervallen.

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

De Alpen Express rijdt rechtstreeks vanuit een groot aantal verschillende plaatsen in Nederland:

 • Leiden Centraal
 • Haarlem
 • Amsterdam Centraal
 • Utrecht Centraal
 • Eindhoven
 • Venlo

Check de vertrektijden op de bovenstaande stations hier.

Het deel van de Alpen Express naar Bludenz rijdt rechtstreeks naar een groot aantal verschillende wintersportbestemmingen in Oostenrijk:

 • Kufstein
 • Wörgl
 • Jenbach
 • Innsbruck
 • ötztal
 • Imst-Pitztal
 • Landeck
 • St. Anton am Arlberg
 • Langen am Arlberg
 • Bludenz

Check de aankomsttijden op de bovenstaande stations hier.

Het deel van de Alpen Express naar Schladming rijdt rechtstreeks naar een groot aantal verschillende wintersportbestemmingen in Oostenrijk:

 • Westendorf
 • Kirchberg in Tirol
 • Kitzbühel
 • St. Johann in Tirol
 • Fiebebrunn
 • Saalfelden
 • Zell am See
 • Schwarzach St. Veit
 • St. Johann / Pongau
 • Altenmarkt
 • Radstadt
 • Schladming

Check de aankomsttijden op de bovenstaande stations hier.

kosten en tickets

De tarieven voor de Alpen Express naar Oostenrijk zijn gelijk voor alle opstap stations in Nederland naar alle uitstap stations in Oostenrijk. De tarieven zijn afhankelijk van de datum van de heen- en terugreis, dus de laagste tarieven gelden in januari en de hoogste rondom de voorjaarsvakantie. Voor de hoge tarieven rondom de voorjaarsvakantie geldt bovendien dat je extra duur uit bent als je een enkele reis boekt in plaats van een retour (bovenop de hieronder genoemde maximale tarieven).

De genoemde tarieven zijn per persoon per enkele reis, inclusief de reservering. Als je de hele coupé boekt krijg je korting (zie de rechter kolom) en betaal je een lager tarief per plaats. Dat geldt niet voor de slaapplaatsen, want daarvoor kan je alleen de hele coupé voor drie personen tegelijk boeken.

 Comfort pp
Couchette (ligplaats) in coupé voor 6 personen €80 tot €130
Couchette (ligplaats) in coupé voor 5 personen €100 tot €160
Comfort Per plaats, bij hele coupé 
Couchette (ligplaats) in coupé voor 6 personen €66 tot €108
Couchette (ligplaats) in coupé voor 5 personen €83 tot €135
Slaapplaats economy, 3-persoons coupé €116 tot €208

Kinderen reizen voordeliger

Voor kleine kinderen tot en met 3 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

Kinderen van 4 t/m 14 jaar krijgen €20 korting (enkele reis) in de couchetterijtuigen (als per plaats wordt geboekt).

Kies het comfort dat bij je past

De slaapplaatsen hebben een wastafeltje en handdoeken in de coupé. Meer informatie over de verschillende coupé en comfortklassen vind je op de website van de treinreiswinkel. Ontbijt (€6,50) kan je apart bestellen bij het boeken van je ticket.

Tickets voor de Alpen Express kan je alleen bij de Treinreiswinkel bestellen.

Innsbruck – Amsterdam 

  vertrek

21:19

aankomst

09:46

overstappen

– 

ligplaats v.a.

€80 (all-in)

nachttrein
Alpen Express
Let op
Alleen op zaterdagen in de winter
details en reistips

De Alpen Express  is een vakantietrein die in het wintersportseizoen wekelijks naar diverse bestemmingen in de Oostenrijkse Alpen rijdt. Vrijdagavond heen en zaterdagavond terug. De aankomst- en vertrektijden zorgen ervoor dat je bijna acht volledige dagen kan skieën!

De trein rijdt vanaf een groot aantal stations in Nederland (zie hieronder) rechtstreeks naar Oostenrijk en wordt daar gesplitst in twee delen: één deel voor Kitzbühel / Pongau (Schladming) en één deel naar Innsbruck / Arlberg (Bludenz). Tussen de Nederlandse grens en de Oostenrijkse grens stopt de trein niet en kan je dus in alle rust slapen. Vanaf de stations waar de trein stopt zijn er snelle transfers te boeken naar nabijgelegen skiresorts.

Meer gedetaileerde informatie op de pagina over de Alpen Express

Behalve de hier genoemde Alpen Express naar Oostenrijk, rijdt vanuit Duitsland ook de wekelijkse Schnee Express. Deze trein is vergelijkbaar met de Alpen Express, maar je moet dus wel overstappen. Meer infomatie op de website van de Treinreiswinkel. De extra Alpen Express die vorig jaar naar Chur (Zwitserland) en Bolzano (Italië) reed, is dit jaar helaas komen te vervallen.

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Het deel van de Alpen Express uit Schladming rijdt rechtstreeks vanuit een groot aantal verschillende wintersportbestemmingen in Oostenrijk naar Nederland:

 • Schladming
 • Radstadt
 • Altenmarkt
 • St. Johann / Pongau
 • Schwarzach St. Veit
 • Zell am See
 • Saalfelden
 • Fiebebrunn
 • St. Johann in Tirol
 • Kitzbühel
 • Kirchberg in Tirol
 • Westendorf

Check de aankomsttijden op de bovenstaande stations hier.

Het deel van de Alpen Express uit Bludenz rijdt rechtstreeks vanuit een groot aantal verschillende wintersportbestemmingen in Oostenrijk naar Nederland:

 • Bludenz
 • Langen am Arlberg
 • St. Anton am Arlberg
 • Landeck
 • Imst-Pitztal
 • ötztal
 • Innsbruck
 • Jenbach
 • Wörgl
 • Kufstein

Check de aankomsttijden op de bovenstaande stations hier.

De Alpen Express rijdt rechtstreeks naar een groot aantal verschillende plaatsen in Nederland:

 • Leiden Centraal
 • Haarlem
 • Amsterdam Centraal
 • Utrecht Centraal
 • Eindhoven
 • Venlo

Check de aankomsttijden op de bovenstaande stations hier.

kosten en tickets

De tarieven voor de Alpen Express naar Oostenrijk zijn gelijk voor alle opstap stations in Nederland naar alle uitstap stations in Oostenrijk. De tarieven zijn afhankelijk van de datum van de heen- en terugreis, dus de laagste tarieven gelden in januari en de hoogste rondom de voorjaarsvakantie. Voor de hoge tarieven rondom de voorjaarsvakantie geldt bovendien dat je extra duur uit bent als je een enkele reis boekt in plaats van een retour (bovenop de hieronder genoemde maximale tarieven).

De genoemde tarieven zijn per persoon per enkele reis, inclusief de reservering. Als je de hele coupé boekt krijg je korting (zie de rechter kolom) en betaal je een lager tarief per plaats. Dat geldt niet voor de slaapplaatsen, want daarvoor kan je alleen de hele coupé voor drie personen tegelijk boeken.

 Comfort pp
Couchette (ligplaats) in coupé voor 6 personen €80 tot €130
Couchette (ligplaats) in coupé voor 5 personen €100 tot €160
Comfort Per plaats, bij hele coupé 
Couchette (ligplaats) in coupé voor 6 personen €66 tot €108
Couchette (ligplaats) in coupé voor 5 personen €83 tot €135
Slaapplaats economy, 3-persoons coupé €116 tot €208

Kinderen reizen voordeliger

Voor kleine kinderen tot en met 3 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

Kinderen van 4 t/m 14 jaar krijgen €20 korting (enkele reis) in de couchetterijtuigen (als per plaats wordt geboekt).

Kies het comfort dat bij je past

De slaapplaatsen hebben een wastafeltje en handdoeken in de coupé. Meer informatie over de verschillende coupé en comfortklassen vind je op de website van de treinreiswinkel. Ontbijt (€6,50) kan je apart bestellen bij het boeken van je ticket.

Tickets voor de Alpen Express kan je alleen bij de Treinreiswinkel bestellen.

Alles over reizen met de nachttrein vanuit Nederland

Volgen op