Met de nachttrein naar Florence

Je vakantie begint op reis al

Hier lees je alles over het plannen en boeken van je reis naar Florence. En verder naar andere bestemmingen in Italië

Met de nachttrein naar Florence

Je vakantie begint op reis al

Hier lees je alles over het plannen en boeken van je reis naar Florence. En verder naar andere bestemmingen in Italië

Florence: veel verschillende opties met de nachttrein

Voor de reis naar Florence is het ontbreken van een nachttrein naar of door Zwitserland wel heel vervelend. Nu is het vaak een omweg en een aantal keer overstappen. Maar de reis naar Florence met de nachttrein spreekt wel tot de verbeelding. De trein brengt je in ieder geval op een avontuurlijke manier naar het centrum van de oude stad Florence.

Het leuke is dat alle vier de reisopties heel verschillend zijn. Via Parijs, München of Düsseldorf. Tip: reis voor de afwisseling terug een andere route dan heen.

NB: door de coronacrisis reed de Thello half augustus 2020 nog niet. Het is helaas nog niet duidelijk of (en zo ja wanneer) de Thello wel weer gaat rijden. Houd daarvoor de website van Thello in de gaten!  

Santa Maria Novella station in Florence ©Noord West Express
Santa Maria Novella station in Florence ©Noord West Express

Reis met de Thello nachttrein vanuit Parijs

NB: door de coronacrisis reed de Thello half augustus 2020 nog niet. Het is helaas nog niet duidelijk of (en zo ja wanneer) de Thello wel weer gaat rijden. Houd daarvoor de website van Thello in de gaten! Het zou wel heel triest zijn als deze prachtige verbinding moet sneuvelen…

Amsterdam – Florence

  vertrek

14:17

aankomst

07:59

overstappen

Parijs, Milaan

ligplaats v.a.

€97

(all-in)

nachttrein

Thello

details en reistips

Vanuit Parijs rijdt een prima nachttrein naar Milaan, die als eindpunt Venetië heeft. In deze nachttrein is zelfs een echt restaurant aan boord, waar je bovendien snacks, drankjes en goeie (!) koffie voor in je eigen coupé kan halen. Je moet in Milaan wel al om 6:00 overstappen.

Je bereikt Parijs vliegensvlug (grootste deel 300 km/u) met de Thalys vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Aan bord is een café-bar voor eten en drinken. In de eerste klas is eten en drinken zelfs inbegrepen. Je kan natuurlijk

Thalys 9358
Amsterdam Centraal 14:17
Schiphol 14:34
Rotterdam Centraal 14:58
Antwerpen Centraal 15:33
Brussel-Zuid/Midi 16:13
Paris Gare du Nord 17:35

In Parijs moet je verplaatsen van Gare du Nord naar Gare de Lyon. Dat kan eenvoudig met de RER (een soort snel metro). RER lijnen D vanaf Gare du Nord richting Melun / Malesherbes / Corbeil-Essones stoppen op Gare de Lyon. De rit duurt 7 minuten, maar de reis als geheel duurt ongeveer 30 minuten. Voor de zekerheid is het verstandig om minstens een uur te rekenen. De overstaptijd van de hierboven genoemde Thalys op de Thello nachttrein naar Venetië, is normaal gesproken ruim voldoende. Kaartjes voor de RER koop je eenvoudig bij de automaat op Gare du Nord, maar nog beter: bij de bar in de Thalys.

Thello EN221
Paris Gare de Lyon 19:10
Milano Centrale 06:00

Voor meer details zie de pagina over de Thello.

Vanuit Milaan reis je vliegensvlug met de FrecciaRossa naar Florence. FrecciaRossa betekent rode pijl en deze Italiaanse hogesnelheidstrein doet zijn naam eer aan. De treinen zijn bovendien zeer comfortabel, zeker als je een wat luxere klasse boekt. Er gaan regelmatig snelle treinen naar Florence, waarvan bovendien de vertrektijden per seizoen verschillen. Hieronder zijn twee voorbeelden genoemd. 

9503
Milano Centrale 06:15
Firenze Santa Maria Novella (SMN) 07:59

Misschien is het verstandig om in Milaan wat meer overstaptijd te nemen dan 15 minuten. Je kan ook om 7:20 een FrecciaRossa nemen en in Milaan nog even ontbijten op het station. Als je via Trenitalia één tickets van Parijs naar Florence koopt, is het echter geen risico voor jou en regelen de Italiaanse spoorwegen dat je op de volgende trein terecht kan. 

9509
Milano Centrale 07:20
Firenze Santa Maria Novella (SMN) 08:59
meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Nederland:

De nachttrein naar Milaan vertrekt uit Parijs. Vanuit Nederland reis je daar met de Thalys naar toe. Deze stopt in Nederland in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Voor de vertrektijden van de Thalys, zie de details en reistips hierboven.

Vanuit het noorden reis je via Zwolle en stap je in Schiphol op de Thalys. Vanuit Noord-Holland stap je in Amsterdam op de Thalys. Vanuit Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Rotterdam op.

Vanuit Brabant reis je via Breda naar Antwerpen, waar je op de Thalys stapt. Vertrek om 13:44 uit Eindhoven, Aankomst in Antwerpen om 15:15.

Vanuit Zuid-Limburg reis je via Luik naar Brussel. Vertrek om 13:49 uit Maastricht, overstappen in Luik, aankomst in Brussel om 16:00. 

Check de reistijden op de website van NS en neem wat extra overstaptijd, want je wil de Thalys en de nachttrein niet missen.

Andere bestemmingen in Noord-Italië:

De nachttrein uit Parijs komt om 6:00 uur in Milaan aan. Van daar kan je met de trein naar veel bestemmingen rondom het Comomeer of Lagio Maggiore. Bijvoorbeeld: vertrek om 7:10, aankomst in Como om 7:47. Of naar Genua (vertrek 8:10, aankomst 9:40) en de Cinque Terre (vertrek 8:10, aankomst in La Spezia om 11:21). Vooral de Cinque Terre is een perfecte vakantiebestemming met de trein!

Voor het Gardameer reis je met de nachttrein door naar Brescia (aankomst 7:05), waar je overstapt op een sneltrien naar Peschiera del Garda (bijvoorbeeld vertrek 7:53, aankomst 8:12).

Andere bestemmingen in Midden- en Zuid-Italië: 

De hierboven genoemde FrecciaRossa vanuit Milaan stopt ook in Bologna (aankomst 7:22), Rome (aankomst 9:55) en Napels (aankomst 11:10). Er gaat vanuit Milaan om 7:00 ook een FrecciaRossa naar Rome (aankomst 9:59) en Napels (11:20), die niet in Bologna en Florence stopt.

Naar de Adriatische kust kan je vanuit Milaan (vertrek 7:20, overstappen in Bologna) onder andere Rimini (9:34), Ancona (10:29), Pescara (11:40), Bari (14:21) en Brindisi (15:17). In Bari of Brindisi heb je genoeg tijd voor de nachtboot naar de Balkan / Griekenland.

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Italiaanse spoorwegen.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein naar Florence kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Voor de transfer in Parijs, is rekening gehouden met kosten van €2 voor het kaartje voor de RER.  

Het is aan te bevelen de reis in twee delen boeken. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

– één voor de reis vanuit Nederland naar Parijs

– één voor de nachttrein en de aansluitende trein naar Florence

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking.

Kosten Thalys Amsterdam – Parijs

Van €35 tot €135. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld (voordeligste tarieven 4 maanden van te voren boeken). Er zijn regelmatig extra kortingen beschikbaar: soms kan je al voor €20 boeken.

Het genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, inclusief een reservering voor de zitplaats. Eerste klas tickets kosten €72 tot €145. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen slechts €15 (afhankelijk van beschikbaarheid).

Voor de transfer in Parijs, is rekening gehouden met kosten van €2 voor het kaartje voor de RER.

Boeken ticket Thalys Amsterdam – Parijs

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de NS International, de Franse Spoorwegen, Thalys zelf of HappyRail.

Kosten nachttrein Parijs – Milaan

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volw.
Ligplaats 6-persoons coupé vanaf €35
Ligplaats 4-persoons coupé vanaf €55
Slaapplaats 3-persoons coupé vanaf €75
Slaapplaats 2-persoons coupé vanaf €95
Slaapplaats 1-persoons coupé vanaf €115

De genoemde tarieven zijn Smart en Go Fares. Deze tickets moet je vooraf online bestellen en kunnen niet worden ingewisseld of gewijzigd. Volwassenen en kinderen betalen hetzelfde tarief. Kinderen onder 4 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond). Met een Flexi fare ben je duurder uit, maar ook meer flexibel.

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar Venetië vind je op de pagina over de Thello EN220/221. Verder heeft The Man in Seat Sixty-One een geweldige pagina over de Thello

Kosten FrecciaRossa Milaan – Florence

Vanaf €25. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld.

De genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de Standard klasse, inclusief een reservering voor de zitplaats. Premium en Business klasse tickets kosten vanaf €30 en  Executive vanaf €77. De laatste opties zijn heerlijk luxe. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen slechts €12 (standard klasse, afhankelijk van beschikbaarheid).

Boeken ticket Parijs – Florence

Bij de Italiaanse spoorwegen kan je een direct ticket van Parijs naar Florence (Firenze) kopen. Het voordeel daarvan is dat de Italiaanse spoorwegen verantwoordelijk zijn voor je aansluiting. Je kan het tickets voor de nachttrein ook apart via de Thello zelf kopen. Tickets kunnen (over het algemeen) 120 dagen voor vertrek worden aangeschaft. Bij het boeken heb je waarschijnlijk paspoortgegevens, volledige namen en misschien zelfs contactgegevens van alle passagiers nodig. Je krijgt voor de Thello geen kaartjes, maar alleen een boekingsnummer, dat je bij het treinpersoneel moet opgeven.

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen voor het voordelige kindertarief. Dan is het wel handiger om een apart kaartje voor de FrecciaRossa te boeken. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Fiets meenemen

Het meenemen van de fiets op Thello is mogelijk, maar officiëel alleen met zeer beperkte afmetingen. Het lijkt er op dat het personeel niet moeilijk doet als je een fiets meeneemt, zolang die zo klein mogelijk en in ieder geval in een zak is ingepakt.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Florence – Amsterdam  

  vertrek

21:00

aankomst

13:42

overstappen

Milaan, Dijon, Parijs

ligplaats v.a.

€112

(all-in)

nachttrein

Thello

details en reistips

Vanuit Florence neem je een Italiaanse hogesnelheidstrein Frecciarossa naar Milaan, waar je op de nachttrein naar Parijs stapt (deze komt uit Venetië). FrecciaRossa betekent rode pijl en deze Italiaanse hogesnelheidstrein doet zijn naam eer aan. De treinen zijn bovendien zeer comfortabel, zeker als je een wat luxere klasse boekt. Er gaan regelmatig snelle treinen naar Milaan, waarvan bovendien de vertrektijden per seizoen verschillen. Hieronder de meest logische optie.

9558
Firenze Santa Maria Novella (SMN) 21:00
Milano Centrale 22:40

Om eerder in Nederland aan te komen, is het aan te raden om vanuit de nachttrein in Dijon op de TGV naar Parijs te stappen. Je kan natuurlijk ook lekker uitslapen in de nachttrein en een trein later naar Amsterdam nemen (aankomst 15:42), dat scheelt ook nog €15 voor de TGV.

Thello EN220
Milano Centrale 23:13
Dijon Ville 06:43
Paris Gare de Lyon 09:55

In bovenstaande tabel zijn alleen de belangrijkste stops weergegeven. Voor meer details zie de pagina over de Thello

TGV6745
Dijon Ville 07:24
Paris Gare de Lyon 09:05

In Parijs moet je verplaatsen van Gare de Lyon naar Gare du Nord. Dat kan eenvoudig met de RER (een soort snel metro). RER lijnen D vanaf Gare de Lyon richting Creil / Orry la Ville stoppen op Gare du Nord. De rit duurt 7 minuten, maar de reis als geheel duurt ongeveer 30 minuten. Voor de zekerheid is het verstandig om minstens een uur te rekenen. De overstaptijd van de hierboven genoemde TGV op de Thalys naar Amsterdam, is normaal gesproken ruim voldoende. Kaartjes voor de RER koop je eenvoudig bij de automaat op Gare de Lyon.

Van Parijs reis je met de Thalys naar Amsterdam. De Thalys is super snel en heeft een café-bar voor een hapje en drankje.

Thalys 9327 Thalys 9339
Paris Gare du Nord 10:25 12:25
Brussel Zuid / Midi 11:47 13:47
Antwerpen Centraal 12:27 14:27
Rotterdam Centraal 13:02 15:02
Schiphol 13:24 15:24
Amsterdam Centraal 13:42 15:42
meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Noord-Italië:

De nachttrein naar Parijs vertrekt om 23:13 uur uit Milaan. Via Milaan zijn veel bestemmingen rondom het Comomeer of Lagio Maggiore bereikbaar. Bijvoorbeeld: vertrek uit Como om 21:58, aankomst in Milaan om 22:50. Of vanuit Genua (vertrek 20:18, aankomst Milaan 21:50) en de Cinque Terre (vertrek 18:38 uit La Spezia, aankomst in Milaan om 21:50). Vooral de Cinque Terre is een perfecte vakantiebestemming met de trein!

Vanuit het Gardameer stap je op de nachttrein in Brescia (vertrek 22:09). Om 20:18 vertrekt er een sneltrien uit Peschiera del Garda (aankomst Brescia 20:37).

Andere vertrekplaatsen in Midden- en Zuid-Italië: 

De Frecciarossa van Florence naar Milaan stopt onderweg ook Bologna (vertrek 21:38, aankomst Milaan 22:40) en is afkomstig uit Napels (vertrek 18:00) en Rome (vertrek 19:20).

Vanuit de Adriatische kust kan je Milaan bereiken vanuit onder andere Brindisi (14:26), Bari (14:30), Pescara (vertrek 18:11), Ancona (19:22) en Rimini (20:17). Overstappen in Bologna, aankomst in Milaan om 21:29.

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Italiaanse spoorwegen.

Andere bestemmingen in Nederland:

De nachttrein uit Venetië eindgt in Parijs. Van daar reis je met de Thalys naar Amsterdam. Deze stopt in Nederland ook in Rotterdam en Schiphol. Voor de aankomsttijden van de Thalys, zie de details en reistips hierboven.

Naar het noorden stap je in Schiphol uit de Thalys en reis je verder via Zwolle. Naar Noord-Holland reis je met de Thalys naar Amsterdam. Voor Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Rotterdam uit de Thalys. Hetzelfde geldt voor Utrecht en de rest van Midden-Nederland.

Naar Brabant reis je het beste via Rotterdam. Aankomst in Eindhoven om 14:16. Naar Limburg stap je in Brussel uit de Thalys en reis je via Luik. Aankomst in Maastricht om 14:13.

Check de reistijden op de website van NS.

kosten en tickets

Algemeen:

De totale kosten van de hier genoemde terugreis (€112) zijn hoger dan die van de heenreis (€97), omdat je ’s ochtends ook een stukje met de TGV van Dijon naar Parijs rijdt (dan haal je een Thalys eerder en dat scheelt twee uur). Als je geen haast hebt, blijf je lekker in de nachttrein liggen en kom je om 15:42 in Amsterdam aan (zie ook details en reistips hierboven).

De reis met de nachttrein vanuit Florence kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Het is aan te bevelen de reis in twee delen boeken. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

– één voor trein naar Milaan en de nachttrein naar Parijs

– één voor de reis naar Nederland vanuit Parijs

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten FrecciaRossa Florence – Milaan

Vanaf €25. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld.

De genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de Standard klasse, inclusief een reservering voor de zitplaats. Premium en Business klasse tickets kosten vanaf €30 en Executive vanaf €77. De laatste opties zijn heerlijk luxe. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen slechts €12 (standard klasse, afhankelijk van beschikbaarheid).

Kosten nachttrein Milaan – Parijs

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volw.
Ligplaats 6-persoons coupé vanaf €35
Ligplaats 4-persoons coupé vanaf €55
Slaapplaats 3-persoons coupé vanaf €75
Slaapplaats 2-persoons coupé vanaf €95
Slaapplaats 1-persoons coupé vanaf €115

De genoemde tarieven zijn Smart en Go Fares. Deze tickets moet je vooraf online bestellen en kunnen niet worden ingewisseld of gewijzigd. Volwassenen en kinderen betalen hetzelfde tarief. Kinderen onder 4 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond). Met een Flexi fare ben je duurder uit, maar ook meer flexibel.

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar Venetië vind je op de pagina over de Thello EN220/221. Verder heeft The Man in Seat Sixty-One een geweldige pagina over de Thello

Boeken ticket Florence – Parijs

Bij de Italiaanse spoorwegen kan je een direct ticket van Florence (Firenze) naar Parijs kopen. Het voordeel daarvan is dat de Italiaanse spoorwegen verantwoordelijk zijn voor je aansluiting. Je kan het tickets voor de nachttrein ook apart via de Thello zelf kopen. Tickets kunnen (over het algemeen) 120 dagen voor vertrek worden aangeschaft. Bij het boeken heb je waarschijnlijk paspoortgegevens, volledige namen en misschien zelfs contactgegevens van alle passagiers nodig. Je krijgt voor de Thello geen kaartjes, maar alleen een boekingsnummer, dat je bij het treinpersoneel moet opgeven.

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen voor het voordelige kindertarief. Dan is het wel handiger om een apart kaartje voor de FrecciaRossa te boeken. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Kosten en tickets TGV Dijon – Parijs

Tickets vanaf €15. Vroeg boeken is belangrijk. Je kan de reis in één keer boeken via de Franse Spoorwegen, maar het kan handig zijn om de deeltrajecten apart te checken om het voordeligste tarief te zoeken. Als je niet in Dijon overstapt kan je reis uiteraard voordeliger uitpakken (vanaf €102), aangezien je alleen een kaartje voor de nachttrein en de Thalys hoeft te kopen.

Voor de transfer in Parijs, is rekening gehouden met kosten van €2 voor het kaartje voor de RER.

Kosten Thalys Parijs – Amsterdam

Van €35 tot €135. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld (voordeligste tarieven 4 maanden van te voren boeken). Er zijn regelmatig extra kortingen beschikbaar: soms kan je al voor €20 boeken.

Het genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, inclusief een reservering voor de zitplaats. Eerste klas tickets kosten €72 tot €145. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen slechts €15 (afhankelijk van beschikbaarheid).

Boeken ticket Thalys Parijs – Amsterdam

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de NS International, de Franse Spoorwegen, Thalys zelf of HappyRail.

Fiets meenemen

Het meenemen van de fiets op Thello is mogelijk, maar officiëel alleen met zeer beperkte afmetingen. Het lijkt er op dat het personeel niet moeilijk doet als je een fiets meeneemt, zolang die zo klein mogelijk en in ieder geval in een zak is ingepakt.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Amsterdam – Florence

  vertrek

14:17

aankomst

07:59

overstappen
Parijs, Milaan
ligplaats v.a.

€97

(all-in)

nachttrein
Thello
details en reistips

Vanuit Parijs rijdt een prima nachttrein naar Milaan, die als eindpunt Venetië heeft. In deze nachttrein is zelfs een echt restaurant aan boord, waar je bovendien snacks, drankjes en goeie (!) koffie voor in je eigen coupé kan halen. Je moet in Milaan wel al om 6:00 overstappen.

Je bereikt Parijs vliegensvlug (grootste deel 300 km/u) met de Thalys vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Aan bord is een café-bar voor eten en drinken. In de eerste klas is eten en drinken zelfs inbegrepen.

Thalys 9358
Amsterdam Centraal 14:17
Schiphol 14:34
Rotterdam Centraal 14:58
Antwerpen Centraal 15:33
Brussel-Zuid/Midi 16:13
Paris Gare du Nord 17:35

In Parijs moet je verplaatsen van Gare du Nord naar Gare de Lyon. Dat kan eenvoudig met de RER (een soort snel metro). RER lijnen D vanaf Gare du Nord richting Melun / Malesherbes / Corbeil-Essones stoppen op Gare de Lyon. De rit duurt 7 minuten, maar de reis als geheel duurt ongeveer 30 minuten. Voor de zekerheid is het verstandig om minstens een uur te rekenen. De overstaptijd van de hierboven genoemde Thalys op de Thello nachttrein naar Venetië, is normaal gesproken ruim voldoende. Kaartjes voor de RER koop je eenvoudig bij de automaat op Gare du Nord, maar nog beter: bij de bar in de Thalys.

Thello EN221
Paris Gare de Lyon 19:10
Milano Centrale 06:00

Voor meer details zie de pagina over de Thello.

Vanuit Milaan reis je vliegensvlug met de FrecciaRossa naar Florence. FrecciaRossa betekent rode pijl en deze Italiaanse hogesnelheidstrein doet zijn naam eer aan. De treinen zijn bovendien zeer comfortabel, zeker als je een wat luxere klasse boekt. Er gaan regelmatig snelle treinen naar Florence, waarvan bovendien de vertrektijden per seizoen verschillen. Hieronder zijn twee voorbeelden genoemd. 

9503
Milano Centrale 06:15
Firenze Santa Maria Novella (SMN) 07:59

Misschien is het verstandig om in Milaan wat meer overstaptijd te nemen dan 15 minuten. Je kan ook om 7:20 een FrecciaRossa nemen en in Milaan nog even ontbijten op het station. Als je via Trenitalia één tickets van Parijs naar Florence koopt, is het echter geen risico voor jou en regelen de Italiaanse spoorwegen dat je op de volgende trein terecht kan. 

9509
Milano Centrale 07:20
Firenze Santa Maria Novella (SMN) 08:59
meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Nederland:

De nachttrein naar Milaan vertrekt uit Parijs. Vanuit Nederland reis je daar met de Thalys naar toe. Deze stopt in Nederland in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Voor de vertrektijden van de Thalys, zie de details en reistips hierboven.

Vanuit het noorden reis je via Zwolle en stap je in Schiphol op de Thalys. Vanuit Noord-Holland stap je in Amsterdam op de Thalys. Vanuit Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Rotterdam op.

Vanuit Brabant reis je via Breda naar Antwerpen, waar je op de Thalys stapt. Vertrek om 13:44 uit Eindhoven, Aankomst in Antwerpen om 15:15.

Vanuit Zuid-Limburg reis je via Luik naar Brussel. Vertrek om 13:49 uit Maastricht, overstappen in Luik, aankomst in Brussel om 16:00. 

Check de reistijden op de website van NS en neem wat extra overstaptijd, want je wil de Thalys en de nachttrein niet missen.

Andere bestemmingen in Noord-Italië:

De nachttrein uit Parijs komt om 6:00 uur in Milaan aan. Van daar kan je met de trein naar veel bestemmingen rondom het Comomeer of Lagio Maggiore. Bijvoorbeeld: vertrek om 7:10, aankomst in Como om 7:47. Of naar Genua (vertrek 8:10, aankomst 9:40) en de Cinque Terre (vertrek 8:10, aankomst in La Spezia om 11:21). Vooral de Cinque Terre is een perfecte vakantiebestemming met de trein!

Voor het Gardameer reis je met de nachttrein door naar Brescia (aankomst 7:05), waar je overstapt op een sneltrien naar Peschiera del Garda (bijvoorbeeld vertrek 7:53, aankomst 8:12).

Andere bestemmingen in Midden- en Zuid-Italië: 

De hierboven genoemde FrecciaRossa vanuit Milaan stopt ook in Bologna (aankomst 7:22), Rome (aankomst 9:55) en Napels (aankomst 11:10). Er gaat vanuit Milaan om 7:00 ook een FrecciaRossa naar Rome (aankomst 9:59) en Napels (11:20), die niet in Bologna en Florence stopt.

Naar de Adriatische kust kan je vanuit Milaan (vertrek 7:20, overstappen in Bologna) onder andere Rimini (9:34), Ancona (10:29), Pescara (11:40), Bari (14:21) en Brindisi (15:17). In Bari of Brindisi heb je genoeg tijd voor de nachtboot naar de Balkan / Griekenland.

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Italiaanse spoorwegen.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein naar Florence kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Het is aan te bevelen de reis in twee delen boeken. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

– één voor de reis vanuit Nederland naar Parijs

– één voor de nachttrein en de aansluitende trein naar Florence

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking.

Kosten Thalys Amsterdam – Parijs

Van €35 tot €135. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld (voordeligste tarieven 4 maanden van te voren boeken). Er zijn regelmatig extra kortingen beschikbaar: soms kan je al voor €20 boeken.

Het genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, inclusief een reservering voor de zitplaats. Eerste klas tickets kosten €72 tot €145. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen slechts €15 (afhankelijk van beschikbaarheid).

Voor de transfer in Parijs, is rekening gehouden met kosten van €2 voor het kaartje voor de RER.  

Boeken ticket Thalys Amsterdam – Parijs

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de NS International, de Franse Spoorwegen, Thalys zelf of HappyRail.

Kosten nachttrein Parijs – Milaan

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volw.
Ligplaats 6-persoons coupé vanaf €35
Ligplaats 4-persoons coupé vanaf €55
Slaapplaats 3-persoons coupé vanaf €75
Slaapplaats 2-persoons coupé vanaf €95
Slaapplaats 1-persoons coupé vanaf €115

De genoemde tarieven zijn Smart en Go Fares. Deze tickets moet je vooraf online bestellen en kunnen niet worden ingewisseld of gewijzigd. Volwassenen en kinderen betalen hetzelfde tarief. Kinderen onder 4 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond). Met een Flexi fare ben je duurder uit, maar ook meer flexibel.

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar Venetië vind je op de pagina over de Thello EN220/221. Verder heeft The Man in Seat Sixty-One een geweldige pagina over de Thello

Kosten FrecciaRossa Milaan – Florence

Vanaf €25. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld.

De genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de Standard klasse, inclusief een reservering voor de zitplaats. Premium en Business klasse tickets kosten vanaf €30 Executive vanaf €77. De laatste opties zijn heerlijk luxe. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen slechts €12 (standard klasse, afhankelijk van beschikbaarheid).

Boeken ticket Parijs – Florence

Bij de Italiaanse spoorwegen kan je een direct ticket van Parijs naar Florence (Firenze) kopen. Het voordeel daarvan is dat de Italiaanse spoorwegen verantwoordelijk zijn voor je aansluiting. Je kan het tickets voor de nachttrein ook apart via de Thello zelf kopen. Tickets kunnen (over het algemeen) 120 dagen voor vertrek worden aangeschaft. Bij het boeken heb je waarschijnlijk paspoortgegevens, volledige namen en misschien zelfs contactgegevens van alle passagiers nodig. Je krijgt voor de Thello geen kaartjes, maar alleen een boekingsnummer, dat je bij het treinpersoneel moet opgeven.

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen voor het voordelige kindertarief. Dan is het wel handiger om een apart kaartje voor de FrecciaRossa te boeken. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Fiets meenemen

Het meenemen van de fiets op Thello is mogelijk, maar officiëel alleen met zeer beperkte afmetingen. Het lijkt er op dat het personeel niet moeilijk doet als je een fiets meeneemt, zolang die zo klein mogelijk en in ieder geval in een zak is ingepakt.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Florence – Amsterdam

  vertrek

21:00

aankomst

13:42

overstappen
Milaan, Dijon, Parijs
ligplaats v.a.

€112

(all-in)

nachttrein
Thello
details en reistips

Vanuit Florence neem je een Italiaanse hogesnelheidstrein Frecciarossa naar Milaan, waar je op de nachttrein naar Parijs stapt (deze komt uit Venetië). FrecciaRossa betekent rode pijl en deze Italiaanse hogesnelheidstrein doet zijn naam eer aan. De treinen zijn bovendien zeer comfortabel, zeker als je een wat luxere klasse boekt. Er gaan regelmatig snelle treinen naar Milaan, waarvan bovendien de vertrektijden per seizoen verschillen. Hieronder de meest logische optie.

9558
Firenze Santa Maria Novella (SMN) 21:00
Milano Centrale 22:40

Om eerder in Nederland aan te komen, is het aan te raden om vanuit de nachttrein in Dijon op de TGV naar Parijs te stappen. Je kan natuurlijk ook lekker uitslapen in de nachttrein en een trein later naar Amsterdam nemen (aankomst 15:42), dat scheelt ook nog €15 voor de TGV.

Thello EN220
Milano Centrale 23:13
Dijon Ville 06:43
Paris Gare de Lyon 09:55

In bovenstaande tabel zijn alleen de belangrijkste stops weergegeven. Voor meer details zie de pagina over de Thello

TGV6745
Dijon Ville 07:24
Paris Gare de Lyon 09:05

In Parijs moet je verplaatsen van Gare de Lyon naar Gare du Nord. Dat kan eenvoudig met de RER (een soort snel metro). RER lijnen D vanaf Gare de Lyon richting Creil / Orry la Ville stoppen op Gare du Nord. De rit duurt 7 minuten, maar de reis als geheel duurt ongeveer 30 minuten. Voor de zekerheid is het verstandig om minstens een uur te rekenen. De overstaptijd van de hierboven genoemde TGV op de Thalys naar Amsterdam, is normaal gesproken ruim voldoende. Kaartjes voor de RER koop je eenvoudig bij de automaat op Gare de Lyon.

Van Parijs reis je met de Thalys naar Amsterdam. De Thalys is super snel en heeft een café-bar voor een hapje en drankje.

Thalys 9327
Paris Gare du Nord 10:25
Brussel Zuid / Midi 11:47
Antwerpen Centraal 12:27

Rotterdam

Centraal

13:02
Schiphol 13:24
Amsterdam Centraal 13:42
Thalys 9339
Paris Gare du Nord 12:25
Brussel Zuid / Midi 13:47
Antwerpen Centraal 14:27

Rotterdam

Centraal

15:02
Schiphol 15:24
Amsterdam Centraal 15:42
meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Noord-Italië:

De nachttrein naar Parijs vertrekt om 23:13 uur uit Milaan. Via Milaan zijn veel bestemmingen rondom het Comomeer of Lagio Maggiore bereikbaar. Bijvoorbeeld: vertrek uit Como om 21:58, aankomst in Milaan om 22:50. Of vanuit Genua (vertrek 20:18, aankomst Milaan 21:50) en de Cinque Terre (vertrek 18:38 uit La Spezia, aankomst in Milaan om 21:50). Vooral de Cinque Terre is een perfecte vakantiebestemming met de trein!

Vanuit het Gardameer stap je op de nachttrein in Brescia (vertrek 22:09). Om 20:18 vertrekt er een sneltrien uit Peschiera del Garda (aankomst Brescia 20:37).

Andere vertrekplaatsen in Midden- en Zuid-Italië: 

De Frecciarossa van Florence naar Milaan stopt onderweg ook Bologna (vertrek 21:38, aankomst Milaan 22:40) en is afkomstig uit Napels (vertrek 18:00) en Rome (vertrek 19:20).

Vanuit de Adriatische kust kan je Milaan bereiken vanuit onder andere Brindisi (14:26), Bari (14:30), Pescara (vertrek 18:11), Ancona (19:22) en Rimini (20:17). Overstappen in Bologna, aankomst in Milaan om 21:29.

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Italiaanse spoorwegen.

Andere bestemmingen in Nederland:

De nachttrein uit Venetië eindgt in Parijs. Van daar reis je met de Thalys naar Amsterdam. Deze stopt in Nederland ook in Rotterdam en Schiphol. Voor de aankomsttijden van de Thalys, zie de details en reistips hierboven.

Naar het noorden stap je in Schiphol uit de Thalys en reis je verder via Zwolle. Naar Noord-Holland reis je met de Thalys naar Amsterdam. Voor Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Rotterdam uit de Thalys. Hetzelfde geldt voor Utrecht en de rest van Midden-Nederland.

Naar Brabant reis je het beste via Rotterdam. Aankomst in Eindhoven om 14:16. Naar Limburg stap je in Brussel uit de Thalys en reis je via Luik. Aankomst in Maastricht om 14:13.

Check de reistijden op de website van NS.

kosten en tickets

Algemeen:

De totale kosten van de hier genoemde terugreis (€112) zijn hoger dan die van de heenreis (€97), omdat je ’s ochtends ook een stukje met de TGV van Dijon naar Parijs rijdt (dan haal je een Thalys eerder en dat scheelt twee uur). Als je geen haast hebt, blijf je lekker in de nachttrein liggen en kom je om 15:42 in Amsterdam aan (zie ook details en reistips hierboven).

De reis met de nachttrein vanuit Florence kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Het is aan te bevelen de reis in twee delen boeken. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

– één voor trein naar Milaan en de nachttrein naar Parijs

– één voor de reis naar Nederland vanuit Parijs

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten FrecciaRossa Florence – Milaan

Vanaf €25. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld.

De genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de Standard klasse, inclusief een reservering voor de zitplaats. Premium en Business klasse tickets kosten vanaf €30, Executive vanaf €77. De laatste opties zijn heerlijk luxe. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen slechts €12 (standard klasse, afhankelijk van beschikbaarheid).

Kosten nachttrein Milaan – Parijs

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volw.
Ligplaats 6-persoons coupé vanaf €35
Ligplaats 4-persoons coupé vanaf €55
Slaapplaats 3-persoons coupé vanaf €75
Slaapplaats 2-persoons coupé vanaf €95
Slaapplaats 1-persoons coupé vanaf €115

De genoemde tarieven zijn Smart en Go Fares. Deze tickets moet je vooraf online bestellen en kunnen niet worden ingewisseld of gewijzigd. Volwassenen en kinderen betalen hetzelfde tarief. Kinderen onder 4 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond). Met een Flexi fare ben je duurder uit, maar ook meer flexibel.

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar Venetië vind je op de pagina over de Thello EN220/221. Verder heeft The Man in Seat Sixty-One een geweldige pagina over de Thello

Boeken ticket Florence – Parijs

Bij de Italiaanse spoorwegen kan je een direct ticket van Florence (Firenze) naar Parijs kopen. Het voordeel daarvan is dat de Italiaanse spoorwegen verantwoordelijk zijn voor je aansluiting. Je kan het tickets voor de nachttrein ook apart via de Thello zelf kopen. Tickets kunnen (over het algemeen) 120 dagen voor vertrek worden aangeschaft. Bij het boeken heb je waarschijnlijk paspoortgegevens, volledige namen en misschien zelfs contactgegevens van alle passagiers nodig. Je krijgt voor de Thello geen kaartjes, maar alleen een boekingsnummer, dat je bij het treinpersoneel moet opgeven.

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen voor het voordelige kindertarief. Dan is het wel handiger om een apart kaartje voor de FrecciaRossa te boeken. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Kosten en tickets TGV Dijon – Parijs

Tickets vanaf €15. Vroeg boeken is belangrijk. Je kan de reis in één keer boeken via de Franse Spoorwegen, maar het kan handig zijn om de deeltrajecten apart te checken om het voordeligste tarief te zoeken. Als je niet in Dijon overstapt kan je reis uiteraard voordeliger uitpakken (vanaf €102), aangezien je alleen een kaartje voor de nachttrein en de Thalys hoeft te kopen.

Voor de transfer in Parijs, is rekening gehouden met kosten van €2 voor het kaartje voor de RER.

Kosten Thalys Parijs – Amsterdam

Van €35 tot €135. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld (voordeligste tarieven 4 maanden van te voren boeken). Er zijn regelmatig extra kortingen beschikbaar: soms kan je al voor €20 boeken.

Het genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, inclusief een reservering voor de zitplaats. Eerste klas tickets kosten €72 tot €145. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen slechts €15 (afhankelijk van beschikbaarheid).

Boeken ticket Thalys Parijs – Amsterdam

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de NS International, de Franse Spoorwegen, Thalys zelf of HappyRail.

Fiets meenemen

Het meenemen van de fiets op Thello is mogelijk, maar officiëel alleen met zeer beperkte afmetingen. Het lijkt er op dat het personeel niet moeilijk doet als je een fiets meeneemt, zolang die zo klein mogelijk en in ieder geval in een zak is ingepakt.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

LET OP!   

Dienstregeling 2018: vanaf 10 december 2017

Zoals ieder jaar, gaat in het tweede weekend in december de nieuwe dienstregeling van start. Dat betekent dat hier en daar voor de nachttreinen iets wijzigt. Helaas komen de kaartjes daardoor vaak pas heel laat beschikbaar. Inmiddels kunnen alle relevante treinen geboekt worden. 

NB: deze pagina over de nachttrein naar Florence is aangepast voor de dienstregeling 2018. 

Meer reisopties hieronder…
De nachttreinen
Ponte Vecchio in Florence ©Noord West Express
Ponte Vecchio in Florence ©Noord West Express

TIP

Let op de boekingstermijn voor de zomervakantie

Sommige vertrekdata kunnen erg druk zijn en tickets raken snel uitverkocht. Boek daarom zodra de tickjets beschikbaar komen! Hierbij een update (23 maart 2017):

  • Alle Nightjet nachttreinen kan je voor de hele zomer al boeken via de website van de ÖBB (180 dagen vooruit)
  • De Thello nachttrein Parijs – Venetië kan je voor een deel van de zomervakantie al boeken (120 dagen vooruit). Let op voor de rest!
  • Let ook op aansluitende treinen als ICE (al open, 180 dagen vooruit) en Thalys (deels open, 120 dagen vooruit)

Reis met de Nightjet vanuit München direct naar Florence

Amsterdam – Florence

  vertrek

10:40

aankomst

06:19

overstappen

Frankfurt

München

ligplaats v.a.

€89

(all-in)

nachttrein

Nightjet

details en reistips

Je reist dus met de nachttrein vanuit München naar Florence. Het betreft een van de zeer goeie Nightjet treinen van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. Je moet wel behoorlijk vroeg je bed uit.

Vanuit Amsterdam reis je met de ICE in twee etappes naar München. De ICE is lekker luxe en heeft een restauratie voor een hapje en drankje. Het is wel een vrij lange dag in de trein.

ICE 123
Amsterdam Centraal 10:40
Utrecht Centraal 11:07
Arnhem Centraal 11:37
Düsseldorf Hbf 12:46
Frankfurt Hbf 14:30

Voor zowel de overstap in Frankfurt als München heb je normaal gesproken ruim voldoende tijd. Als de ICE uit Nederland vertraagd is en je de aansluiting in Frankfurt Hbf (net) dreigt te missen, kan je in Düsseldorf de latere ICE 519 nemen.

ICE 629 ICE 721
Düsseldorf Hbf 13:08 14:21
Frankfurt Hbf 14:54 15:54
München Hbf 18:05 19:10

Je hebt voldoende tijd om ergens onderweg nog wat te eten (maar dat kan ook in de ICE).

Je kan ook via Hannover naar München reizen. Je vertrekt dan zelfs iets later uit Amsterdam (11:00), maar hebt in Hannover een krappe overstap en daarom is dat niet per sé aanbevolen. Deze verbinidng kan wel iets voordeliger zijn.

IC / ICE
Amsterdam Centraal 11:00
Amersfoort 11:36
Hannover Hbf 15:18
Hannover Hbf 15:26
München Hbf 19:43

 

Nightjet EN295
München Hbf 20:10
Bologna Centrale 05:20
Firenze Santa Maria Novella 06:19

In deze nachttrein kunnen helaas geen fietsen meegenomen worden. 

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Nederland:

De nachttrein naar Florence vertrekt uit München. Vanuit Nederlanz5e re5sd reis je daar met de ICE naar toe. Deze stopt ook in Utrecht en Arnhem. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Vanuit het noorden reis je via Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE. Vanuit Noord-Holland stap je in Amsterdam op de ICE. Vanuit het de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht op.

Vanuit Brabant reis je via Venlo naar Düsseldorf. Vertrek om 12:19 uit Eindhoven, overstappen in Venlo, aankomst in Düsseldorf om 14:08. Zie aansluitende trein hierboven.  

Vanuit Zuid-Limburg reis je ook via Düsseldorf. Vertrek om 12:01, overstappen in Roermond en Venlo, aankomst in Düsseldorf om 14:08. Zie aansluitende trein hierboven. 

Check de reistijden op de website van NS of de Deutsche Bahn.

Andere bestemmingen in Italië: 

De Nightjet naar Florence rijdt verder naar Rome (aankomst 9:22) en stopt onderweg onder meer in Arezzo (aankomst 7:10).

Vanuit Arezzo heb je een goeie aansluitende hogesnelheidstrein (FrecciaRossa) naar Napels (vertrek 7:25, aankomst 9:55). Je kan natuurlijk ook wat meer uitslapen en in Rome overstappen. Daar gaan regelmatig snelle treinen naar Napels en andere bestemmingen in Zuid Italië. 

De nachttrein vanuit München naar Florence en Rome heeft ook rijtuigen naar Milaan (aankomst 9:12), maar daar reis je sneller heen via Parijs (zie reisoptie hierboven).  

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein naar Florence kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Het is aan te bevelen de reis in twee delen te boeken. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

 – één voor de reis vanuit Nederland naar München

 – één voor de nachttrein van München naar Florence

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten ICE Amsterdam – München

Van €40 tot €120, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van elk station in Nederland naar München.

NB: specifiek voor deze verbinding lijkt het erg lastig om een voordelig sparpreis tarief te boeken. Zelfs maanden van te voren kom je vaak op €120 of meer uit. Met de ‘spaarprijsvinder’ op de website van de DB kan je per dag zoeken naar het voordeligste tarief. De route via Hannover naar München is vaak voor een voordeliger tarief verkrijgbaar. 

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €174 vanuit Amsterdam. Eerste klas Sparpreis ticket kost €70 tot €140. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Boeken ticket ICE Amsterdam – München

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Kosten nachttrein München – Florence

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volwassenen Kinderen
Zitplaats va €29 va €12
Ligplaats 6-persoons coupé va €49 va €32
Ligplaats 4-persoons coupé va €59 va €42
Slaapplaats economy 3-persoons coupé va €69 va €52
Slaapplaats economy 2-persoons coupé va €89 va €72
Slaapplaats economy 1-persoons coupé va €129
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé va €99 va €72
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé va €129 va €82
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé va €159

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar Florence, vind je op de pagina over de Nightjet EN 294 / 295

De hierboven genoemde bedragen zijn kortingstarieven: de Sparschiene Nightjet tarieven de de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. Deze tarieven zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid en je bent bovendien aan een specifieke trein gebonden. Met het Komfort-ticket van de ÖBB ben je meestal duurder uit, maar je bent ook flexibeler als je de reis nog wil wijzigen.

Kinderen tot 15 jaar betalen dus een gereduceerd tarief. Kinderen onder 4 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond). Met een semi-flexibel of flexibel tarief ben je duurder uit, maar heb je ook betere voorwaarden. 

Familiecoupé

Het ziet er naar uit dat de familiecoupé voor deze nachttrein vanaf €249 per coupé per enkele reis kost. De familiecoupé is geldig voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen. Let op: het is vaak voordeliger om met twee volwassenen en twee kinderen in een 6-persoons (vanaf €162) of 4-persoons (vanaf €202) coupé te boeken. Dus probeer eerst even de voordeligste optie te vinden.

Fiets meenemen

In deze nachttrein kunnen helaas geen fietsen meegenomen worden.

Boeken ticket nachttrein München – Venetië

Tickets voor de Nightjet kan je het beste via de website van de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) zelf kopen. De boekingen bij de ÖBB gaan al 180 dagen voor vertrek open en dat biedt de beste kans op goede kortingstarieven. Eventueel kan je ook boeken via de Deutsche Bahn (DB), maar de boekingen gaan daarop later open en de tarieven voor de slaapwagons zijn meestal duurder bij de DB. De DB-website lijkt wel iets makkelijker in gebruik. Soms is het verstandig om de verschillende opties bij de DB en ÖBB gewoon even te vergelijken. 

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Waarom kan ik niet in een keer boeken?

De verschillende tariefsystemen zijn nog niet zo goed op elkaar aangesloten dat je in een keer kan boeken. Dat heeft er ook mee te maken dat de nachttrein naar München een Oostenrijkse trein is. Je kan daarvoor wel van Nederland naar Oostenrijk boeken, maar niet naar Duitsland. Als je bij de DB in een keer boekt, krijg je helemaal geen kortingstarieven en ben je dus erg duur uit

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Florence – Amsterdam  

  vertrek

21:49

aankomst

17:28

overstappen

München 

Frankfurt

ligplaats v.a.

€89

(all-in)

nachttrein

Nightjet

details en reistips

In Florence stap je op de nachttrein naar München. De nachttrein betreft een van de zeer goeie Nightjet treinen van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. De trein heeft redelijk gunstige rijtijden. De reis met de ICE vanuit München naar Amsterdam, neemt vervolgens wel de hele dag in beslag. 

Nightjet EN294
Firenze Santa Maria Novella 21:49
Bologna Centrale 22:46
München Hbf 08:19

Van München reis je met de ICE in twee etappes via Düsseldorf naar Amsterdam. De ICE is lekker luxe en heeft een restauratie voor een hapje en drankje. Voor zowel de overstap in München als Frankfurt heb je normaal gesproken ruim voldoende tijd. Je kan eventueel ook in Düsseldorf overstappen. 

ICE 722
München Hbf 09:51
Frankfurt Hbf 13:04
Düsseldorf Hbf 14:36

Je kan ook een eerdere ICE uit München nemen (vertrek 7:27) en in Düsseldorf overstappen (aankomst 12:31) op de ICE naar Nederland (vertrek 13:09).

ICE 124 naar Amsterdam
Frankfurt Hbf 13:29
Düsseldorf Hbf 15:13
Arnhem Centraal 16:28
Utrecht Centraal 17:00
Amsterdam Centraal 17:28

In deze nachttrein kunnen helaas geen fietsen meegenomen worden.

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Italië: 

De nachttrein vanuit Florence naar München heeft Rome als beginpunt (vertrek 19:04) en stopt onderweg ook in (onder andere) Arezzo (vertrek 20:58).

Vanuit Napels (vertrek 19:00) reis je met een Italiaanse hogensnelheidtrein FrecciaRossa naar Bologna (aankomst 22:35, vertrek nachttrein om 22:46). Als je liever wat eerder in de nachttrein stapt, kan je ook naar Rome reizen. Vertrek uit Napels om 17:40, aankomst in Rome om 18:50, vertrek nachttrein om 19:04.

De nachttrein vanuit Rome en Florence naar München heeft ook rijtuigen vanuit Milaan (vertrek 20:40), maar je reist vanuit Milaan sneller via Parijs met de nachttrein naatr Nederland (zie reistoptie hierboven).   

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB.

Andere bestemmingen in Nederland:

De nachttrein vanuit Florence eindigt in München, van waar je met de ICE naar Nederland reist. De ICE stopt ook in Utrecht  en Arnhem. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Naar het noorden stap je in Arnhem uit de ICE en reis je verder via Zwolle. Voor Noord-Holland stap je in Amsterdam uit. Voor de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht over.

Naar Brabant reis je via Venlo. Je neemt een eerdere ICE uit München (8:28) en stapt over in Mannheim, Keulen en Mönchengladbach. Aankomst in Eindhoven om 15:41. Naar Zuid-Limburg reis je vanuit Venlo via Roermond, aankomst in Maastricht om 16:00.  

Check de reistijden op de website van NS of de Deutsche Bahn.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein vanuit Florence kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Het is aan te bevelen de reis in twee delen te boeken. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

– één voor de nachttrein van Florence naar München

– één voor de reis van München naar Nederland

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten nachttrein Florence – München

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volwassenen Kinderen
Zitplaats va €29 va €12
Ligplaats 6-persoons coupé va €49 va €32
Ligplaats 4-persoons coupé va €59 va €42
Slaapplaats economy 3-persoons coupé va €69 va €52
Slaapplaats economy 2-persoons coupé va €89 va €72
Slaapplaats economy 1-persoons coupé va €129
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé va €99 va €72
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé va €129 va €82
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé va €159

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar Florence, vind je op de pagina over de Nightjet EN 294 / 295

De hierboven genoemde bedragen zijn kortingstarieven: de Sparschiene Nightjet tarieven de de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. Deze tarieven zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid en je bent bovendien aan een specifieke trein gebonden. Met het Komfort-ticket van de ÖBB ben je meestal duurder uit, maar je bent ook flexibeler als je de reis nog wil wijzigen.

Kinderen tot 15 jaar betalen dus een gereduceerd tarief. Kinderen onder 4 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond). Met een semi-flexibel of flexibel tarief ben je duurder uit, maar heb je ook betere voorwaarden. 

Familiecoupé

Het ziet er naar uit dat de familiecoupé voor deze nachttrein vanaf €249 per coupé per enkele reis kost. De familiecoupé is geldig voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen. Let op: het is vaak voordeliger om met twee volwassenen en twee kinderen in een 6-persoons (vanaf €162) of 4-persoons (vanaf €202) coupé te boeken. Dus probeer eerst even de voordeligste optie te vinden.

Fiets meenemen

In deze nachttrein kunnen helaas geen fietsen meegenomen worden.

Boeken ticket nachttrein München – Venetië

Tickets voor de Nightjet kan je het beste via de website van de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) zelf kopen. De boekingen bij de ÖBB gaan al 180 dagen voor vertrek open en dat biedt de beste kans op goede kortingstarieven. Eventueel kan je ook boeken via de Deutsche Bahn (DB), maar de boekingen gaan daarop later open en de tarieven voor de slaapwagons zijn meestal duurder bij de DB. De DB-website lijkt wel iets makkelijker in gebruik. Soms is het verstandig om de verschillende opties bij de DB en ÖBB gewoon even te vergelijken. 

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Kosten ICE München – Amsterdam

Van €40 tot €110, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van München naar elk station in Nederland.

NB: specifiek voor deze verbinding lijkt het erg lastig om een voordelig sparpreis tarief te boeken. Zelfs maanden van te voren kom je vaak op €120 of meer uit. Met de ‘spaarprijsvinder’ op de website van de DB kan je per dag zoeken naar het voordeligste tarief. 

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €177 naar Amsterdam. Eerste klas Sparpreis ticket kost €70 tot €140. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Boeken ticket ICE München – Amsterdam

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Amsterdam – Florence

  vertrek

10:40

aankomst

6:19

overstappen

Frankfurt

München

ligplaats v.a.

€89

(all-in)

nachttrein
Nightjet
details en reistips

Je reist dus met de nachttrein vanuit München naar Florence. Het betreft een van de zeer goeie Nightjet treinen van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. Je moet wel behoorlijk vroeg je bed uit.

Vanuit Amsterdam reis je met de ICE in twee etappes naar München. De ICE is lekker luxe en heeft een restauratie voor een hapje en drankje. Het is wel een vrij lange dag in de trein.

ICE 123
Amsterdam Centraal 10:40
Utrecht Centraal 11:07
Arnhem Centraal 11:37
Düsseldorf Hbf 12:46
Frankfurt Hbf 14:30

Voor zowel de overstap in Frankfurt als München heb je normaal gesproken ruim voldoende tijd. Als de ICE uit Nederland vertraagd is en je de aansluiting in Frankfurt Hbf (net) dreigt te missen, kan je in Düsseldorf de latere ICE 519 nemen.

ICE 629
Düsseldorf Hbf 13:08
Frankfurt Hbf 14:54
München Hbf 18:05

 

ICE 721
Düsseldorf Hbf 14:21
Frankfurt Hbf 15:54
München Hbf 19:10

Je hebt voldoende tijd om ergens onderweg nog wat te eten (maar dat kan ook in de ICE).

Je kan ook via Hannover naar München reizen. Je vertrekt dan zelfs iets later uit Amsterdam (11:00), maar hebt in Hannover een krappe overstap en daarom is dat niet per sé aanbevolen. Deze verbinidng kan wel iets voordeliger zijn.

IC / ICE
Amsterdam Centraal 11:00
Amersfoort 11:36
Hannover Hbf 15:18
Hannover Hbf 15:26
München Hbf 19:43

 

Nightjet EN295
München Hbf 20:10
Bologna Centrale 05:20
Firenze Santa Maria Novella 06:19

In deze nachttrein kunnen helaas geen fietsen meegenomen worden.

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Nederland:

De nachttrein naar Florence vertrekt uit München. Vanuit Nederlanz5e re5sd reis je daar met de ICE naar toe. Deze stopt ook in Utrecht en Arnhem. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Vanuit het noorden reis je via Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE. Vanuit Noord-Holland stap je in Amsterdam op de ICE. Vanuit het de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht op.

Vanuit Brabant reis je via Venlo naar Düsseldorf. Vertrek om 12:19 uit Eindhoven, overstappen in Venlo, aankomst in Düsseldorf om 14:08. Zie aansluitende trein hierboven.  

Vanuit Zuid-Limburg reis je ook via Düsseldorf. Vertrek om 12:01, overstappen in Roermond en Venlo, aankomst in Düsseldorf om 14:08. Zie aansluitende trein hierboven. 

Check de reistijden op de website van NS of de Deutsche Bahn.

Andere bestemmingen in Italië: 

De Nightjet naar Florence rijdt verder naar Rome (aankomst 9:22) en stopt onderweg onder meer in Arezzo (aankomst 7:10).

Vanuit Arezzo heb je een goeie aansluitende hogesnelheidstrein (FrecciaRossa) naar Napels (vertrek 7:25, aankomst 9:55). Je kan natuurlijk ook wat meer uitslapen en in Rome overstappen. Daar gaan regelmatig snelle treinen naar Napels en andere bestemmingen in Zuid Italië. 

De nachttrein vanuit München naar Florence en Rome heeft ook rijtuigen naar Milaan (aankomst 9:12), maar daar reis je sneller heen via Parijs (zie reisoptie hierboven).  

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein naar Florence kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Het is aan te bevelen de reis in twee delen te boeken. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

 – één voor de reis vanuit Nederland naar München

 – één voor de nachttrein van München naar Florence

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten ICE Amsterdam – München

Van €40 tot €120, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van elk station in Nederland naar München.

NB: specifiek voor deze verbinding lijkt het erg lastig om een voordelig sparpreis tarief te boeken. Zelfs maanden van te voren kom je vaak op €120 of meer uit. Met de ‘spaarprijsvinder’ op de website van de DB kan je per dag zoeken naar het voordeligste tarief. De route via Hannover naar München is vaak voor een voordeliger tarief verkrijgbaar. 

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €174 vanuit Amsterdam. Eerste klas Sparpreis ticket kost €70 tot €140. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Boeken ticket ICE Amsterdam – München

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Kosten nachttrein München – Florence

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volwassenen
Zitplaats va €29
Ligplaats 6-persoons coupé va €49
Ligplaats 4-persoons coupé va €59
Slaapplaats economy 3-persoons coupé va €69
Slaapplaats economy 2-persoons coupé va €89
Slaapplaats economy 1-persoons coupé va €129
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé va €99
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé va €129
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé va €159

 

Comfort Kinderen
Zitplaats va €12
Ligplaats 6-persoons coupé va €32
Ligplaats 4-persoons coupé va €42
Slaapplaats economy 3-persoons coupé va €52
Slaapplaats economy 2-persoons coupé va €72
Slaapplaats economy 1-persoons coupé
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé va €72
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé va €82
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar Florence, vind je op de pagina over de Nightjet EN 294 / 295

De hierboven genoemde bedragen zijn kortingstarieven: de Sparschiene Nightjet tarieven de de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. Deze tarieven zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid en je bent bovendien aan een specifieke trein gebonden. Met het Komfort-ticket van de ÖBB ben je meestal duurder uit, maar je bent ook flexibeler als je de reis nog wil wijzigen.

Kinderen tot 15 jaar betalen dus een gereduceerd tarief. Kinderen onder 4 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond). Met een semi-flexibel of flexibel tarief ben je duurder uit, maar heb je ook betere voorwaarden. 

Familiecoupé

Het ziet er naar uit dat de familiecoupé voor deze nachttrein vanaf €249 per coupé per enkele reis kost. De familiecoupé is geldig voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen. Let op: het is vaak voordeliger om met twee volwassenen en twee kinderen in een 6-persoons (vanaf €162) of 4-persoons (vanaf €202) coupé te boeken. Dus probeer eerst even de voordeligste optie te vinden.

Fiets meenemen

In deze nachttrein kunnen helaas geen fietsen meegenomen worden.

Boeken ticket nachttrein München – Venetië

Tickets voor de Nightjet kan je het beste via de website van de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) zelf kopen. De boekingen bij de ÖBB gaan al 180 dagen voor vertrek open en dat biedt de beste kans op goede kortingstarieven. Eventueel kan je ook boeken via de Deutsche Bahn (DB), maar de boekingen gaan daarop later open en de tarieven voor de slaapwagons zijn meestal duurder bij de DB. De DB-website lijkt wel iets makkelijker in gebruik. Soms is het verstandig om de verschillende opties bij de DB en ÖBB gewoon even te vergelijken. 

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Waarom kan ik niet in een keer boeken?

De verschillende tariefsystemen zijn nog niet zo goed op elkaar aangesloten dat je in een keer kan boeken. Dat heeft er ook mee te maken dat de nachttrein naar München een Oostenrijkse trein is. Je kan daarvoor wel van Nederland naar Oostenrijk boeken, maar niet naar Duitsland. Als je bij de DB in een keer boekt, krijg je helemaal geen kortingstarieven en ben je dus erg duur uit

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Florence – Amsterdam

  vertrek

21:49

aankomst

15:28

overstappen

München

Düsseldorf

ligplaats v.a.

€89

(all-in)

nachttrein
Nightjet
details en reistips

In Florence stap je op de nachttrein naar München. De nachttrein betreft een van de zeer goeie Nightjet treinen van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. De trein heeft redelijk gunstige rijtijden. De reis met de ICE vanuit München naar Amsterdam, neemt vervolgens wel de hele dag in beslag. 

Nightjet EN294
Firenze Santa Maria Novella 21:49
Bologna Centrale 22:46
München Hbf 08:19

Van München reis je met de ICE in twee etappes via Düsseldorf naar Amsterdam. De ICE is lekker luxe en heeft een restauratie voor een hapje en drankje. Voor zowel de overstap in München als Frankfurt heb je normaal gesproken ruim voldoende tijd. Je kan eventueel ook in Düsseldorf overstappen. 

ICE 722
München Hbf 09:51
Frankfurt Hbf 13:04
Düsseldorf Hbf 14:36

Je kan ook een eerdere ICE uit München nemen (vertrek 7:27) en in Düsseldorf overstappen (aankomst 12:31) op de ICE naar Nederland (vertrek 13:09).

ICE 124 naar A’dam
Frankfurt Hbf 13:29
Düsseldorf Hbf 15:13
Arnhem Centraal 16:28
Utrecht Centraal 17:00
Amsterdam Centraal 17:28

In deze nachttrein kunnen helaas geen fietsen meegenomen worden.

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Italië: 

De nachttrein vanuit Florence naar München heeft Rome als beginpunt (vertrek 19:04) en stopt onderweg ook in (onder andere) Arezzo (vertrek 20:58).

Vanuit Napels (vertrek 19:00) reis je met een Italiaanse hogensnelheidtrein FrecciaRossa naar Bologna (aankomst 22:35, vertrek nachttrein om 22:46). Als je liever wat eerder in de nachttrein stapt, kan je ook naar Rome reizen. Vertrek uit Napels om 17:40, aankomst in Rome om 18:50, vertrek nachttrein om 19:04.

De nachttrein vanuit Rome en Florence naar München heeft ook rijtuigen vanuit Milaan (vertrek 20:40), maar je reist vanuit Milaan sneller via Parijs met de nachttrein naatr Nederland (zie reistoptie hierboven).   

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB.

Andere bestemmingen in Nederland:

De nachttrein vanuit Florence eindigt in München, van waar je met de ICE naar Nederland reist. De ICE stopt ook in Utrecht  en Arnhem. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Naar het noorden stap je in Arnhem uit de ICE en reis je verder via Zwolle. Voor Noord-Holland stap je in Amsterdam uit. Voor de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht over.

Naar Brabant reis je via Venlo. Je neemt een eerdere ICE uit München (8:28) en stapt over in Mannheim, Keulen en Mönchengladbach. Aankomst in Eindhoven om 15:41. Naar Zuid-Limburg reis je vanuit Venlo via Roermond, aankomst in Maastricht om 16:00.  

Check de reistijden op de website van NS of de Deutsche Bahn.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein vanuit Florence kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Het is aan te bevelen de reis in twee delen te boeken. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

– één voor de nachttrein van Florence naar München

– één voor de reis van München naar Nederland

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten nachttrein Florence – München

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volwassenen
Zitplaats va €29
Ligplaats 6-persoons coupé va €49
Ligplaats 4-persoons coupé va €59
Slaapplaats economy 3-persoons coupé va €69
Slaapplaats economy 2-persoons coupé va €89
Slaapplaats economy 1-persoons coupé va €129
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé va €99
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé va €129
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé va €159

 

Comfort Kinderen
Zitplaats va €12
Ligplaats 6-persoons coupé va €32
Ligplaats 4-persoons coupé va €42
Slaapplaats economy 3-persoons coupé va €52
Slaapplaats economy 2-persoons coupé va €72
Slaapplaats economy 1-persoons coupé
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé va €72
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé va €82
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar Florence, vind je op de pagina over de Nightjet EN 294 / 295

De hierboven genoemde bedragen zijn kortingstarieven: de Sparschiene Nightjet tarieven de de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. Deze tarieven zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid en je bent bovendien aan een specifieke trein gebonden. Met het Komfort-ticket van de ÖBB ben je meestal duurder uit, maar je bent ook flexibeler als je de reis nog wil wijzigen.

Kinderen tot 15 jaar betalen dus een gereduceerd tarief. Kinderen onder 4 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond). Met een semi-flexibel of flexibel tarief ben je duurder uit, maar heb je ook betere voorwaarden. 

Familiecoupé

Het ziet er naar uit dat de familiecoupé voor deze nachttrein vanaf €249 per coupé per enkele reis kost. De familiecoupé is geldig voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen. Let op: het is vaak voordeliger om met twee volwassenen en twee kinderen in een 6-persoons (vanaf €162) of 4-persoons (vanaf €202) coupé te boeken. Dus probeer eerst even de voordeligste optie te vinden.

Fiets meenemen

In deze nachttrein kunnen helaas geen fietsen meegenomen worden.

Boeken ticket nachttrein München – Florence

Tickets voor de Nightjet kan je het beste via de website van de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) zelf kopen. De boekingen bij de ÖBB gaan al 180 dagen voor vertrek open en dat biedt de beste kans op goede kortingstarieven. Eventueel kan je ook boeken via de Deutsche Bahn (DB), maar de boekingen gaan daarop later open en de tarieven voor de slaapwagons zijn meestal duurder bij de DB. De DB-website lijkt wel iets makkelijker in gebruik. Soms is het verstandig om de verschillende opties bij de DB en ÖBB gewoon even te vergelijken. 

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Kosten ICE München – Amsterdam

Van €40 tot €110, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van München naar elk station in Nederland.

NB: specifiek voor deze verbinding lijkt het erg lastig om een voordelig sparpreis tarief te boeken. Zelfs maanden van te voren kom je vaak op €120 uit. Met de ‘spaarprijsvinder’ op de website van de DB kan je per dag zoeken naar het voordeligste tarief. 

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €177 naar Amsterdam. Eerste klas Sparpreis ticket kost €70 tot €140. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Boeken ticket ICE München – Amsterdam

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Reis met de Nightjet vanuit München via Venetië

Amsterdam – Florence

  vertrek

14:40

aankomst

11:30

overstappen

Frankfurt

München

Venetië 

ligplaats v.a.

€109

(all-in)

nachttrein

Nightjet

details en reistips

Je reist dus met de nachttrein vanuit München naar Venetië. Het betreft een van de zeer goeie Nightjet treinen van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. Vanuit Amsterdam reis je met de ICE in twee etappes naar München. De ICE is lekker luxe en heeft een restauratie voor een hapje en drankje. Vanuit Venetië reis je verder met een Italiaanse hogesnelheidstrein naar Florence.

ICE 127
Amsterdam Centraal 14:40
Utrecht Centraal 15:07
Arnhem Centraal 15:37
Frankfurt Hbf 18:30

Voor zowel de overstap in Frankfurt als München heb je normaal gesproken ruim voldoende tijd. Voor de ICE tussen Frankfurt en München heb je zelfs twee opties. 

ICE 727 ICE 729
Frankfurt Hbf 18:54 19:54
München Hbf 22:08 23:11

De nachttrein van München naar Venetië is een van de verbindingen die de ÖBB in december 2016 heeft overgenomen van de Deutsche Bahn. En de Nightjet zich prima meten met de beste nachttreinen in Europa.

Nightjet EN40463
München Hbf 23:35
Udine 06:23
Venezia Santa Lucia 08:24

In deze nachttrein kunnen helaas geen fietsen meegenomen worden.

De FrecciaRossa is een comfortabele Italiaanse hogesnelheidstrein. Op dit traject rijdt deze overigens alleen na Bologna op hoge snelheid. De trein heeft een bar voor snacks, een broodje en erg goede koffie.

ES 8419
Venezia Santa Lucia 09:25
Firenze Santa Lucia Novella 11:30
meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Nederland:

De nachttrein naar Venetië vertrekt uit München. Vanuit Nederland reis je daar met de ICE naar toe. Deze stopt ook in Utrecht en Arnhem. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Vanuit het noorden reis je via Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE. Vanuit Noord-Holland stap je in Amsterdam op de ICE. Vanuit het de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht op.

Vanuit Brabant reis je via Venlo naar Düsseldorf. Vertrek om 15:19 of 16:19 uit Eindhoven, overstappen in Venlo, aankomst in Düsseldorf om 17:08/18:08. Vertrek uit Düsseldorf om 17:21/18:22, aankomst in München om 22:08/23:11. 

Vanuit Zuid-Limburg reis je via Heerlen naar Aachen en Keulen. Vertrek om 15:20 of 16:20 uit Maastricht, overstappen in Heerlen, Herzogenrath, Aachen en Frankfurt. Aankomst in München om 22:08 of 23:11.

Check de reistijden op de website van NS en neem wat extra overstaptijd, want je wil de ICE en de nachttrein niet missen.

Andere bestemmingen in Midden- en Zuid-Italië: 

De hogesnelheidstrein naar Florence stopt onderweg ook in Bologna (aankomst 10:52) en later in Rome (aankomst 13:10).

Voor de Adriatische kust vertrek je ook om 9:25 uit Venetië en stap je over in Bologna. Aankomst in Rimini om 12:34, Ancona (13:26), Pescara (14:40), Bari (17:21) en Brindisi (18:17).

Overigens is het sneller om via Parijs naar Midden- en Zuid-Italië te reizen (zie reisoptie hierboven).

Andere bestemmingen in Kroatië:

De nachttrein vanuit München naar Venetië heeft ook rijtuigen naar Rijeka (aankomst 9:25) aan de Kroatische kust en de Kroatische hoofdstad Zagreb (aankomst 8:35).   

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein naar Florence kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Het is aan te bevelen de reis in drie delen boeken. Dat wil zeggen je boekt drie losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

 – één voor de reis vanuit Nederland naar München

 – één voor de nachttrein van München naar Venetië

– één voor de hogesnelheidstrein naar Florence

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten ICE Amsterdam – München

Van €40 tot €110, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van elk station in Nederland naar München.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €175 vanuit Amsterdam. Eerste klas Sparpreis ticket kost €70 tot €140. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Boeken ticket ICE Amsterdam – München

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Kosten nachttrein München – Venetië

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volwassenen Kinderen
Zitplaats va €29 va €12
Ligplaats 6-persoons coupé va €49 va €32
Ligplaats 4-persoons coupé va €59 va €42
Slaapplaats economy 3-persoons coupé va €69 va €52
Slaapplaats economy 2-persoons coupé va €89 va €72
Slaapplaats economy 1-persoons coupé va €129
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé va €99 va €72
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé va €129 va €82
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé va €159

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar Wenen vind je op de pagina over de Nightjet EN 40463/40236

De hierboven genoemde bedragen zijn kortingstarieven: de Sparschiene Nightjet tarieven de de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. Deze tarieven zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid en je bent bovendien aan een specifieke trein gebonden. Met het Komfort-ticket van de ÖBB ben je meestal duurder uit, maar je bent ook flexibeler als je de reis nog wil wijzigen.

Kinderen tot 15 jaar betalen dus een gereduceerd tarief. Kinderen onder 4 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond). Met een semi-flexibel of flexibel tarief ben je duurder uit, maar heb je ook betere voorwaarden. 

Familiecoupé

Het ziet er naar uit dat de familiecoupé voor deze nachttrein vanaf €249 per coupé per enkele reis kost. De familiecoupé is geldig voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen. Let op: het is vaak voordeliger om met twee volwassenen en twee kinderen in een 6-persoons (vanaf €162) of 4-persoons (vanaf €202) coupé te boeken. Dus probeer eerst even de voordeligste optie te vinden.

Fiets meenemen

In deze nachttrein kunnen helaas geen fietsen meegenomen worden.

Boeken ticket nachttrein München – Venetië

Tickets voor de Nightjet kan je het beste via de website van de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) zelf kopen. De boekingen bij de ÖBB gaan al 180 dagen voor vertrek open en dat biedt de beste kans op goede kortingstarieven. Eventueel kan je ook boeken via de Deutsche Bahn (DB), maar de boekingen gaan daarop later open en de tarieven voor de slaapwagons zijn meestal duurder bij de DB. De DB-website lijkt wel iets makkelijker in gebruik. Soms is het verstandig om de verschillende opties bij de DB en ÖBB gewoon even te vergelijken. 

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Kosten en boeken FrecciaRossa Venetië – Florence

Vanaf €20. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld.

De genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de Standard klasse, inclusief een reservering voor de zitplaats. Premium en Business klasse tickets kosten vanaf €36 en Executive vanaf €67. De laatste opties zijn heerlijk luxe. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen slechts €12 (standard klasse, afhankelijk van beschikbaarheid).

Je boekt je kaartje eenvoudig bij de Italiaanse Spoorwegen.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Florence – Amsterdam  

  vertrek

17:30

aankomst

15:28

overstappen

Venetië

München 

Düsseldorf

ligplaats v.a.

€109

(all-in)

nachttrein

Nightjet

details en reistips

Vanuit Florence kan je in Venetië op de nachttrein naar München stappen. Je reist naar Venetië met een Italiaanse hogesnelheidstrein. Deze FrecciaRossa is een erg comfortabele trein. Op dit traject rijdt deze overigens alleen tot Bologna op hoge snelheid. De trein heeft een bar voor snacks, een broodje en erg goede koffie.

ES 8446
Firenze Santa Lucia Novella 17:30
Venezia Santa Lucia 19:35

Je kan ook een half uur of zelfs een uur later uit Florence vertrekken, maar dan moet je wel extra overstappen in Verona of Padova en de kosten zijn iets hoger. Met de hierboven genoemde trein heb je in Venetië tijd om wat te eten. 

De nachttrein uit Venetië eindgt in München. Het betreft een van de zeer goeie Nightjet treinen van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. Wel een beetje erg vroeg opstaan in deze trein. 

Nightjet EN40236
Venetië Santa Lucia 21:04
Udine 22:47
München Hbf 06:10

In deze nachttrein kunnen helaas geen fietsen meegenomen worden.

Van München reis je met de ICE in twee etappes via Düsseldorf naar Amsterdam. De ICE is lekker luxe en heeft een restauratie voor een hapje en drankje. Voor zowel de overstap in München als Düsseldorf heb je normaal gesproken ruim voldoende tijd.  

ICE 728 ICE 726
München Hbf 06:48 07:54
Frankfurt Hbf 10:04 11:04
Düsseldorf Hbf 11:36 12:46

 

ICE 126 naar Amsterdam
Frankfurt Hbf 11:29
Düsseldorf Hbf 13:09
Arnhem Centraal 14:28
Utrecht Centraal 15:00
Amsterdam Centraal 15:28

 

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Midden- en Zuid-Italië: 

Via Venetië (vertrek van de nachttrein naar München om 21:04) zijn er veel verbindingen naar diverse bestemmingen in Midden-Italië. Vertrek met de hierboven genoemde FrecciaRossa uit Rome om 15:50 en uit Bologna om 18:08.

Vanaf de Adriatische kust vertrek je om 11:26 uit Brindisi, om 12:30 uit Bari om 15:11 uit Pescara, om 16:25 uit Ancona en om 17:17 uit Rimini. Overstappen in Bologna en Verona, aankomst Venetië Mestre om 20:58. De nachttrein vertrekt daar om 21:16. 

Overigens is het vanuit Midden en Zuid Italië sneller om via Parijs naar Amsterdam te reizen (zie reisoptie hierboven).

Andere vertrekplaatsen in Kroatië:

De nachttrein vanuit Venetië naar München heeft ook rijtuigen vanuit Rijeka (vertrek 20:50) aan de Kroatische kust en de Kroatische hoofdstad Zagreb (vertrek 21:20).  

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB.

Andere bestemmingen in Nederland:

De nachttrein naar Venetië eindigt in München, van waar jemet de ICE naar Nederland reist. De ICE stopt ook in Utrecht  en Arnhem. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Naar het noorden stap je in Arnhem uit de ICE en reis je verder via Zwolle. Voor Noord-Holland stap je in Amsterdam uit. Voor de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht over.

Naar Brabant reis je via Venlo en stap je in Düsseldorf uit de ICE. Neem de ICE vanuit München om 6:48, aankomst in Düsseldorf om 1136. Vertrek uit Düsseldorf om 11:49, overstappen in Venlo, aankomst in Eindhoven om 13:41. 

Ook naar Zuid-Limburg reis je via Venlo en stap je in Düsseldorf uit de ICE. Neem de ICE vanuit München om 6:48, aankomst in Düsseldorf om 1136. Vertrek uit Düsseldorf om 11:49, overstappen in Venlo, aankomst in Maastricht om 14:00

Check de reistijden op de website van NS en neem wat extra overstaptijd, want je wil de ICE en de nachttrein niet missen.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein vanuit Florence kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Het is aan te bevelen de reis in drie delen boeken. Dat wil zeggen je boekt drie losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

– één voor de hogesnelheidstrein naar Venetië

– één voor de nachttrein van Venetië naar München

– één voor de reis van München naar Nederland

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten en boeken FrecciaRossa Florence – Venetië

Vanaf €20. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld.

De genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de Standard klasse, inclusief een reservering voor de zitplaats. Premium en Business klasse tickets kosten vanaf €36 en Executive vanaf €67. De laatste opties zijn heerlijk luxe. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen slechts €12 (standard klasse, afhankelijk van beschikbaarheid).

Je boekt je kaartje eenvoudig bij de Italiaanse Spoorwegen.

Kosten nachttrein Venetië – München

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volwassenen Kinderen
Zitplaats va €29 va €12
Ligplaats 6-persoons coupé va €49 va €32
Ligplaats 4-persoons coupé va €59 va €42
Slaapplaats economy 3-persoons coupé va €69 va €52
Slaapplaats economy 2-persoons coupé va €89 va €72
Slaapplaats economy 1-persoons coupé va €129
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé va €99 va €72
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé va €129 va €82
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé va €159

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein vanuit Venetië naar München vind je op de pagina over de Nightjet EN 40463/40236

De hierboven genoemde bedragen zijn kortingstarieven: de Sparschiene Nightjet tarieven de de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. Deze tarieven zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid en je bent bovendien aan een specifieke trein gebonden. Met het Komfort-ticket van de ÖBB ben je meestal duurder uit, maar je bent ook flexibeler als je de reis nog wil wijzigen.

Kinderen tot 15 jaar betalen dus een gereduceerd tarief. Kinderen onder 4 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond). Met een semi-flexibel of flexibel tarief ben je duurder uit, maar heb je ook betere voorwaarden. 

Familiecoupé

Het ziet er naar uit dat de familiecoupé voor deze nachttrein vanaf €249 per coupé per enkele reis kost. De familiecoupé is geldig voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen. Let op: het is vaak voordeliger om met twee volwassenen en twee kinderen in een 6-persoons (vanaf €162) of 4-persoons (vanaf €202) coupé te boeken. Dus probeer eerst even de voordeligste optie te vinden.

Fiets meenemen

In deze nachttrein kunnen helaas geen fietsen meegenomen worden.

Boeken ticket nachttrein Venetië – München

Tickets voor de Nightjet kan je het beste via de website van de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) zelf kopen. De boekingen bij de ÖBB gaan al 180 dagen voor vertrek open en dat biedt de beste kans op goede kortingstarieven. Eventueel kan je ook boeken via de Deutsche Bahn (DB), maar de boekingen gaan daarop later open en de tarieven voor de slaapwagons zijn meestal duurder bij de DB. De DB-website lijkt wel iets makkelijker in gebruik. Soms is het verstandig om de verschillende opties bij de DB en ÖBB gewoon even te vergelijken. 

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Kosten ICE München – Amsterdam

Van €40 tot €110, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van München naar elk station in Nederland.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €174 naar Amsterdam. Eerste klas Sparpreis ticket kost €70 tot €140. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Boeken ticket ICE München – Amsterdam

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Waarom kan ik niet in een keer boeken?

De verschillende tariefsystemen zijn nog niet zo goed op elkaar aangesloten dat je in een keer kan boeken. Dat heeft er ook mee te maken dat de nachttrein naar München een Oostenrijkse trein is. Je kan daarvoor wel van Nederland naar Oostenrijk boeken, maar niet naar Duitsland. Als je bij de DB in een keer boekt, krijg je helemaal geen kortingstarieven en ben je dus erg duur uit.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Amsterdam – Florence

  vertrek

14:40

aankomst

11:30

overstappen

Frankfurt

München

Venetië

ligplaats v.a.

€108

(all-in)

nachttrein
Nightjet
details en reistips

Je reist dus met de nachttrein vanuit München naar Venetië. Het betreft een van de zeer goeie Nightjet treinen van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. Vanuit Amsterdam reis je met de ICE in twee etappes naar München. De ICE is lekker luxe en heeft een restauratie voor een hapje en drankje. Vanuit Venetië reis je verder met een Italiaanse hogesnelheidstrein naar Florence

ICE 127
Amsterdam Centraal 14:40
Utrecht Centraal 15:07
Arnhem Centraal 15:37
Frankfurt Hbf 18:30

Voor zowel de overstap in Frankfurt als München heb je normaal gesproken ruim voldoende tijd. Voor de ICE tussen Frankfurt en München heb je zelfs twee opties. 

ICE 727

Frankfurt Hbf

18:54
München Hbf 22:08

 

ICE 729
Frankfurt Hbf 19:54
München Hbf 23:11

De nachttrein van München naar Venetië is een van de verbindingen die de ÖBB in december 2016 heeft overgenomen van de Deutsche Bahn. En de Nightjet zich prima meten met de beste nachttreinen in Europa.

Nightjet EN40463
München Hbf 23:35
Udine 06:23
Venezia Santa Lucia 08:24

In deze nachttrein kunnen helaas geen fietsen meegenomen worden.

De FrecciaRossa is een comfortabele Italiaanse hogesnelheidstrein. Op dit traject rijdt deze overigens alleen na Bologna op hoge snelheid. De trein heeft een bar voor snacks, een broodje en erg goede koffie.

ES 8419
Venezia Santa Lucia 09:25
Firenze Santa Lucia Novella 11:30
meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Nederland:

De nachttrein naar Venetië vertrekt uit München. Vanuit Nederland reis je daar met de ICE naar toe. Deze stopt ook in Utrecht en Arnhem. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Vanuit het noorden reis je via Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE. Vanuit Noord-Holland stap je in Amsterdam op de ICE. Vanuit het de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht op.

Vanuit Brabant reis je via Venlo naar Düsseldorf. Vertrek om 15:19 of 16:19 uit Eindhoven, overstappen in Venlo, aankomst in Düsseldorf om 17:08/18:08. Vertrek uit Düsseldorf om 17:21/18:22, aankomst in München om 22:08/23:11. 

Vanuit Zuid-Limburg reis je via Heerlen naar Aachen en Keulen. Vertrek om 15:20 of 16:20 uit Maastricht, overstappen in Heerlen, Herzogenrath, Aachen en Frankfurt. Aankomst in München om 22:08 of 23:11.

Check de reistijden op de website van NS en neem wat extra overstaptijd, want je wil de ICE en de nachttrein niet missen.

Andere bestemmingen in Midden- en Zuid-Italië: 

De hogesnelheidstrein naar Florence stopt onderweg ook in Bologna (aankomst 10:52) en later in Rome (aankomst 13:10).

Voor de Adriatische kust vertrek je ook om 9:25 uit Venetië en stap je over in Bologna. Aankomst in Rimini om 12:34, Ancona (13:26), Pescara (14:40), Bari (17:21) en Brindisi (18:17).

Overigens is het sneller om via Parijs naar Midden- en Zuid-Italië te reizen (zie reisoptie hierboven).

Andere bestemmingen in Kroatië:

De nachttrein vanuit München naar Venetië heeft ook rijtuigen naar Rijeka (aankomst 9:25) aan de Kroatische kust en de Kroatische hoofdstad Zagreb (aankomst 8:35).   

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein naar Florence kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Het is aan te bevelen de reis in drie delen boeken. Dat wil zeggen je boekt drie losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

 – één voor de reis vanuit Nederland naar München

 – één voor de nachttrein van München naar Venetië

– één voor de hogesnelheidstrein naar Florence

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten ICE Amsterdam – München

Van €40 tot €110, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van elk station in Nederland naar München.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €175 vanuit Amsterdam. Eerste klas Sparpreis ticket kost €70 tot €140. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Boeken ticket ICE Amsterdam – München

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Kosten nachttrein München – Venetië

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volwassenen
Zitplaats va €29
Ligplaats 6-persoons coupé va €49
Ligplaats 4-persoons coupé va €59
Slaapplaats economy 3-persoons coupé va €69
Slaapplaats economy 2-persoons coupé va €89
Slaapplaats economy 1-persoons coupé va €129
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé va €99
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé va €129
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé va €159
Comfort Kinderen
Zitplaats va €12
Ligplaats 6-persoons coupé va €32
Ligplaats 4-persoons coupé va €42
Slaapplaats economy 3-persoons coupé va €52
Slaapplaats economy 2-persoons coupé va €72
Slaapplaats economy 1-persoons coupé
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé va €72
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé va €82
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar Wenen vind je op de pagina over de Nightjet EN 40463/40236

De hierboven genoemde bedragen zijn kortingstarieven: de Sparschiene Nightjet tarieven de de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. Deze tarieven zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid en je bent bovendien aan een specifieke trein gebonden. Met het Komfort-ticket van de ÖBB ben je meestal duurder uit, maar je bent ook flexibeler als je de reis nog wil wijzigen.

Kinderen tot 15 jaar betalen dus een gereduceerd tarief. Kinderen onder 4 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond). Met een semi-flexibel of flexibel tarief ben je duurder uit, maar heb je ook betere voorwaarden. 

Familiecoupé

Het ziet er naar uit dat de familiecoupé voor deze nachttrein vanaf €249 per coupé per enkele reis kost. De familiecoupé is geldig voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen. Let op: het is vaak voordeliger om met twee volwassenen en twee kinderen in een 6-persoons (vanaf €162) of 4-persoons (vanaf €202) coupé te boeken. Dus probeer eerst even de voordeligste optie te vinden.

Fiets meenemen

In deze nachttrein kunnen helaas geen fietsen meegenomen worden.

Boeken ticket nachttrein München – Venetië

Tickets voor de Nightjet kan je het beste via de website van de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) zelf kopen. De boekingen bij de ÖBB gaan al 180 dagen voor vertrek open en dat biedt de beste kans op goede kortingstarieven. Eventueel kan je ook boeken via de Deutsche Bahn (DB), maar de boekingen gaan daarop later open en de tarieven voor de slaapwagons zijn meestal duurder bij de DB. De DB-website lijkt wel iets makkelijker in gebruik. Soms is het verstandig om de verschillende opties bij de DB en ÖBB gewoon even te vergelijken. 

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Kosten en boeken FrecciaRossa Venetië – Florence

Vanaf €20. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld.

De genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de Standard klasse, inclusief een reservering voor de zitplaats. Premium en Business klasse tickets kosten vanaf €36 en Executive vanaf €67. De laatste opties zijn heerlijk luxe. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen slechts €12 (standard klasse, afhankelijk van beschikbaarheid).

Je boekt je kaartje eenvoudig bij de Italiaanse Spoorwegen.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Florence – Amsterdam

  vertrek

17:30

aankomst

15:28

overstappen

Venetië

München

Düsseldorf

ligplaats v.a.

€108

(all-in)

nachttrein
Nightjet
details en reistips

Vanuit Florence kan je in Venetië op de nachttrein naar München stappen. Je reist naar Venetië met een Italiaanse hogesnelheidstrein. Deze FrecciaRossa is een erg comfortabele trein. Op dit traject rijdt deze overigens alleen tot Bologna op hoge snelheid. De trein heeft een bar voor snacks, een broodje en erg goede koffie.

ES 8446
Firenze Santa Lucia Novella 17:30
Venezia Santa Lucia 19:35

Je kan ook een half uur of zelfs een uur later uit Florence vertrekken, maar dan moet je wel extra overstappen in Verona of Padova en de kosten zijn iets hoger. Met de hierboven genoemde trein heb je in Venetië tijd om wat te eten. 

De nachttrein uit Venetië eindgt in München. Het betreft een van de zeer goeie Nightjet treinen van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. Wel een beetje erg vroeg opstaan in deze trein. 

Nightjet EN40236
Venetië Santa Lucia 21:04
Udine 22:47
München Hbf 06:10

In deze nachttrein kunnen helaas geen fietsen meegenomen worden.

Van München reis je met de ICE in twee etappes via Düsseldorf naar Amsterdam. De ICE is lekker luxe en heeft een restauratie voor een hapje en drankje. Voor zowel de overstap in München als Düsseldorf heb je normaal gesproken ruim voldoende tijd.  

ICE 728
München Hbf 06:48
Frankfurt Hbf 10:04
Düsseldorf Hbf 11:36

 

ICE 726
München Hbf 07:54
Frankfurt Hbf 11:04
Düsseldorf Hbf 12:46
ICE 126 naar Amsterdam
Frankfurt Hbf 11:29
Düsseldorf Hbf 13:09
Arnhem Centraal 14:28
Utrecht Centraal 15:00
Amsterdam Centraal 15:28
meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Midden- en Zuid-Italië: 

Via Venetië (vertrek van de nachttrein naar München om 21:04) zijn er veel verbindingen naar diverse bestemmingen in Midden-Italië. Vertrek met de hierboven genoemde FrecciaRossa uit Rome om 15:50 en uit Bologna om 18:08.

Vanaf de Adriatische kust vertrek je om 11:26 uit Brindisi, om 12:30 uit Bari om 15:11 uit Pescara, om 16:25 uit Ancona en om 17:17 uit Rimini. Overstappen in Bologna en Verona, aankomst Venetië Mestre om 20:58. De nachttrein vertrekt daar om 21:16. 

Overigens is het vanuit Midden en Zuid Italië sneller om via Parijs naar Amsterdam te reizen (zie reisoptie hierboven).

Andere vertrekplaatsen in Kroatië:

De nachttrein vanuit Venetië naar München heeft ook rijtuigen vanuit Rijeka (vertrek 20:50) aan de Kroatische kust en de Kroatische hoofdstad Zagreb (vertrek 21:20).  

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB.

Andere bestemmingen in Nederland:

De nachttrein naar Venetië eindigt in München, van waar jemet de ICE naar Nederland reist. De ICE stopt ook in Utrecht  en Arnhem. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Naar het noorden stap je in Arnhem uit de ICE en reis je verder via Zwolle. Voor Noord-Holland stap je in Amsterdam uit. Voor de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht over.

Naar Brabant reis je via Venlo en stap je in Düsseldorf uit de ICE. Neem de ICE vanuit München om 6:48, aankomst in Düsseldorf om 1136. Vertrek uit Düsseldorf om 11:49, overstappen in Venlo, aankomst in Eindhoven om 13:41. 

Ook naar Zuid-Limburg reis je via Venlo en stap je in Düsseldorf uit de ICE. Neem de ICE vanuit München om 6:48, aankomst in Düsseldorf om 1136. Vertrek uit Düsseldorf om 11:49, overstappen in Venlo, aankomst in Maastricht om 14:00

Check de reistijden op de website van NS en neem wat extra overstaptijd, want je wil de ICE en de nachttrein niet missen.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein vanuit Florence kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Het is aan te bevelen de reis in drie delen boeken. Dat wil zeggen je boekt drie losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

– één voor de hogesnelheidstrein naar Venetië

– één voor de nachttrein van Venetië naar München

– één voor de reis van München naar Nederland

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten en boeken FrecciaRossa Florence – Venetië

Vanaf €20. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld.

De genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de Standard klasse, inclusief een reservering voor de zitplaats. Premium en Business klasse tickets kosten vanaf €36 en Executive vanaf €67. De laatste opties zijn heerlijk luxe. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen slechts €12 (standard klasse, afhankelijk van beschikbaarheid).

Je boekt je kaartje eenvoudig bij de Italiaanse Spoorwegen.

Kosten nachttrein Venetië – München

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volwassenen
Zitplaats va €29
Ligplaats 6-persoons coupé va €49
Ligplaats 4-persoons coupé va €59
Slaapplaats economy 3-persoons coupé va €69
Slaapplaats economy 2-persoons coupé va €89
Slaapplaats economy 1-persoons coupé va €129
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé va €99
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé va €129
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé va €159

 

Comfort Kinderen
Zitplaats va €12
Ligplaats 6-persoons coupé va €32
Ligplaats 4-persoons coupé va €42
Slaapplaats economy 3-persoons coupé va €52
Slaapplaats economy 2-persoons coupé va €72
Slaapplaats economy 1-persoons coupé
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé va €72
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé va €82
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein vanuit Venetië naar München vind je op de pagina over de Nightjet EN 40463/40236

De hierboven genoemde bedragen zijn kortingstarieven: de Sparschiene Nightjet tarieven de de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. Deze tarieven zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid en je bent bovendien aan een specifieke trein gebonden. Met het Komfort-ticket van de ÖBB ben je meestal duurder uit, maar je bent ook flexibeler als je de reis nog wil wijzigen.

Kinderen tot 15 jaar betalen dus een gereduceerd tarief. Kinderen onder 4 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond). Met een semi-flexibel of flexibel tarief ben je duurder uit, maar heb je ook betere voorwaarden. 

Familiecoupé

Het ziet er naar uit dat de familiecoupé voor deze nachttrein vanaf €249 per coupé per enkele reis kost. De familiecoupé is geldig voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen. Let op: het is vaak voordeliger om met twee volwassenen en twee kinderen in een 6-persoons (vanaf €162) of 4-persoons (vanaf €202) coupé te boeken. Dus probeer eerst even de voordeligste optie te vinden.

Fiets meenemen

In deze nachttrein kunnen helaas geen fietsen meegenomen worden.

Boeken ticket nachttrein Venetië – München

Tickets voor de Nightjet kan je het beste via de website van de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) zelf kopen. De boekingen bij de ÖBB gaan al 180 dagen voor vertrek open en dat biedt de beste kans op goede kortingstarieven. Eventueel kan je ook boeken via de Deutsche Bahn (DB), maar de boekingen gaan daarop later open en de tarieven voor de slaapwagons zijn meestal duurder bij de DB. De DB-website lijkt wel iets makkelijker in gebruik. Soms is het verstandig om de verschillende opties bij de DB en ÖBB gewoon even te vergelijken. 

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Kosten ICE München – Amsterdam

Van €40 tot €110, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van München naar elk station in Nederland.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €174 naar Amsterdam. Eerste klas Sparpreis ticket kost €70 tot €140. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Boeken ticket ICE München – Amsterdam

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Waarom kan ik niet in een keer boeken?

De verschillende tariefsystemen zijn nog niet zo goed op elkaar aangesloten dat je in een keer kan boeken. Dat heeft er ook mee te maken dat de nachttrein naar München een Oostenrijkse trein is. Je kan daarvoor wel van Nederland naar Oostenrijk boeken, maar niet naar Duitsland. Als je bij de DB in een keer boekt, krijg je helemaal geen kortingstarieven en ben je dus erg duur uit.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Reis met de Nightjet vanuit Düsseldorf

Amsterdam – Florence

  vertrek

18:40

aankomst

14:59

overstappen

Keulen Innsbruck Bologna

ligplaats v.a.

€108

(all-in)

nachttrein

Nightjet

details en reistips

Naar Florence kan je ook reizen door vanuit Keulen de nachttrein naar Innsbruck te nemen. Vanuit Amsterdam reis je normaal gesproken met de ICE naar Keulen.  Je kan ook gebruik maken van de stoptrein die vanuit Arnhem naar Düsseldorf rijdt.

Vanuit Innsbruck maak je een spectaculaire rit met de Eurocity door de Alpen, over de Brennerpas naar Italië. Met een overstap in Bologna bereik je Florence.

De overstap met de ICE 221 is met 8 of 9 minuten wel krap. De bedoeling is dat de nachttrein wel even wacht als de ICE vertraagd is (tot 10 minuten ongeveer). In geval van nood kan je nog doorreizen naar Frankfurt en daar om 23:53 op de nachttrein stappen, maar dan heb je veel gedoe en een korte nacht.

Neem als het even kan de vroege ICE 129 van 16:32 uit Amsterdam. Dan heb je in Düsseldorf of Keulen rustig de tijd om wat te eten en te drinken.

ICE 129 ICE 221
Amsterdam Centraal 16:32 18:40
Utrecht Centraal 17:06 19:07
Arnhem Centraal 17:37 19:37
Düsseldorf Hbf 18:46 20:46
Köln Hbf 19:12 21:12
Frankfurt Flughafen 20:10 22:16

Je kan zowel in Keulen als in Düsseldorf overstappen van de ICE op de nachttrein. Omdat de aansluiting wat krap is, kan je beter in Keulen overstappen, want daar komt de nachttrein op hetzelfde perron aan de overkant. Als je genoeg tijd hebt is overstappen in Düsseldorf wat relaxter, omdat de nachttrein daar begint. Dan ben je de eerste, is er vaak wat meer tijd om in te stappen en kan je ook iets langer slapen.

De stoptrein Arnhem – Düsseldorf biedt ook mogelijkheden, maar het is wel een langdurige rit in een veel minder aantrekkelijke trein. De aankomsttijd in Düsseldorf (20:32) is wel gunstig voor overstap op de Nightjet. Echter, de reis vanuit Amsterdam (vertrek 17:25) duurt al met al een uur langer dan met de ICE. Bovendien gelden voordelige Sparpreis tarieven niet op deze stoptrein en wel voor de ICE.

NJ 421 naar Innsbruck
Düsseldorf Hbf 20:54
Köln Hbf 21:21
Frankfurt Flughafen 23:53
München Hbf 07:08
Innsbruck Hbf 09:14

In deze nachttrein kunnen auto’s en motoren mee. Je moet je dan uiterlijk 45 minuten voor vertrek in Düsseldorf melden. Voor de kosten, zie informatie hieronder. Voor alle details, zoals de locatie waar je je moet melden, zie de website van de ÖBB over de autoslaaptreinen naar Duitsland

Voor €12 kan je op deze Nightjet je fiets meenemen. Helaas kan de fiets niet mee in de ICE, dus zal je met een gewone trein via Arnhem of Venlo naar Düsseldorf moeten reizen. In de Eurocity vanuit Innsbruck kan de fiets waarschijnlijk wel mee. Voor het laatste stuk naar Florence zal je met een gewone trein in plaats van de FrecciaRossa moeten reizen. 

Vanuit Innsbruck reis je met de Eurocity en een Italiaanse hogesnelheidstrein (FrecciaRossa) naar Florence. Als je de aansluiting van 10 minuten in Innsbruck te krap vindt, kan je ook al in München overstappen (daar heb je 29 minuten, maar je moet ook eerder je bed uit). Of je neemt de volgende Eurocity. 

EC81 EC85
München Hbf 07:34 09:34
Innsbruck Hbf 09:24 11:24
Bolzano 11:27 13:27
Verona Porta Nuova 12:56 14:58
Bologna Centrale 14:07 16:20

De Eurocity beschikt over een restaurant, dus tijdens ontbijt, koffie en lunch kan je rustig de landschappen genieten. In de Eurocity kan je ook fietsen meenemen. In de FrecciaRossa kan dat niet.

Vanuit Bologna vertrekken veel hogesnelheidstreinen (FrecciaRossa) naar Florence. Twee aansluitende opties zijn als volgt.

ES9533 ES9573
Bologna Centrale 14:25 16:40
Firenze Santa Maria Novella 14:59 17:15

De FrecciaRossa is een comfortabele Italiaanse hogesnelheidstrein. De trein heeft een bar voor snacks, een broodje en erg goede koffie.

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Nederland:

De nachttrein naar Innsbruck vertrekt uit Düsseldorf en stopt ook in Keulen.

Vanuit Amsterdam en andere plaatsen in noord, oost en west Nederland reis je daar over het algemeen met de ICE naar toe. Deze stopt ook in Utrecht en Arnhem. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Vanuit het noorden reis je via Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE of de stoptrein naar Düsseldorf. Vanuit Noord-Hollandstap je in Amsterdam op de ICE. Vanuit het de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht op.

Vanuit Brabant reis je via Venlo direct naar Düsseldorf. Vertrek om 18:19 uit Eindhoven, overstappen in Venlo, aankomst in Düsseldorf om 20:08.

Vanuit Zuid-Limburg reis je via Heerlen naar Düsseldorf. Vertrek om 18:20 uit Maastricht, overstappen in Heerlen en Herzogenrath, aankomst in Düsseldorf om 20:34

Check de reistijden op de website van NS en neem wat extra overstaptijd, want je wil de ICE en de nachttrein niet missen.

Andere bestemmingen in Italië:

Met EC81 vanuit Innsbruck kan je met een overstap in Verona ook gemakkelijk Venetië (aankomst 14:40, zie de aparte pagina over Venetië) of Milaan (aankomst 15:15).

De FrecciaRossa waarmee je van Bologna (vertrek 14:25) naar Florence reist, rijdt door naar Rome (aankomst 16:40) en Napels (aankomst 18:00).   

Voor de Adriatische kust vertrek je om 14:42 uit Bologna. Aankomst in Rimini om 15:34, Ancona (16:29), Pescara (17:40), Bari (20:21) en Brindisi (21:17).

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein naar Florence kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Het is aan te bevelen de reis in delen te boeken. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

 – één voor de reis vanuit Nederland naar Düsseldorf/Keulen;

 – één voor de nachttrein van Düsseldorf/Keulen naar Innsbruck;

– één voor de reis met de Eurocity van Innsbruck naar Bologna;

– één voor de reis met de Eurocity van Bologna naar Florence. 

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten Amsterdam – Düsseldorf

Kosten van de reis per ICE bedragen €20 tot €35, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van elk station in Nederland naar Düsseldorf of Keulen, maar alleen als je met de ICE reist.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €61 vanuit Amsterdam en €23 vanuit Eindhoven. Eerste klas Sparpreis ticket kost €40 tot €70. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Als je met de stoptrein vanuit Arnhem naar Düsseldorf reist betaal je altijd het duurdere Flexpreis tarief.

Boeken ticket Amsterdam – Düsseldorf

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Kosten nachttrein Düsseldorf – Innsbruck

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volwassenen Kinderen
Zitplaats va €29 va €12
Ligplaats 6-persoons coupé va €49 va €32
Ligplaats 4-persoons coupé va €59 va €42
Slaapplaats economy 3-persoons coupé va €69 va €52
Slaapplaats economy 2-persoons coupé va €89 va €72
Slaapplaats economy 1-persoons coupé va €129
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé va €99 va €72
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé va €129 va €82
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé va €159

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar Innsbruck vind je op de pagina over de Nightjet EN 421/420

De hierboven genoemde bedragen zijn kortingstarieven: de Sparschiene Nightjet tarieven de de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. Deze tarieven zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid en je bent bovendien aan een specifieke trein gebonden. Met het Komfort-ticket van de ÖBB ben je meestal duurder uit, maar je bent ook flexibeler als je de reis nog wil wijzigen.

Kinderen tot 15 jaar betalen dus een gereduceerd tarief. Kinderen onder 4 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond). Met een semi-flexibel of flexibel tarief ben je duurder uit, maar heb je ook betere voorwaarden. 

Familiecoupé

Het ziet er naar uit dat de familiecoupé voor deze nachttrein vanaf €249 per coupé per enkele reis kost. De familiecoupé is geldig voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen. Let op: het is vaak voordeliger om met twee volwassenen en twee kinderen in een 6-persoons (vanaf €162) of 4-persoons (vanaf €202) coupé te boeken. Dus probeer eerst even de voordeligste optie te vinden.

Fiets meenemen

Voor €12 kan je op deze Nightjet je fiets meenemen. Je kan dat eenvoudig aanvinkken bij het boeken op de website van de ÖBB. Helaas kan de fiets niet mee in de ICE, dus zal je met een gewone trein via Arnhem of Venlo naar Düsseldorf moeten reizen. In de Eurocity vanuit Innsbruck kan de fiets waarschijnlijk wel mee. Voor het laatste stuk naar Florence zal je met een gewone trein in plaats van de FrecciaRossa moeten reizen.

Auto of motor meenemen

Super handig om je eigen auto of motor mee te nemen op reis. En bij de Nightjet hoeft dat helemaal niet duur te zijn! Vanaf de nieuwe dienstregeling 2018 bestaan daarvoor zelfs geweldige kortingstarieven. Kosten: vanaf €29 tot €149 voor een enkele reis. Hoe eerder je boekt, hoe voordeliger je uit bent. Je kan online boeken bij de Oostenrijkse spoorwegen (in het engels). Je boekt daar ook een kaartje voor alle meereizende personen bij.

Boeken ticket nachttrein Düsseldorf – Innsbruck

Tickets voor de Nightjet kan je het beste via de website van de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) zelf kopen. De boekingen bij de ÖBB gaan al 180 dagen voor vertrek open en dat biedt de beste kans op goede kortingstarieven. Eventueel kan je ook boeken via de Deutsche Bahn (DB), maar de boekingen gaan daarop later open en de tarieven voor de slaapwagons zijn meestal duurder bij de DB. De DB-website lijkt wel iets makkelijker in gebruik. Soms is het verstandig om de verschillende opties bij de DB en ÖBB gewoon even te vergelijken. 

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Kosten en tickets Innsbruck – Florence

Helaas zal je zelfs voor de reis van Innsbruck naar Florence twee tickets moeten boeken.

Eurocity Innsbruck Hbf – Bologna Centrale boek je het beste op de site van de ÖBB – kosten vanaf €24.

FrecciaRossa van Bologna naar Florence (Firenze) boek je via de website van Trenitalia – kosten vanaf €15. In Italië krijgen kinderen 50% korting. Het boeken via deze site gaat prima. Eventuele tips via The Man in Seat Sixty-One.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Florence – Amsterdam  

  vertrek

15:00

aankomst

11:28

overstappen

Bologna München Düsseldorf

ligplaats v.a.

€108

(all-in)

nachttrein

Nightjet

details en reistips

Je kan vanuit Florence via Innsbruck met de nachttrein naar Nederland reizen. Tot Bologna reis je met een Italiaanse hogesnelheidstrein. Vervolgens met de Eurocity prachtig over de Brennerpas naar Innsbruck. De nachttrein uit Innsbruck eindgt in Düsseldorf. Van daar uit reis je normaal gesproken met de ICE naar Amsterdam. Zowel de Italiaanse trein, de Eurocity als de ICE zijn lekker luxe en hebben allemaal een restauratie voor een hapje en drankje.

ES9532
Firenze Santa Maria Novella 15:00
Bologna Centrale 15:35

Vanuit Florence vertrekken veel hogesnelheidstreinen (FrecciaRossa) naar Bologna. De meest logische aansluiting is hierboven vermeld. De FrecciaRossa is een comfortabele Italiaanse hogesnelheidstrein. De trein heeft een bar voor snacks, een broodje en erg goede koffie.

EC82
Bologna Centrale 15:52
Verona Porta Nuova 17:02
Bolzano 18:34
Innsbruck Hbf 20:36
München Hbf 22:27

De Eurocity beschikt over een restaurant, dus tijdens ontbijt, koffie en lunch kan je rustig de landschappen genieten. In de Eurocity kan je ook fietsen meenemen. In de FrecciaRossa kan dat niet.

Als je de aansluiting van 8 minuten in Innsbruck dreigt te missen, kan je met de EuroCity doorreizen naar München (daar heb je 25 minuten de tijd). Je kan ook een eerdere trein uit Florence nemen (vertrek 12:30), overstappen in Padova (aankomst 14:07, vertrek 14:18). Je komt dan om 18:36 in Innsbruck aan en dat geeft je de tijd om wat te gaan eten.

NJ 420 naar Düsseldorf
Innsbruck Hbf 20:44
München Hbf 22:52
Köln Hbf 08:15
Düsseldorf Hbf 08:42

Je kan in Düsseldorf of Keulen overstappen. De eerste optie is logischer omdat de nachttrein daar eindigt. In beide gevallen heb je ongeveer 30 minuten overstaptijd. Dat moet voldoende zijn. Als je de ICE mist, vertrekt er om 9:26 uur nog een stoptrein naar Arnhem. En er gaat twee uur later weer een ICE.

ICE 220 naar Amsterdam
Köln Hbf 08:44
Düsseldorf Hbf 09:13
Arnhem Centraal 10:28
Utrecht Centraal 11:00
Amsterdam Centraal 11:28

In deze nachttrein kunnen drie dagen per week auto’s en motoren mee. Vanuit Innsbruck is dat op dinsdag-, donderdag- en zaterdagavond. Je moet je dan uiterlijk 45 minuten voor vertrek in Innsbruck melden. Voor de kosten, zie informatie hieronder. Voor alle details, zoals de locatie waar jeje moet melden, zie de website van de ÖBB over de autoslaaptreinen naar Duitsland. 

Voor €12 kan je op deze Nightjet je fiets meenemen. Helaas kan de fiets niet mee in de ICE, dus zal je met een gewone trein via Arnhem of Venlo naar Nederland moeten reizen. In de Eurocity naar Innsbruck kan de fiets waarschijnlijk wel mee. Voor het eerste stuk vanuit Florence zal je met een gewone trein in plaats van de FrecciaRossa moeten reizen.

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Italië:

Met EC82 naar Innsbruck geeft je met een overstap in Verona ook een goede aansluiting vanuit Venetië (vertrek 15:02, zie de aparte pagina over Venetië). Ook vanuit Milaan (vertrek 14:45) stap je over in Verona. 

De FrecciaRossa naar Bologna vertrekt vanuit Napels (12:00) en stopt ook in Rome (13:20).

Vanaf de Adriatische kust reis je via Bologna. Vertrek in Brindisi om 8:26, Bari om 9:30, Pescara om 12:11, Ancona om 13:22 en Rimini om 14:17. Aankomst in Bologna om 15:14.

Overigens is het vanuit de meeste vertrekplaatsen in Italië sneller om via Parijs naar Amsterdam te reizen (zie reisoptie hierboven).

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB.

Andere bestemmingen in Nederland:

De nachttrein uit Innsbruck eindgt in Düsseldorf en stopt ook in Keulen. Naar Amsterdam en andere plaatsen in noord, oost en west Nederland reis je met de ICE verder. Deze stopt ook in Arnhem en Utrecht. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Naar het noorden stap je in Arnhem uit de ICE en reis je verder via Zwolle. Naar Noord-Holland reis je met de ICE naar Amsterdam. Voor de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht uit de ICE.

Naar Brabant en Limburg reis je vanuit Keulen direct via Venlo. Vertrek om 8:25 uit Keulen, overstappen in Mönchengladbach en Venlo, aankomst in Eindhoven om 10:58. Voor Maastricht (aankomst 11:04) reis vanuit Venlo via Roermond.

Check de reistijden op de website van NS.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein vanuit Florence kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Het is aan te bevelen de reis in delen te boeken. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

– één voor de reis van Florence naar Bologna;

– één voor de reis met de Eurocity van Bologna naar Innsbruck;

– één voor de nachttrein van Innsbruck naar Düsseldorf;

– één voor de reis van Düsseldorf naar Nederland. 

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten en tickets Florence – Innsbruck

Helaas zal je het ticket van Florence naar Innsbruck in twee delen moeten boeken.

FrecciaRossa van Florence (Firenze) naar Bologna boek je via de website van Trenitalia – kosten vanaf €15. In Italië krijgen zij 50% korting. Het boeken via deze site gaat prima. Eventuele tips via The Man in Seat Sixty-One.

Eurocity Bologna Centrale – Innsbruck Hbf boek je het beste op de site van de ÖBB – kosten vanaf €24.

Kosten nachttrein Innsbruck – Düsseldorf

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volwassenen Kinderen
Zitplaats va €29 va €12
Ligplaats 6-persoons coupé va €49 va €32
Ligplaats 4-persoons coupé va €59 va €42
Slaapplaats economy 3-persoons coupé va €69 va €52
Slaapplaats economy 2-persoons coupé va €89 va €72
Slaapplaats economy 1-persoons coupé va €129
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé va €99 va €72
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé va €129 va €82
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé va €159

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar Innsbruck vind je op de pagina over de Nightjet EN 421/420

De hierboven genoemde bedragen zijn kortingstarieven: de Sparschiene Nightjet tarieven de de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. Deze tarieven zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid en je bent bovendien aan een specifieke trein gebonden. Met het Komfort-ticket van de ÖBB ben je meestal duurder uit, maar je bent ook flexibeler als je de reis nog wil wijzigen.

Kinderen tot 15 jaar betalen dus een gereduceerd tarief. Kinderen onder 4 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond). Met een semi-flexibel of flexibel tarief ben je duurder uit, maar heb je ook betere voorwaarden. 

Familiecoupé

Het ziet er naar uit dat de familiecoupé voor deze nachttrein vanaf €249 per coupé per enkele reis kost. De familiecoupé is geldig voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen. Let op: het is vaak voordeliger om met twee volwassenen en twee kinderen in een 6-persoons (vanaf €162) of 4-persoons (vanaf €202) coupé te boeken. Dus probeer eerst even de voordeligste optie te vinden.

Fiets meenemen

Voor €12 kan je op deze Nightjet je fiets meenemen. Helaas kan de fiets niet mee in de ICE, dus zal je met een gewone trein via Arnhem of Venlo naar Nederland moeten reizen. In de Eurocity naar Innsbruck kan de fiets waarschijnlijk wel mee. Voor het eerste stuk vanuit Florence zal je met een gewone trein in plaats van de FrecciaRossa moeten reizen.

Auto of motor meenemen

Super handig om je eigen auto of motor mee te nemen op reis. En bij de Nightjet hoeft dat helemaal niet duur te zijn! Vanaf de nieuwe dienstregeling 2018 bestaan daarvoor zelfs geweldige kortingstarieven. Kosten: vanaf €29 tot €149 voor een enkele reis. Hoe eerder je boekt, hoe voordeliger je uit bent. Je kan online boeken bij de Oostenrijkse spoorwegen (in het engels). Je boekt daar ook een kaartje voor alle meereizende personen bij.

Boeken ticket nachttrein Innsbruck – Düsseldorf

Tickets voor de Nightjet kan je het beste via de website van de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) zelf kopen. De boekingen bij de ÖBB gaan al 180 dagen voor vertrek open en dat biedt de beste kans op goede kortingstarieven. Eventueel kan je ook boeken via de Deutsche Bahn (DB), maar de boekingen gaan daarop later open en de tarieven voor de slaapwagons zijn meestal duurder bij de DB. De DB-website lijkt wel iets makkelijker in gebruik. Soms is het verstandig om de verschillende opties bij de DB en ÖBB gewoon even te vergelijken. 

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Kosten Düsseldorf – Amsterdam

De kosten van de reis met de ICE bedragen €20 tot €35, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van Düsseldorf of Keulen naar elk station in Nederland, maar alleen als je met de ICE reist.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €61 naar Amsterdam en €23 naar Eindhoven. Eerste klas Sparpreis ticket kost €40 tot €70. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Als je met de stoptrein vanuit Arnhem naar Düsseldorf reist betaal je altijd het duurdere Flexpreis tarief. 

Boeken ticket ICE Düsseldorf – Amsterdam

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Waarom kan ik niet in een keer boeken?

De verschillende tariefsystemen zijn nog niet zo goed op elkaar aangesloten dat je in een keer kan boeken. Dat heeft er ook mee te maken dat de nachttrein naar München een Oostenrijkse trein is. Je kan daarvoor wel van Nederland naar Oostenrijk boeken, maar niet naar Duitsland. Als je bij de DB in een keer boekt, krijg je helemaal geen kortingstarieven en ben je dus erg duur uit.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Amsterdam – Florence

  vertrek

18:40

aankomst

14:59

overstappen
Keulen Innsbruck Bologna
ligplaats v.a.

€108

(all-in)

nachttrein
Nightjet
details en reistips

Naar Florence kan je ook reizen door vanuit Keulen de nachttrein naar Innsbruck te nemen. Vanuit Amsterdam reis je normaal gesproken met de ICE naar Keulen.  Je kan ook gebruik maken van de stoptrein die vanuit Arnhem naar Düsseldorf rijdt.

Vanuit Innsbruck maak je een spectaculaire rit met de Eurocity door de Alpen, over de Brennerpas naar Italië. Met een overstap in Bologna bereik je Florence.

De overstap met de ICE 221 is met 8 of 9 minuten wel krap. De bedoeling is dat de nachttrein wel even wacht als de ICE vertraagd is (tot 10 minuten ongeveer). In geval van nood kan je nog doorreizen naar Frankfurt en daar om 23:53 op de nachttrein stappen, maar dan heb je veel gedoe en een korte nacht.

Neem als het even kan de vroege ICE 129 van 16:32 uit Amsterdam. Dan heb je in Düsseldorf of Keulen rustig de tijd om wat te eten en te drinken.

ICE 129
Amsterdam Centraal 16:32
Utrecht Centraal 17:06
Arnhem Centraal 17:37
Düsseldorf Hbf 18:46
Köln Hbf 19:12
Frankfurt Flughafen 20:10

 

ICE 221
Amsterdam Centraal 18:40
Utrecht Centraal 19:07
Arnhem Centraal 19:37
Düsseldorf Hbf 20:46
Köln Hbf 21:12
Frankfurt Flughafen 22:16

Je kan zowel in Keulen als in Düsseldorf overstappen van de ICE op de nachttrein. Omdat de aansluiting wat krap is, kan je beter in Keulen overstappen, want daar komt de nachttrein op hetzelfde perron aan de overkant. Als je genoeg tijd hebt is overstappen in Düsseldorf wat relaxter, omdat de nachttrein daar begint. Dan ben je de eerste, is er vaak wat meer tijd om in te stappen en kan je ook iets langer slapen.

De stoptrein Arnhem – Düsseldorf biedt ook mogelijkheden, maar het is wel een langdurige rit in een veel minder aantrekkelijke trein. De aankomsttijd in Düsseldorf (20:32) is wel gunstig voor overstap op de Nightjet. Echter, de reis vanuit Amsterdam (vertrek 17:25) duurt al met al een uur langer dan met de ICE. Bovendien gelden voordelige Sparpreis tarieven niet op deze stoptrein en wel voor de ICE.

NJ 421 naar Innsbruck
Düsseldorf Hbf 20:54
Köln Hbf 21:21
Frankfurt Flughafen 23:53
München Hbf 07:08
Innsbruck Hbf 09:14

In deze nachttrein kunnen auto’s en motoren mee. Je moet je dan uiterlijk 45 minuten voor vertrek in Düsseldorf melden. Voor de kosten, zie informatie hieronder. Voor alle details, zoals de locatie waar je je moet melden, zie de website van de ÖBB over de autoslaaptreinen naar Duitsland

Voor €12 kan je op deze Nightjet je fiets meenemen. Helaas kan de fiets niet mee in de ICE, dus zal je met een gewone trein via Arnhem of Venlo naar Düsseldorf moeten reizen. In de Eurocity vanuit Innsbruck kan de fiets waarschijnlijk wel mee. Voor het laatste stuk naar Florence zal je met een gewone trein in plaats van de FrecciaRossa moeten reizen.

Vanuit Innsbruck reis je met de Eurocity en een Italiaanse hogesnelheidstrein (FrecciaRossa) naar Florence. Als je de aansluiting van 10 minuten in Innsbruck te krap vindt, kan je ook al in München overstappen (daar heb je 29 minuten, maar je moet ook eerder je bed uit). Of je neemt de volgende Eurocity. 

EC81
München Hbf 07:34
Innsbruck Hbf 09:24
Bolzano 11:27
Verona Porta Nuova 12:56
Bologna Centrale 14:07

 

EC85
München Hbf 09:34
Innsbruck Hbf 11:24
Bolzano 13:27
Verona Porta Nuova 14:58
Bologna Centrale 16:20

De Eurocity beschikt over een restaurant, dus tijdens ontbijt, koffie en lunch kan je rustig de landschappen genieten. In de Eurocity kan je ook fietsen meenemen. In de FrecciaRossa kan dat niet.

Vanuit Bologna vertrekken veel hogesnelheidstreinen (FrecciaRossa) naar Florence. Twee aansluitende opties zijn als volgt.

ES9533
Bologna Centrale 14:25
Firenze Santa Maria Novella 14:59

 

ES9573
Bologna Centrale 16:40
Firenze Santa Maria Novella 17:15

De FrecciaRossa is een comfortabele Italiaanse hogesnelheidstrein. De trein heeft een bar voor snacks, een broodje en erg goede koffie.

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Nederland:

De nachttrein naar Innsbruck vertrekt uit Düsseldorf en stopt ook in Keulen.

Vanuit Amsterdam en andere plaatsen in noord, oost en west Nederland reis je daar over het algemeen met de ICE naar toe. Deze stopt ook in Utrecht en Arnhem. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Vanuit het noorden reis je via Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE of de stoptrein naar Düsseldorf. Vanuit Noord-Hollandstap je in Amsterdam op de ICE. Vanuit het de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht op.

Vanuit Brabant reis je via Venlo direct naar Düsseldorf. Vertrek om 18:19 uit Eindhoven, overstappen in Venlo, aankomst in Düsseldorf om 20:08.

Vanuit Zuid-Limburg reis je via Heerlen naar Düsseldorf. Vertrek om 18:20 uit Maastricht, overstappen in Heerlen en Herzogenrath, aankomst in Düsseldorf om 20:34

Check de reistijden op de website van NS en neem wat extra overstaptijd, want je wil de ICE en de nachttrein niet missen.

Andere bestemmingen in Italië:

Met EC81 vanuit Innsbruck kan je met een overstap in Verona ook gemakkelijk Venetië (aankomst 14:40, zie de aparte pagina over Venetië) of Milaan (aankomst 15:15).

De FrecciaRossa waarmee je van Bologna (vertrek 14:25) naar Florence reist, rijdt door naar Rome (aankomst 16:40) en Napels (aankomst 18:00).   

Voor de Adriatische kust vertrek je om 14:42 uit Bologna. Aankomst in Rimini om 15:34, Ancona (16:29), Pescara (17:40), Bari (20:21) en Brindisi (21:17).

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein naar Florence kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Het is aan te bevelen de reis in delen te boeken. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

 – één voor de reis vanuit Nederland naar Düsseldorf/Keulen;

 – één voor de nachttrein van Düsseldorf/Keulen naar Innsbruck;

– één voor de reis met de Eurocity van Innsbruck naar Bologna;

– één voor de reis met de Eurocity van Bologna naar Florence. 

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten Amsterdam – Düsseldorf

Kosten van de reis per ICE bedragen €20 tot €35, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van elk station in Nederland naar Düsseldorf of Keulen, maar alleen als je met de ICE reist.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €61 vanuit Amsterdam en €23 vanuit Eindhoven. Eerste klas Sparpreis ticket kost €40 tot €70. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Als je met de stoptrein vanuit Arnhem naar Düsseldorf reist betaal je altijd het duurdere Flexpreis tarief.

Boeken ticket Amsterdam – Düsseldorf

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Kosten nachttrein Düsseldorf – Innsbruck

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volwassenen
Zitplaats va €29
Ligplaats 6-persoons coupé va €49
Ligplaats 4-persoons coupé va €59
Slaapplaats economy 3-persoons coupé va €69
Slaapplaats economy 2-persoons coupé va €89
Slaapplaats economy 1-persoons coupé va €129
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé va €99
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé va €129
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé va €159

 

Comfort Kinderen
Zitplaats va €12
Ligplaats 6-persoons coupé va €32
Ligplaats 4-persoons coupé va €42
Slaapplaats economy 3-persoons coupé va €52
Slaapplaats economy 2-persoons coupé va €72
Slaapplaats economy 1-persoons coupé
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé va €72
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé va €82
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar Innsbruck vind je op de pagina over de Nightjet EN 421/420

De hierboven genoemde bedragen zijn kortingstarieven: de Sparschiene Nightjet tarieven de de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. Deze tarieven zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid en je bent bovendien aan een specifieke trein gebonden. Met het Komfort-ticket van de ÖBB ben je meestal duurder uit, maar je bent ook flexibeler als je de reis nog wil wijzigen.

Kinderen tot 15 jaar betalen dus een gereduceerd tarief. Kinderen onder 4 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond). Met een semi-flexibel of flexibel tarief ben je duurder uit, maar heb je ook betere voorwaarden. 

Familiecoupé

Het ziet er naar uit dat de familiecoupé voor deze nachttrein vanaf €249 per coupé per enkele reis kost. De familiecoupé is geldig voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen. Let op: het is vaak voordeliger om met twee volwassenen en twee kinderen in een 6-persoons (vanaf €162) of 4-persoons (vanaf €202) coupé te boeken. Dus probeer eerst even de voordeligste optie te vinden.

Fiets meenemen

Voor €12 kan je op deze Nightjet je fiets meenemen. Je kan dat eenvoudig aanvinkken bij het boeken op de website van de ÖBB. Helaas kan de fiets niet mee in de ICE, dus zal je met een gewone trein via Arnhem of Venlo naar Düsseldorf moeten reizen. In de Eurocity vanuit Innsbruck kan de fiets waarschijnlijk wel mee. Voor het laatste stuk naar Florence zal je met een gewone trein in plaats van de FrecciaRossa moeten reizen.

Auto of motor meenemen

Super handig om je eigen auto of motor mee te nemen op reis. En bij de Nightjet hoeft dat helemaal niet duur te zijn! Vanaf de nieuwe dienstregeling 2018 bestaan daarvoor zelfs geweldige kortingstarieven. Kosten: vanaf €29 tot €149 voor een enkele reis. Hoe eerder je boekt, hoe voordeliger je uit bent. Je kan online boeken bij de Oostenrijkse spoorwegen (in het engels). Je boekt daar ook een kaartje voor alle meereizende personen bij.

Boeken ticket nachttrein Düsseldorf – Innsbruck

Tickets voor de Nightjet kan je het beste via de website van de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) zelf kopen. De boekingen bij de ÖBB gaan al 180 dagen voor vertrek open en dat biedt de beste kans op goede kortingstarieven. Eventueel kan je ook boeken via de Deutsche Bahn (DB), maar de boekingen gaan daarop later open en de tarieven voor de slaapwagons zijn meestal duurder bij de DB. De DB-website lijkt wel iets makkelijker in gebruik. Soms is het verstandig om de verschillende opties bij de DB en ÖBB gewoon even te vergelijken. 

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Kosten en tickets Innsbruck – Florence

Helaas zal je zelfs voor de reis van Innsbruck naar Florence twee tickets moeten boeken.

Eurocity Innsbruck Hbf – Bologna Centrale boek je het beste op de site van de ÖBB – kosten vanaf €24.

FrecciaRossa van Bologna naar Florence (Firenze) boek je via de website van Trenitalia – kosten vanaf €15. In Italië krijgen kinderen 50% korting. Het boeken via deze site gaat prima. Eventuele tips via The Man in Seat Sixty-One.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Florence – Amsterdam

  vertrek

15:00

aankomst

11:28

overstappen
Bologna München Düsseldorf
ligplaats v.a.

€108

(all-in)

nachttrein
Nightjet
details en reistips

Je kan vanuit Florence via Innsbruck met de nachttrein naar Nederland reizen. Tot Bologna reis je met een Italiaanse hogesnelheidstrein. Vervolgens met de Eurocity prachtig over de Brennerpas naar Innsbruck. De nachttrein uit Innsbruck eindgt in Düsseldorf. Van daar uit reis je normaal gesproken met de ICE naar Amsterdam. Zowel de Italiaanse trein, de Eurocity als de ICE zijn lekker luxe en hebben allemaal een restauratie voor een hapje en drankje.

ES9532
Firenze Santa Maria Novella 15:00
Bologna Centrale 15:35

Vanuit Florence vertrekken veel hogesnelheidstreinen (FrecciaRossa) naar Bologna. De meest logische aansluiting is hierboven vermeld. De FrecciaRossa is een comfortabele Italiaanse hogesnelheidstrein. De trein heeft een bar voor snacks, een broodje en erg goede koffie.

EC82
Bologna Centrale 15:52
Verona Porta Nuova 17:02
Bolzano 18:34
Innsbruck Hbf 20:36
München Hbf 22:27

De Eurocity beschikt over een restaurant, dus tijdens ontbijt, koffie en lunch kan je rustig de landschappen genieten. In de Eurocity kan je ook fietsen meenemen. In de FrecciaRossa kan dat niet.

Als je de aansluiting van 8 minuten in Innsbruck dreigt te missen, kan je met de EuroCity doorreizen naar München (daar heb je 25 minuten de tijd). Je kan ook een eerdere trein uit Florence nemen (vertrek 12:30), overstappen in Padova (aankomst 14:07, vertrek 14:18). Je komt dan om 18:36 in Innsbruck aan en dat geeft je de tijd om wat te gaan eten.

NJ 420 naar Düsseldorf
Innsbruck Hbf 20:44
München Hbf 22:52
Köln Hbf 08:15
Düsseldorf Hbf 08:42

Je kan in Düsseldorf of Keulen overstappen. De eerste optie is logischer omdat de nachttrein daar eindigt. In beide gevallen heb je ongeveer 30 minuten overstaptijd. Dat moet voldoende zijn. Als je de ICE mist, vertrekt er om 9:26 uur nog een stoptrein naar Arnhem. En er gaat twee uur later weer een ICE.

ICE 220 naar Amsterdam
Köln Hbf 08:44
Düsseldorf Hbf 09:13
Arnhem Centraal 10:28
Utrecht Centraal 11:00
Amsterdam Centraal 11:28

In deze nachttrein kunnen drie dagen per week auto’s en motoren mee. Vanuit Innsbruck is dat op dinsdag-, donderdag- en zaterdagavond. Je moet je dan uiterlijk 45 minuten voor vertrek in Innsbruck melden. Voor de kosten, zie informatie hieronder. Voor alle details, zoals de locatie waar jeje moet melden, zie de website van de ÖBB over de autoslaaptreinen naar Duitsland. 

Voor €12 kan je op deze Nightjet je fiets meenemen. Helaas kan de fiets niet mee in de ICE, dus zal je met een gewone trein via Arnhem of Venlo naar Nederland moeten reizen. In de Eurocity naar Innsbruck kan de fiets waarschijnlijk wel mee. Voor het eerste stuk vanuit Florence zal je met een gewone trein in plaats van de FrecciaRossa moeten reizen.

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Italië:

Met EC82 naar Innsbruck geeft je met een overstap in Verona ook een goede aansluiting vanuit Venetië (vertrek 15:02, zie de aparte pagina over Venetië). Ook vanuit Milaan (vertrek 14:45) stap je over in Verona. 

De FrecciaRossa naar Bologna vertrekt vanuit Napels (12:00) en stopt ook in Rome (13:20).

Vanaf de Adriatische kust reis je via Bologna. Vertrek in Brindisi om 8:26, Bari om 9:30, Pescara om 12:11, Ancona om 13:22 en Rimini om 14:17. Aankomst in Bologna om 15:14.

Overigens is het vanuit de meeste vertrekplaatsen in Italië sneller om via Parijs naar Amsterdam te reizen (zie reisoptie hierboven).

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB.

Andere bestemmingen in Nederland:

De nachttrein uit Innsbruck eindgt in Düsseldorf en stopt ook in Keulen. Naar Amsterdam en andere plaatsen in noord, oost en west Nederland reis je met de ICE verder. Deze stopt ook in Arnhem en Utrecht. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Naar het noorden stap je in Arnhem uit de ICE en reis je verder via Zwolle. Naar Noord-Holland reis je met de ICE naar Amsterdam. Voor de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht uit de ICE.

Naar Brabant en Limburg reis je vanuit Keulen direct via Venlo. Vertrek om 8:25 uit Keulen, overstappen in Mönchengladbach en Venlo, aankomst in Eindhoven om 10:58. Voor Maastricht (aankomst 11:04) reis vanuit Venlo via Roermond.

Check de reistijden op de website van NS.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de nachttrein vanuit Florence kan je prima zelf online boeken. Dat vereist wel enige scherpte, dus hieronder staat precies omschreven wat de kosten zijn en hoe je het beste een ticket boekt. Vroeg boeken is in ieder geval belangrijk en kijk goed naar de beschikbaarheid op verschillende dagen!

Het is aan te bevelen de reis in delen te boeken. Dat wil zeggen je boekt twee losse kaartjes (zie kosten en boeken hieronder):

– één voor de reis van Florence naar Bologna;

– één voor de reis met de Eurocity van Bologna naar Innsbruck;

– één voor de nachttrein van Innsbruck naar Düsseldorf;

– één voor de reis van Düsseldorf naar Nederland. 

Als je zelf boeken te veel gedoe vindt, kan je ook via de Treinreiswinkel boeken. Zij kunnen de juiste tarieven zoeken en kunnen ook specifieke plaatsen boeken (bijvoorbeeld twee coupés naast elkaar), De kosten zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten en tickets Florence – Innsbruck

Helaas zal je het ticket van Florence naar Innsbruck in twee delen moeten boeken.

FrecciaRossa van Florence (Firenze) naar Bologna boek je via de website van Trenitalia – kosten vanaf €15. In Italië krijgen zij 50% korting. Het boeken via deze site gaat prima. Eventuele tips via The Man in Seat Sixty-One.

Eurocity Bologna Centrale – Innsbruck Hbf boek je het beste op de site van de ÖBB – kosten vanaf €24.

Kosten nachttrein Innsbruck – Düsseldorf

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering voor de nachttrein gegeven.

Comfort Volwassenen
Zitplaats va €29
Ligplaats 6-persoons coupé va €49
Ligplaats 4-persoons coupé va €59
Slaapplaats economy 3-persoons coupé va €69
Slaapplaats economy 2-persoons coupé va €89
Slaapplaats economy 1-persoons coupé va €129
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé va €99
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé va €129
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé va €159

 

Comfort Kinderen
Zitplaats va €12
Ligplaats 6-persoons coupé va €32
Ligplaats 4-persoons coupé va €42
Slaapplaats economy 3-persoons coupé va €52
Slaapplaats economy 2-persoons coupé va €72
Slaapplaats economy 1-persoons coupé
Slaapplaats deluxe 3-persoons coupé va €72
Slaapplaats deluxe 2-persoons coupé va €82
Slaapplaats deluxe 1-persoons coupé

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de nachttrein naar Innsbruck vind je op de pagina over de Nightjet EN 421/420

De hierboven genoemde bedragen zijn kortingstarieven: de Sparschiene Nightjet tarieven de de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB. Deze tarieven zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid en je bent bovendien aan een specifieke trein gebonden. Met het Komfort-ticket van de ÖBB ben je meestal duurder uit, maar je bent ook flexibeler als je de reis nog wil wijzigen.

Kinderen tot 15 jaar betalen dus een gereduceerd tarief. Kinderen onder 4 jaar reizen gratis, zolang zij geen eigen bed nodig hebben (zij kunnen bij jou in bed of in een klein (!) babybedje op de grond). Met een semi-flexibel of flexibel tarief ben je duurder uit, maar heb je ook betere voorwaarden. 

Familiecoupé

Het ziet er naar uit dat de familiecoupé voor deze nachttrein vanaf €249 per coupé per enkele reis kost. De familiecoupé is geldig voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen. Let op: het is vaak voordeliger om met twee volwassenen en twee kinderen in een 6-persoons (vanaf €162) of 4-persoons (vanaf €202) coupé te boeken. Dus probeer eerst even de voordeligste optie te vinden.

Fiets meenemen

Voor €12 kan je op deze Nightjet je fiets meenemen. Je kan dat eenvoudig aanvinkken bij het boeken op de website van de ÖBB. Helaas kan de fiets niet mee in de ICE, dus zal je met een gewone trein via Arnhem of Venlo naar Nederland moeten reizen. In de Eurocity naar Innsbruck kan de fiets waarschijnlijk wel mee. Voor het eerste stuk vanuit Florence zal je met een gewone trein in plaats van de FrecciaRossa moeten reizen.

Auto of motor meenemen

Super handig om je eigen auto of motor mee te nemen op reis. En bij de Nightjet hoeft dat helemaal niet duur te zijn! Vanaf de nieuwe dienstregeling 2018 bestaan daarvoor zelfs geweldige kortingstarieven. Kosten: vanaf €29 tot €149 voor een enkele reis. Hoe eerder je boekt, hoe voordeliger je uit bent. Je kan online boeken bij de Oostenrijkse spoorwegen (in het engels). Je boekt daar ook een kaartje voor alle meereizende personen bij.

Boeken ticket nachttrein Innsbruck – Düsseldorf

Tickets voor de Nightjet kan je het beste via de website van de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) zelf kopen. De boekingen bij de ÖBB gaan al 180 dagen voor vertrek open en dat biedt de beste kans op goede kortingstarieven. Eventueel kan je ook boeken via de Deutsche Bahn (DB), maar de boekingen gaan daarop later open en de tarieven voor de slaapwagons zijn meestal duurder bij de DB. De DB-website lijkt wel iets makkelijker in gebruik. Soms is het verstandig om de verschillende opties bij de DB en ÖBB gewoon even te vergelijken. 

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar, maar zijn zij in de slaaprijtuigen gescheiden (behalve als je de hele coupé boekt, uiteraard).

Kosten Düsseldorf – Amsterdam

De kosten van de reis met de ICE bedragen €20 tot €35, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van Düsseldorf of Keulen naar elk station in Nederland, maar alleen als je met de ICE reist.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €61 naar Amsterdam en €23 naar Eindhoven. Eerste klas Sparpreis ticket kost €40 tot €70. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Als je met de stoptrein vanuit Arnhem naar Düsseldorf reist betaal je altijd het duurdere Flexpreis tarief. 

Boeken ticket ICE Düsseldorf – Amsterdam

Het boeken van dit ticket kan om het even bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Waarom kan ik niet in een keer boeken?

De verschillende tariefsystemen zijn nog niet zo goed op elkaar aangesloten dat je in een keer kan boeken. Dat heeft er ook mee te maken dat de nachttrein naar München een Oostenrijkse trein is. Je kan daarvoor wel van Nederland naar Oostenrijk boeken, maar niet naar Duitsland. Als je bij de DB in een keer boekt, krijg je helemaal geen kortingstarieven en ben je dus erg duur uit.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Reis met de autoslaaptrein via Düsseldorf (niet dagelijks)…

…met de auto, motor of fiets…

Düsseldorf – Verona

  vertrek

18:30

aankomst

08:30

overstappen

ligplaats v.a.

€686 (gezin+auto)

nachttrein

Autoslaaptrein Verona

let op Alleen op vrijdagen juni – september
details en reistips

Naar Venetië en andere bestemmingen in het noorden en midden van Italië kan je ook reizen door vanuit Düsseldorf de autoslaaptrein van de Treinreiswinkel naar Verona te nemen. Deze trein rijdt elke vrijdagavond van 1 juni t/m 28 september. 

Het meenemen van je eigen auto op de trein is een interessante optie. Je gaat heerlijk op reis met de trein, maar hebt op je bestemming wel je eigen auto direct beschikbaar. Het scheelt je veel kilometers achter het stuur en het is zeer tijdsefficiënt, want je slaapt ’s nachts en kan de volgende ochtend uitgeslapen aan je vakantie beginnen. Ook je motorfiets of fiets kan op de trein, maar je kan de trein ook gewoon zonder voertuig gebruiken.

Met de auto, motor of fiets kan je in Düsseldorf inchecken van 15:00 tot 17:15. Je moet aan de achterzijde van het hauptbahnhof zijn:

Schlägelstraße
40227 Düsseldorf
GPS: 51.22103, 6.79732
Bekijk via Google Maps

Dan heb je in Düsseldorf rustig de tijd om wat te eten en te drinken. Overigens kan dat ook in de autoslaaptrein, want er is een restauratiewagon!

Autoslaaptrein naar Verona
Düsseldorf Hbf 18:30
Verona Porta Nuova 8:30

Tegen betaling van €24 kan je in deze trein je fiets meenemen. 

Andere handige autoslaaptreinen:

Een andere handige autoslaaptrein is de Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB vanuit Düsseldorf naar Innsbruck. Met deze trein kan je relatief voordelig (vanaf €29 enkele reis) de auto meenemen naar Innsbruck. Alles over kosten en tickets boeken, op de Innsbruckpagina van Noord West Express.

De Treinreiswinkel is gestopt met de autoslaaptrein naar Livorno in Italië.

kosten en tickets

De reis met de autoslaaptrein naar Verona boek je via de TreinreiswinkelVroeg boeken is in ieder geval belangrijk!

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering gegeven. De administratiekosten van het boeken bij de Treinreiswinkel zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking.

De kosten voor het seizoen 2018 zijn nog niet bekend, maar hieronder zijn de prijzen voor 2017 opgenomen. 

Comfort Per persoon Per plaats, bij hele coupé
Ligplaats   5-persoons coupé van €99 tot €153 van €64 tot €121
Slaapplaats 3-persoons coupé van €113 tot €208

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de autoslaaptrein naar Verona, vind je op de pagina over de Autoslaaptrein Verona

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar. Je kan ook de hele coupé voor jezelf boeken. Bij de slaapplaatsen is dat zelfs de enige optie. 

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen slechts €40 voor een ligplaats / couchette. Voor de slaapplaatsen geldt er geen kinderkorting. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

De kosten voor het meenemen van voertuigen zijn als volgt:

Voertuigen Per stuk
Auto van €293 tot €363
Motor van €243 tot €293
Fiets €24

De tarieven verschillen per weekend.

TIP: 

Een andere handige autoslaaptrein is de Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB vanuit Düsseldorf naar Innsbruck. Met deze trein kan je relatief voordelig (vanaf €29 enkele reis) de auto meenemen naar Innsbruck. Alles over kosten en tickets boeken, op de Innsbruckpagina van Noord West Express.

 

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Verona – Düsseldorf 

  vertrek

16:30

aankomst

07:00

overstappen

ligplaats v.a.

€686 (gezin+auto)

nachttrein

Autoslaaptrein Verona

let op Alleen op zaterdagen juni – september
details en reistips

Vanuit Venetië en andere bestemmingen in het noorden en midden van Italië kan je met de autoslaaptrein van de Treinreiswinkel naar Düsseldorf. Deze trein rijdt elke zaterdagavond van 2 juni t/m 29 september. 

Het meenemen van je eigen auto op de trein is een interessante optie. Je gaat heerlijk op reis met de trein, maar hebt op je bestemming wel je eigen auto direct beschikbaar. Het scheelt je veel kilometers achter het stuur en het is zeer tijdsefficiënt, want je slaapt ’s nachts en kan de volgende ochtend uitgeslapen aan je vakantie beginnen. Ook je motorfiets of fiets kan op de trein, maar je kan de trein ook gewoon zonder voertuig gebruiken.

Met de auto, motor of fiets kan je in Verona inchecken van 13:20 tot 15:20. Je moet aan de voorkant van het Porta Nuova station (hoofdstation) aan de rechterkant zijn:

Verona Porta Nuova
Piazza 25 Aprile, 37900
GPS: 45.429433, 10.98066
Bekijk via Google Maps

Je hebt in Verona dan de tijd om wat te eten en te drinken. Overigens kan dat ook in de autoslaaptrein, want er is een restauratiewagon!

Autoslaaptrein naar Verona
Verona Porta Nuova 16:30
Düsseldorf Hbf 7:00

Tegen betaling van €24 kan je in deze trein je fiets meenemen. 

Andere handige autoslaaptreinen:

Een andere handige autoslaaptrein is de Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB vanuit Innsbruck naar Düsseldorf. Met deze trein kan je relatief voordelig (vanaf €99 enkele reis) de auto meenemen. Alles over kosten en tickets boeken, op de Innsbruckpagina van Noord West Express.

De Treinreiswinkel is gestopt met de autoslaaptrein naar Livorno in Italië.

kosten en tickets

De reis met de autoslaaptrein vanuit Verona boek je via de TreinreiswinkelVroeg boeken is in ieder geval belangrijk!

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering gegeven. De administratiekosten van het boeken bij de Treinreiswinkel zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking.

De kosten voor het seizoen 2018 zijn nog niet bekend, maar hieronder zijn de prijzen voor 2017 opgenomen. 

Comfort Per persoon Per plaats, bij hele coupé
Ligplaats   5-persoons coupé van €99 tot €153 van €64 tot €121
Slaapplaats 3-persoons coupé van €113 tot €208

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de autoslaaptrein naar Verona, vind je op de pagina over de Autoslaaptrein Verona. 

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar. Je kan ook de hele coupé voor jezelf boeken. Bij de slaapplaatsen is dat zelfs de enige optie. 

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen slechts €40 voor een ligplaats / couchette. Voor de slaapplaatsen geldt er geen kinderkorting. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

De kosten voor het meenemen van voertuigen zijn als volgt:

Voertuigen Per stuk
Auto van €293 tot €363
Motor van €243 tot €293
Fiets €24

De tarieven verschillen per weekend.

TIP: 

Een andere handige autoslaaptrein is de Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB vanuit Innsbruck naar Düsseldorf. Met deze trein kan je relatief voordelig (vanaf €29 enkele reis) de auto meenemen naar Innsbruck. Alles over kosten en tickets boeken, op de Innsbuckpagina van Noord West Express.

 

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Düsseldorf – Verona

  vertrek

18:30

aankomst

08:30

overstappen
ligplaats v.a.

€686 (gezin +auto)

nachttrein
Auto slaaptrein Verona
let op
Alleen op vrijdagen juni – september
details en reistips

Naar Venetië en andere bestemmingen in het noorden en midden van Italië kan je ook reizen door vanuit Düsseldorf de autoslaaptrein van de Treinreiswinkel naar Verona te nemen. Deze trein rijdt elke vrijdagavond van 1 juni t/m 28 september. 

Het meenemen van je eigen auto op de trein is een interessante optie. Je gaat heerlijk op reis met de trein, maar hebt op je bestemming wel je eigen auto direct beschikbaar. Het scheelt je veel kilometers achter het stuur en het is zeer tijdsefficiënt, want je slaapt ’s nachts en kan de volgende ochtend uitgeslapen aan je vakantie beginnen. Ook je motorfiets of fiets kan op de trein, maar je kan de trein ook gewoon zonder voertuig gebruiken.

Met de auto, motor of fiets kan je in Düsseldorf inchecken van 15:00 tot 17:15. Je moet aan de achterzijde van het hauptbahnhof zijn:

Schlägelstraße
40227 Düsseldorf
GPS: 51.22103, 6.79732
Bekijk via Google Maps

Dan heb je in Düsseldorf rustig de tijd om wat te eten en te drinken. Overigens kan dat ook in de autoslaaptrein, want er is een restauratiewagon!

Auto slaaptrein naar Verona
Düsseldorf Hbf 18:36
Verona Porta Nuova 8:20

Tegen betaling van €24 kan je in deze trein je fiets meenemen. 

Andere handige autoslaaptreinen:

Een andere handige autoslaaptrein is de Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB vanuit Düsseldorf naar Innsbruck. Met deze trein kan je relatief voordelig (vanaf €99 enkele reis) de auto meenemen naar Innsbruck. Alles over kosten en tickets boeken, op de Innsbruckpagina van Noord West Express.

De Treinreiswinkel is gestopt met de autoslaaptrein naar Livorno in Italië.

kosten en tickets

De reis met de autoslaaptrein naar Verona boek je via de TreinreiswinkelVroeg boeken is in ieder geval belangrijk!

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering gegeven. De administratiekosten van het boeken bij de Treinreiswinkel zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking.

De kosten voor het seizoen 2018 zijn nog niet bekend, maar hieronder zijn de prijzen voor 2017 opgenomen. 

Comfort Per persoon
Ligplaats   5-persoons coupé van €99 tot €153

Comfort Per plaats, bij hele coupé
Ligplaats   5-persoons coupé van €64 tot €121
Slaapplaats 3-persoons coupé

van €113 tot €208

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de autoslaaptrein naar Verona, vind je op de pagina over de Autoslaaptrein Verona

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar. Je kan ook de hele coupé voor jezelf boeken. Bij de slaapplaatsen is dat zelfs de enige optie. 

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen slechts €40 voor een ligplaats / couchette. Voor de slaapplaatsen geldt er geen kinderkorting. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

De kosten voor het meenemen van voertuigen zijn als volgt:

Voertuigen Per stuk
Auto van €293 tot €363
Motor van €243 tot €293
Fiets €24

De tarieven verschillen per weekend.

TIP: 

Een andere handige autoslaaptrein is de Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB vanuit Düsseldorf naar Innsbruck. Met deze trein kan je relatief voordelig (vanaf €29 enkele reis) de auto meenemen naar Innsbruck. Alles over kosten en tickets boeken, op de Innsbruckpagina van Noord West Express.

 

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Verona – Düsseldorf

vertrek

16:30

aankomst

07:00

overstappen
ligplaats v.a.

€686 (gezin +auto)

nachttrein
Auto slaaptrein Verona
let op
Alleen op zaterdag juni – september
details en reistips

Vanuit Venetië en andere bestemmingen in het noorden en midden van Italië kan je met de autoslaaptrein van de Treinreiswinkel naar Düsseldorf. Deze trein rijdt elke zaterdagavond van 2 juni t/m 29 september. 

Het meenemen van je eigen auto op de trein is een interessante optie. Je gaat heerlijk op reis met de trein, maar hebt op je bestemming wel je eigen auto direct beschikbaar. Het scheelt je veel kilometers achter het stuur en het is zeer tijdsefficiënt, want je slaapt ’s nachts en kan de volgende ochtend uitgeslapen aan je vakantie beginnen. Ook je motorfiets of fiets kan op de trein, maar je kan de trein ook gewoon zonder voertuig gebruiken.

Met de auto, motor of fiets kan je in Verona inchecken van 13:20 tot 15:20. Je moet aan de voorkant van het Porta Nuova station (hoofdstation) aan de rechterkant zijn:

Verona Porta Nuova
Piazza 25 Aprile, 37900
GPS: 45.429433, 10.98066
Bekijk via Google Maps

Je hebt in Verona dan de tijd om wat te eten en te drinken. Overigens kan dat ook in de autoslaaptrein, want er is een restauratiewagon!

Auto slaaptrein naar Verona
Verona Porta Nuova 16:30
Düsseldorf Hbf 7:00

Tegen betaling van €24 kan je in deze trein je fiets meenemen. 

kosten en tickets

De reis met de autoslaaptrein vanuit Verona boek je via de TreinreiswinkelVroeg boeken is in ieder geval belangrijk!

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering gegeven. De administratiekosten van het boeken bij de Treinreiswinkel zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking.

De kosten voor het seizoen 2018 zijn nog niet bekend, maar hieronder zijn de prijzen voor 2017 opgenomen. 

Comfort Per persoon
Ligplaats   5-persoons coupé van €99 tot €153

Comfort Per plaats, bij hele coupé
Ligplaats   5-persoons coupé van €64 tot €121
Slaapplaats 3-persoons coupé van €113 tot €208

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de autoslaaptrein naar Verona, vind je op de pagina over de Autoslaaptrein Verona. 

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar. Je kan ook de hele coupé voor jezelf boeken. Bij de slaapplaatsen is dat zelfs de enige optie. 

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen slechts €40 voor een ligplaats / couchette. Voor de slaapplaatsen geldt er geen kinderkorting. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

De kosten voor het meenemen van voertuigen zijn als volgt:

Voertuigen Per stuk
Auto van €293 tot €363
Motor van €243 tot €293
Fiets €24

De tarieven verschillen per weekend.

TIP: 

Een andere handige autoslaaptrein is de Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB vanuit Innsbruck naar Düsseldorf. Met deze trein kan je relatief voordelig (vanaf €29 enkele reis) de auto meenemen naar Innsbruck. Alles over kosten en tickets boeken, op de Innsbuckpagina van Noord West Express.

 

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Reis met de autoslaaptrein via Düsseldorf (niet dagelijks)…

…zonder voertuig kan dat ook!

Amsterdam – Florence

  vertrek

14:40

aankomst

10:40

overstappen

Düsseldorf Verona, Padova

ligplaats v.a.

€164 (all-in)

nachttrein

Autoslaaptrein Verona

let op Alleen op vrijdagen juni – september
details en reistips

Naar Florence kan je ook reizen door vanuit Düsseldorf de autoslaaptrein van de Treinreiswinkel naar Verona te nemen. Deze trein rijdt elke vrijdagavond van 1 juni t/m 28 september. Deze trein kan je ook zonder auto of motor nemen. Vanuit Amsterdam reis je normaal gesproken met de ICE naar Düsseldorf Je kan ook gebruik maken van de stoptrein die vanuit Arnhem naar Düsseldorf rijdt. Vanuit Verona rijden veel snelle treinen naar Venetië.

ICE 127
Amsterdam Centraal 14:40
Utrecht Centraal 15:07
Arnhem Centraal 15:37
Düsseldorf Hbf 16:50

Met ICE 127 van 14:40 uit Amsterdam heb je in Düsseldorf rustig de tijd om wat te eten en te drinken. Overigens kan dat ook in de autoslaaptrein, want er is een restauratiewagon!

Autoslaaptrein naar Verona
Düsseldorf Hbf 18:30
Verona Porta Nuova 8:30

Tegen betaling van €24 kan je in deze trein je fiets meenemen.

Vanuit Verona vertrekken regelmatig treinen naar Firenze (Florence) Santa Maria Novella. Bijvoorbeeld om 8:52 uur een Frecciarossa, overstappen in Bologna, aankomst in Florence om 10:40 uur. 

 

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Nederland:

De autoslaaptrein naar Verona vertrekt uit Düsseldorf en stopt verder alleen nog op het eindpunt Verona Porta Nuova. Vanuit Amsterdam en andere plaatsen in noord, oost en west Nederland reis je daar normaal gesproken met de ICE naar toe. Deze stopt ook in Utrecht en Arnhem. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Vanuit het noorden reis je via Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE. Vanuit Noord-Holland stap je in Amsterdam op de ICE of de intercity/stoptrein. Vanuit het de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht op.

Vanuit Brabant reis je via Venlo direct naar Düsseldorf. Vertrek om 16:19 uit Eindhoven, overstappen in Venlo, aankomst in Düsseldorf om 18:08.

Vanuit Zuid-Limburg reis je ook via Venlo naar Düsseldorf. Vertrek om 16:02 uit Maastricht, overstappen in Roermond en Venlo, aankomst in Düsseldorf om 18:08. 

Check de reistijden op de website van NS en neem wat extra overstaptijd, want je wil de ICE en de nachttrein niet missen.

Andere bestemmingen in Italië:

Vanuit Verona zijn er veel snelle aansluitende treinen naar Midden en Zuid-Italië. Bijvoorbeeld de Frecciarossa die om 8:52 vertrekt naar Bologna (aankomst 9:42), Florence (aankomst 10:25), Rome (aankomst 11:45) en zelfs Napoli (aankomst 13:10). Om 9:02 vertrekt vanuit Verona een snelle trein naar Milaan (aankomst 10:15). Om 9:30 vertrekt een trein naar Venetië, die daar om 10:40 uur aankomt.   

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Italiaanse spoorwegen Trenitalia.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de autoslaaptrein naar Venetië boek je via de TreinreiswinkelVroeg boeken is in ieder geval belangrijk!

Je zou de tickets naar Düsseldorf en vanuit Verona zelf kunnen boeken, maar als je toch al bij de Treinreiswinkel boekt, kan je dat net zo goed daar laten doen. 

De kosten van het boeken bij de Treinreiswinkel zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten Amsterdam – Düsseldorf

Kosten van je reis per ICE bedragen €20 tot €35, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van elk station in Nederland naar Düsseldorf, maar alleen als je met de ICE reist.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €61 vanuit Amsterdam en €23 vanuit Eindhoven. Eerste klas Sparpreis ticket kost €340tot €70. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Als je met de stoptrein vanuit Arnhem naar Düsseldorf reist betaal je altijd het duurdere Flexpreis tarief.

Boeken ticket Amsterdam – Düsseldorf

Het boeken van dit ticket kan ook bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Kosten autoslaaptrein Düsseldorf – Verona

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering gegeven. Maar zonder het meenemen van de auto (zie daarvoor hieronder).

De beschikbare tarieven verschillen per weekend en de goedkoopste kaartjes raken snel uitverkocht. 

De kosten voor het seizoen 2018 zijn nog niet bekend, maar hieronder zijn de prijzen voor 2017 opgenomen.

Comfort Per persoon Per plaats, bij hele coupé
Ligplaats   5-persoons coupé van €99 tot €153 van €64 tot €121
Slaapplaats 3-persoons coupé van €113 tot €208

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de autoslaaptrein naar Verona, vind je op de pagina over de Autoslaaptrein Verona

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen slechts €40 voor een ligplaats / couchette. Voor de slaapplaatsen geldt er geen kinderkorting. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar. Je kan ook de hele coupé voor jezelf boeken. Bij de slaapplaatsen is dat zelfs de enige optie. 

Het meenemen van de fiets kost €24 per fiets. Je fiets kan je alleen niet in de ICE meenemen, dus je zal met de fiets vanuit Nederland via Venlo naar Düsseldorf moeten reizen. 

Kosten en tickets Verona – Florence

Vanaf €35. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld.

De genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de Tweede / Standard klasse, inclusief een reservering voor de zitplaats. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen ongeveer €17 (standard klasse, afhankelijk van beschikbaarheid).

Je boekt via de website van Trenitalia. Eventuele tips via The Man in Seat Sixty-One. 

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Florence – Amsterdam

  vertrek

13:30

aankomst

09:28

overstappen

Padova, Verona Düsseldorf 

ligplaats v.a.

€164 (all-in)

nachttrein

Autoslaaptrein Verona

let op Alleen op zaterdagen juni – september
details en reistips

Je kan vanuit Florence via Verona met de autoslaaptrein naar Nederland reizen. Deze trein rijdt elke zaterdagavond van 2 juni t/m 29 september. Tot Verona reis je met een Italiaanse sneltrein. Vervolgens met de autoslaaptrein prachtig over de Brennerpas via Oostenrijk naar Düsseldorf. Van daaruit reis je normaal gesproken met de ICE naar Amsterdam. 

Vanuit Florence vertrekken regelmatig treinen naar Verona. Vertrek om 13:30, overstappen in Padova, aankomst om 16:00 uur in Verona.  

Autoslaaptrein naar Düsseldorf
Verona Porta Nuova 16:30
Düsseldorf Hbf 07:00

In Düsseldorf vertrekt 13 minuten na aankomst van de autoslaaptrein een ICE naar Amsterdam. Dat is een erg krappe aansluiting, zeker als je een kortingskaartje (sparpreis) hebt waarmee je niet zo maar flexibel de volgende trein kunt nemen. Als je de ICE mist, vertrekt er om 7:26 uur nog een stoptrein naar Arnhem. Maar misschien is het logischer om twee uur later de ICE te nemen en rustig in Düsseldorf te ontbijten.

ICE 222 naar Amsterdam ICE 220 naar Amsterdam
Düsseldorf Hbf 7:13 09:13
Arnhem Centraal 8:28 10:28
Utrecht Centraal 9:00 11:00
Amsterdam Centraal 9:28 11:28
meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Italië:

Om 14:45 vertrekt vanuit Milano Centrale een snelle trein naar Verona, aankomst om 15:58. Vanuit het midden en zuiden van Italië reis je via Padova. Vertrek met de snelle Frecciarossa uit Roma om 11:50, uit Florence om 13:30 en uit Bologna om 14:08, aankomst in Padova om 15:07. Vertrek uit Padova om 15:18, aankomst in Verona om 16:00. Vanuit Venetië vertrek je om 15:02. 

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Italiaanse spoorwegen Trenitalia.

Andere bestemmingen in Nederland:

De autoslaaptrein uit Verona eindgt in Düsseldorf. Naar Amsterdam en andere plaatsen in noord, oost en west Nederland reis je met de ICE verder. Deze stopt ook in Arnhem en Utrecht. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Naar het noorden stap je in Arnhem uit de ICE en reis je verder via Zwolle. Naar Noord-Holland reis je met de ICE naar Amsterdam. Voor de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht uit de ICE.

Naar Brabant en Limburg reis je vanuit Düsseldorf via Venlo. Vertrek om 7:49 uit Düsseldorf, overstappen in Venlo, aankomst in Eindhoven om 9:41. Voor Maastricht (aankomst 10:00) reis vanuit Venlo via Roermond.

Check de reistijden op de website van NS.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de autoslaaptrein vanuit Florence boek je via de TreinreiswinkelVroeg boeken is in ieder geval belangrijk!

Je zou de tickets naar Verona en vanuit Düsseldorf zelf kunnen boeken, maar als je toch al bij de Treinreiswinkel boekt, kan je dat net zo goed daar laten doen. 

De kosten van het boeken bij de Treinreiswinkel zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten autoslaaptrein Verona – Düsseldorf

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering gegeven. Maar zonder het meenemen van de auto (zie daarvoor hieronder).

De beschikbare tarieven verschillen per weekend en de goedkoopste kaartjes raken snel uitverkocht. 

De kosten voor het seizoen 2018 zijn nog niet bekend, maar hieronder zijn de prijzen voor 2017 opgenomen.

Comfort Per persoon Per plaats, bij hele coupé
Ligplaats   5-persoons coupé van €99 tot €153 van €64 tot €103
Slaapplaats 3-persoons coupé van €113 tot €208

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de autoslaaptrein naar Verona, vind je op de pagina over de Autoslaaptrein Verona

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen slechts €40 voor een ligplaats / couchette. Voor de slaapplaatsen geldt er geen kinderkorting. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar. Je kan ook de hele coupé voor jezelf boeken. Bij de slaapplaatsen is dat zelfs de enige optie. 

Het meenemen van de fiets kost €24 per fiets. Je fiets kan je alleen niet in de ICE meenemen, dus je zal met de fiets vanuit Nederland via Venlo naar Düsseldorf moeten reizen. 

Kosten en tickets Florence – Verona

Vanaf €35. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld.

De genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de Tweede / Standard klasse, inclusief een reservering voor de zitplaats. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen ongeveer €17 (standard klasse, afhankelijk van beschikbaarheid).

Je boekt via de website van Trenitalia. Eventuele tips via The Man in Seat Sixty-One.

Kosten Düsseldorf – Amsterdam

Kosten van je reis per ICE bedragen €20 tot €35, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt naar elk station in Nederland vanuit Düsseldorf, maar alleen als je met de ICE reist.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €61 naar Amsterdam en €23 naar Eindhoven. Eerste klas Sparpreis ticket kost €40 tot €70. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Als je met de stoptrein vanuit Düsseldorf naar Arnhem reist betaal je altijd het duurdere Flexpreis tarief.

Boeken ticket Düsseldorf – Amsterdam

Het boeken van dit ticket kan ook bij de Deutsche BahnNS International of HappyRail.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Amsterdam – Florence

  vertrek

14:40

aankomst

10:40

overstappen
Düsseldorf Verona Padova
ligplaats v.a.

€164 (all-in)

nachttrein
Auto slaaptrein Verona
let op
Alleen op vrijdagen juni – september
details en reistips

Naar Florence kan je ook reizen door vanuit Düsseldorf de autoslaaptrein van de Treinreiswinkel naar Verona te nemen. Deze trein rijdt elke vrijdagavond van 1 juni t/m 28 september. Deze trein kan je ook zonder auto of motor nemen. Vanuit Amsterdam reis je normaal gesproken met de ICE naar Düsseldorf Je kan ook gebruik maken van de stoptrein die vanuit Arnhem naar Düsseldorf rijdt. Vanuit Verona rijden veel snelle treinen naar Venetië.

ICE 127
Amsterdam Centraal 14:40
Utrecht Centraal 15:07
Arnhem Centraal 15:37
Düsseldorf Hbf 16:50

Met ICE 127 van 14:40 uit Amsterdam heb je in Düsseldorf rustig de tijd om wat te eten en te drinken. Overigens kan dat ook in de autoslaaptrein, want er is een restauratiewagon!

Autoslaaptrein naar Verona
Düsseldorf Hbf 18:30
Verona Porta Nuova 8:30

Tegen betaling van €24 kan je in deze trein je fiets meenemen.

Vanuit Verona vertrekken regelmatig treinen naar Firenze (Florence) Santa Maria Novella. Bijvoorbeeld om 8:52 uur een Frecciarossa, overstappen in Bologna, aankomst in Florence om 10:40 uur. 

 

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Nederland:

De autoslaaptrein naar Verona vertrekt uit Düsseldorf en stopt verder alleen nog op het eindpunt Verona Porta Nuova. Vanuit Amsterdam en andere plaatsen in noord, oost en west Nederland reis je daar normaal gesproken met de ICE naar toe. Deze stopt ook in Utrecht en Arnhem. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Vanuit het noorden reis je via Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE. Vanuit Noord-Holland stap je in Amsterdam op de ICE of de intercity/stoptrein. Vanuit het de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht op.

Vanuit Brabant reis je via Venlo direct naar Düsseldorf. Vertrek om 16:19 uit Eindhoven, overstappen in Venlo, aankomst in Düsseldorf om 18:08.

Vanuit Zuid-Limburg reis je ook via Venlo naar Düsseldorf. Vertrek om 16:02 uit Maastricht, overstappen in Roermond en Venlo, aankomst in Düsseldorf om 18:08. 

Check de reistijden op de website van NS en neem wat extra overstaptijd, want je wil de ICE en de nachttrein niet missen.

Andere bestemmingen in Italië:

Vanuit Verona zijn er veel snelle aansluitende treinen naar Midden en Zuid-Italië. Bijvoorbeeld de Frecciarossa die om 8:52 vertrekt naar Bologna (aankomst 9:42), Florence (aankomst 10:25), Rome (aankomst 11:45) en zelfs Napoli (aankomst 13:10). Om 9:02 vertrekt vanuit Verona een snelle trein naar Milaan (aankomst 10:15). Om 9:30 vertrekt een trein naar Venetië, die daar om 10:40 uur aankomt.   

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Italiaanse spoorwegen Trenitalia.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de autoslaaptrein naar Venetië boek je via de TreinreiswinkelVroeg boeken is in ieder geval belangrijk!

Je zou de tickets naar Düsseldorf en vanuit Verona zelf kunnen boeken, maar als je toch al bij de Treinreiswinkel boekt, kan je dat net zo goed daar laten doen. 

De kosten van het boeken bij de Treinreiswinkel zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten Amsterdam – Düsseldorf

Kosten van je reis per ICE bedragen €20 tot €35, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van elk station in Nederland naar Düsseldorf, maar alleen als je met de ICE reist.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €61 vanuit Amsterdam en €23 vanuit Eindhoven. Eerste klas Sparpreis ticket kost €340tot €70. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Als je met de stoptrein vanuit Arnhem naar Düsseldorf reist betaal je altijd het duurdere Flexpreis tarief.

Boeken ticket Amsterdam – Düsseldorf

Het boeken van dit ticket kan ook bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Kosten autoslaaptrein Düsseldorf – Verona

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering gegeven. Maar zonder het meenemen van de auto (zie daarvoor hieronder).

De beschikbare tarieven verschillen per weekend en de goedkoopste kaartjes raken snel uitverkocht. 

De kosten voor het seizoen 2018 zijn nog niet bekend, maar hieronder zijn de prijzen voor 2017 opgenomen.

Comfort Per persoon
Ligplaats   5-persoons coupé van €99 tot €153
Slaapplaats 3-persoons coupé

Comfort Per plaats, bij hele coupé
Ligplaats   5-persoons coupé van €64 tot €121
Slaapplaats 3-persoons coupé van €113 tot €208

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de autoslaaptrein naar Verona, vind je op de pagina over de Autoslaaptrein Verona

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen slechts €40 voor een ligplaats / couchette. Voor de slaapplaatsen geldt er geen kinderkorting. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar. Je kan ook de hele coupé voor jezelf boeken. Bij de slaapplaatsen is dat zelfs de enige optie. 

Het meenemen van de fiets kost €24 per fiets. Je fiets kan je alleen niet in de ICE meenemen, dus je zal met de fiets vanuit Nederland via Venlo naar Düsseldorf moeten reizen. 

Kosten en tickets Verona – Florence

Vanaf €35. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld.

De genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de Tweede / Standard klasse, inclusief een reservering voor de zitplaats. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen ongeveer €17 (standard klasse, afhankelijk van beschikbaarheid).

Je boekt via de website van Trenitalia. Eventuele tips via The Man in Seat Sixty-One. 

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Florence – Amsterdam

vertrek

15:02

aankomst

09:28

overstappen
Padova Verona  Düsseldorf
ligplaats v.a.

€164 (all-in)

nachttrein
Auto slaaptrein Verona
let op
Alleen op zaterdag juni -september
details en reistips

Je kan vanuit Florence via Verona met de autoslaaptrein naar Nederland reizen. Deze trein rijdt elke zaterdagavond van 2 juni t/m 29 september. Tot Verona reis je met een Italiaanse sneltrein. Vervolgens met de autoslaaptrein prachtig over de Brennerpas via Oostenrijk naar Düsseldorf. Van daaruit reis je normaal gesproken met de ICE naar Amsterdam. 

Vanuit Florence vertrekken regelmatig treinen naar Verona. Vertrek om 13:30, overstappen in Padova, aankomst om 16:00 uur in Verona.  

Autoslaaptrein naar Düsseldorf
Verona Porta Nuova 16:30
Düsseldorf Hbf 07:00

In Düsseldorf vertrekt 13 minuten na aankomst van de autoslaaptrein een ICE naar Amsterdam. Dat is een erg krappe aansluiting, zeker als je een kortingskaartje (sparpreis) hebt waarmee je niet zo maar flexibel de volgende trein kunt nemen. Als je de ICE mist, vertrekt er om 7:26 uur nog een stoptrein naar Arnhem. Maar misschien is het logischer om twee uur later de ICE te nemen en rustig in Düsseldorf te ontbijten.

ICE 222 naar Amsterdam
Düsseldorf Hbf 7:13
Arnhem Centraal 8:28
Utrecht Centraal 9:00
Amsterdam Centraal 9:28

ICE 220 naar Amsterdam
Düsseldorf Hbf 09:13
Arnhem Centraal 10:28
Utrecht Centraal 11:00
Amsterdam Centraal 11:28
meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Italië:

Om 14:45 vertrekt vanuit Milano Centrale een snelle trein naar Verona, aankomst om 15:58. Vanuit het midden en zuiden van Italië reis je via Padova. Vertrek met de snelle Frecciarossa uit Roma om 11:50, uit Florence om 13:30 en uit Bologna om 14:08, aankomst in Padova om 15:07. Vertrek uit Padova om 15:18, aankomst in Verona om 16:00. Vanuit Venetië vertrek je om 15:02. 

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Italiaanse spoorwegen Trenitalia.

Andere bestemmingen in Nederland:

De autoslaaptrein uit Verona eindgt in Düsseldorf. Naar Amsterdam en andere plaatsen in noord, oost en west Nederland reis je met de ICE verder. Deze stopt ook in Arnhem en Utrecht. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Naar het noorden stap je in Arnhem uit de ICE en reis je verder via Zwolle. Naar Noord-Holland reis je met de ICE naar Amsterdam. Voor de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht uit de ICE.

Naar Brabant en Limburg reis je vanuit Düsseldorf via Venlo. Vertrek om 7:49 uit Düsseldorf, overstappen in Venlo, aankomst in Eindhoven om 9:41. Voor Maastricht (aankomst 10:00) reis vanuit Venlo via Roermond.

Check de reistijden op de website van NS.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de autoslaaptrein vanuit Florence boek je via de TreinreiswinkelVroeg boeken is in ieder geval belangrijk!

Je zou de tickets naar Verona en vanuit Düsseldorf zelf kunnen boeken, maar als je toch al bij de Treinreiswinkel boekt, kan je dat net zo goed daar laten doen. 

De kosten van het boeken bij de Treinreiswinkel zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten autoslaaptrein Verona – Düsseldorf

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering gegeven. Maar zonder het meenemen van de auto (zie daarvoor hieronder).

De beschikbare tarieven verschillen per weekend en de goedkoopste kaartjes raken snel uitverkocht. 

De kosten voor het seizoen 2018 zijn nog niet bekend, maar hieronder zijn de prijzen voor 2017 opgenomen.

Comfort Per persoon
Ligplaats   5-persoons coupé van €99 tot €153
Slaapplaats 3-persoons coupé

Comfort Per plaats, bij hele coupé
Ligplaats   5-persoons coupé van €64 tot €103
Slaapplaats 3-persoons coupé van €113 tot €208

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de autoslaaptrein naar Verona, vind je op de pagina over de Autoslaaptrein Verona

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen slechts €40 voor een ligplaats / couchette. Voor de slaapplaatsen geldt er geen kinderkorting. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar. Je kan ook de hele coupé voor jezelf boeken. Bij de slaapplaatsen is dat zelfs de enige optie. 

Het meenemen van de fiets kost €24 per fiets. Je fiets kan je alleen niet in de ICE meenemen, dus je zal met de fiets vanuit Nederland via Venlo naar Düsseldorf moeten reizen. 

Kosten en tickets Florence – Verona

Vanaf €35. De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip op de dag, de voorwaarden/flexibiliteit en de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld.

De genoemde kosten zijn de kosten per persoon, enkele reis, in de Tweede / Standard klasse, inclusief een reservering voor de zitplaats. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen ongeveer €17 (standard klasse, afhankelijk van beschikbaarheid).

Je boekt via de website van Trenitalia. Eventuele tips via The Man in Seat Sixty-One.

Kosten Düsseldorf – Amsterdam

Kosten van je reis per ICE bedragen €20 tot €35, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt naar elk station in Nederland vanuit Düsseldorf, maar alleen als je met de ICE reist.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €61 naar Amsterdam en €23 naar Eindhoven. Eerste klas Sparpreis ticket kost €40 tot €70. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Als je met de stoptrein vanuit Düsseldorf naar Arnhem reist betaal je altijd het duurdere Flexpreis tarief.

Boeken ticket Düsseldorf – Amsterdam

Het boeken van dit ticket kan ook bij de Deutsche BahnNS International of HappyRail.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Reis met de autoslaaptrein via Düsseldorf (niet dagelijks)…

…dat kan ook zonder voertuig!

Amsterdam – Florence

  vertrek

14:37

aankomst

12:32

overstappen

Düsseldorf Livorno

ligplaats v.a.

€158 (all-in)

nachttrein

Autoslaaptrein Livorno

let op Alleen op woensdagen in juli en augustus
details en reistips

Naar Florence kan je ook reizen door vanuit Düsseldorf de autoslaaptrein van de Treinreiswinkel naar Livorno te nemen. Deze trein rijdt elke woensdagavond van 6 juli t/m 31 augustus. Deze trein kan je ook zonder auto of motor nemen. Vanuit Amsterdam reis je normaal gesproken met de ICE naar Düsseldorf Je kan ook gebruik maken van de stoptrein die vanuit Arnhem naar Düsseldorf rijdt. 

ICE 127
Amsterdam Centraal 14:37
Utrecht Centraal 15:04
Arnhem Centraal 15:37
Düsseldorf Hbf 16:50

Met ICE 127 van 14:37 uit Amsterdam heb je in Düsseldorf nog even de tijd om wat te eten en te drinken. Overigens kan dat ook in de autoslaaptrein, want er is een restauratiewagon!

Autoslaaptrein naar Livorno
Düsseldorf Hbf 17:31
Livorno Centrale 10:02

Tegen betaling van €24 kan je in deze trein je fiets meenemen.

Vanuit Livorno vertrekken regelmatig regionale treinen naar Florence. Bijvoorbeeld om 11:12 uur, aankomst 12:32. 

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Nederland:

De autoslaaptrein naar Livorno vertrekt uit Düsseldorf en stopt verder alleen nog op het eindpunt Verona Porta Nuova. Vanuit Amsterdam en andere plaatsen in noord, oost en west Nederland reis je daar normaal gesproken met de ICE naar toe. Deze stopt ook in Utrecht en Arnhem. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Vanuit het noorden reis je via Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE. Vanuit Noord-Holland stap je in Amsterdam op de ICE of de intercity/stoptrein. Vanuit het de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht op.

Vanuit Brabant reis je via Venlo direct naar Düsseldorf. Vertrek om 15:19 uit Eindhoven, overstappen in Venlo, aankomst in Düsseldorf om 17:08.

Vanuit Zuid-Limburg reis je ook via Venlo naar Düsseldorf. Vertrek om 14:55 uit Maastricht, overstappen in Roermond en Venlo, aankomst in Düsseldorf om 17:08. 

Check de reistijden op de website van NS en neem wat extra overstaptijd, want je wil de ICE en de nachttrein niet missen.

Andere bestemmingen in Italië:

Vanuit Livorno kan je, behalve naar Florence, ook naar andere prachtige plaatsen in de omgeving reizen. Bijvoorbeeld Lucca (vertrek 11:24, overstappen in Viareggio, aankomst 12:27), Cinque Terre (vertrek 11:24, aankomst Monterosso 12:56) of Siena (vertrek 11:12, overstappen in Empoli, aankomst 13:14).   

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Italiaanse spoorwegen Trenitalia.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de autoslaaptrein naar Florence boek je via de TreinreiswinkelVroeg boeken is in ieder geval belangrijk!

Je zou de tickets naar Düsseldorf en vanuit Verona zelf kunnen boeken, maar als je toch al bij de Treinreiswinkel boekt, kan je dat net zo goed daar laten doen.

De kosten van het boeken bij de Treinreiswinkel zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten Amsterdam – Düsseldorf

Kosten van je reis per ICE bedragen €19 tot €35, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van elk station in Nederland naar Düsseldorf, maar alleen als je met de ICE reist.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €60 vanuit Amsterdam en €22,50 vanuit Eindhoven. Eerste klas Sparpreis ticket kost €39 tot €70. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Als je met de stoptrein vanuit Arnhem naar Düsseldorf reist betaal je altijd het duurdere Flexpreis tarief.

Boeken ticket Amsterdam – Düsseldorf

Het boeken van dit ticket kan ook bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Kosten autoslaaptrein Düsseldorf – Verona

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering gegeven. Maar zonder het meenemen van de auto (zie daarvoor hieronder).

De beschikbare tarieven verschillen per weekend en de goedkoopste kaartjes raken snel uitverkocht.

Comfort Per persoon Per plaats, bij hele coupé
Ligplaats   5-persoons coupé van €129 tot €159 van €102 tot €128
Slaapplaats 3-persoons coupé van €176 tot €213

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de autoslaaptrein naar Verona, vind je op de pagina over de Autoslaaptrein Livorno

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar. Je kan ook de hele coupé voor jezelf boeken. Bij de slaapplaatsen is dat zelfs de enige optie.

Kosten en tickets Livorno – Florence

Het ticket naar Florence kost €10. Je koopt het ticket gewoon op het station of je boekt vooraf via de website van Trenitalia. Eventuele tips via The Man in Seat Sixty-One.

Kinderen reizen voordeliger

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen slechts €89 – 119 voor een ligplaats / couchette. Voor de slaapplaatsen geldt er geen kinderkorting. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

In de ICE reizen kinderen van 5 tot 15 jaar gratis mee. In Italië krijgen zij 50% korting.

Fiets meenemen

Het meenemen van de fiets kost €24 per fiets. Je fiets kan je alleen niet in de ICE meenemen, dus je zal met de fiets vanuit Nederland via Venlo naar Düsseldorf moeten reizen.

Auto of motor meenemen

Meer informatie hieronder.  

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Florence – Amsterdam

  vertrek

15:00

aankomst

13:28

overstappen

Livorno Düsseldorf

ligplaats v.a.

€158 (all-in)

nachttrein

Autoslaaptrein Livorno

let op Alleen op donderdagen in juli en augustus
details en reistips

Je kan vanuit Florence via Livorno met de autoslaaptrein naar Nederland reizen. Deze trein rijdt elke donderdagavond van 6 juli t/m 31 augustus. Tot Livorno reis je met een Italiaanse regionale trein. Vervolgens met de autoslaaptrein prachtig langs de Cinque Terre en door Zwisterland naar Düsseldorf. Van daaruit reis je normaal gesproken met de ICE naar Amsterdam. 

Vanuit Firenze Santa Maria Novella vertrekken regelmatig regionale treinen naar Livorno Centrale. Bijvoorbeeld om 15:00 uur, aankomst om 16:12. 

Autoslaaptrein naar Düsseldorf
Livorno Centrale 16:47
Düsseldorf Hbf 10:15

In Düsseldorf vertrekt een klein uur na aankomst van de autoslaaptrein een ICE naar Amsterdam. Je hebt dus rustig tijd om in Düsseldorf te ontbijten.

 

ICE 128 naar Amsterdam
Düsseldorf Hbf 11:09
Arnhem Centraal 12:28
Utrecht Centraal 13:00
Amsterdam Centraal 13:28
meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Italië:

Naar Livorno kan je, behalve vanuit Florence, ook vanuit andere prachtige plaatsen in de omgeving reizen. Bijvoorbeeld Lucca (vertrek 15:11, overstappen in Pisa Centrale, aankomst 16:12), Cinque Terre (vertrek 13:20, overstappen in Lz Spezia en Pisa, aankomst 15:48) of Siena (vertrek 13:48, overstappen in Empoli, aankomst 15:48).

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Italiaanse spoorwegen Trenitalia.

Andere bestemmingen in Nederland:

De autoslaaptrein uit Livorno eindgt in Düsseldorf. Naar Amsterdam en andere plaatsen in noord, oost en west Nederland reis je met de ICE verder. Deze stopt ook in Arnhem en Utrecht. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Naar het noorden stap je in Arnhem uit de ICE en reis je verder via Zwolle. Naar Noord-Holland reis je met de ICE naar Amsterdam. Voor de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht uit de ICE.

Naar Brabant en Limburg reis je vanuit Düsseldorf via Venlo. Vertrek om 10:49 uit Düsseldorf, overstappen in Venlo, aankomst in Eindhoven om 12:42. Voor Maastricht (aankomst 13:04) reis vanuit Venlo via Roermond.

Check de reistijden op de website van NS.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de autoslaaptrein vanuit Florence boek je via de TreinreiswinkelVroeg boeken is in ieder geval belangrijk!

Je zou de tickets naar Livorno en vanuit Düsseldorf zelf kunnen boeken, maar als je toch al bij de Treinreiswinkel boekt, kan je dat net zo goed daar laten doen.

De kosten van het boeken bij de Treinreiswinkel zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten en tickets Florence – Livorno

Het ticket naar Livorno kost €10. Je kan het ticket ook gewoon op het station kopen of je boekt via de website van Trenitalia. Eventuele tips via The Man in Seat Sixty-One.

Kosten autoslaaptrein Livorno – Düsseldorf

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering gegeven. Maar zonder het meenemen van de auto (zie daarvoor hieronder).

De beschikbare tarieven verschillen per weekend en de goedkoopste kaartjes raken snel uitverkocht.

Comfort Per persoon Per plaats, bij hele coupé
Ligplaats   5-persoons coupé van €129 tot €159 van €102 tot €128
Slaapplaats 3-persoons coupé van €176 tot €213

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de autoslaaptrein naar Verona, vind je op de pagina over de Autoslaaptrein Livorno.

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar. Je kan ook de hele coupé voor jezelf boeken. Bij de slaapplaatsen is dat zelfs de enige optie.

Kosten Düsseldorf – Amsterdam

Kosten van je reis per ICE bedragen €19 tot €35, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt naar elk station in Nederland vanuit Düsseldorf, maar alleen als je met de ICE reist.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €60 naar Amsterdam en €22,50 naar Eindhoven. Eerste klas Sparpreis ticket kost €39 tot €70. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Als je met de stoptrein vanuit Düsseldorf naar Arnhem reist betaal je altijd het duurdere Flexpreis tarief.

Boeken ticket Düsseldorf – Amsterdam

Het boeken van dit ticket kan ook bij de Deutsche BahnNS International of HappyRail.

Kinderen reizen voordeliger

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen slechts €40 voor een ligplaats / couchette. Voor de slaapplaatsen geldt er geen kinderkorting. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

In de ICE reizen kinderen van 5 tot 15 jaar gratis mee. In Italië krijgen zij 50% korting.

Fiets meenemen

Het meenemen van de fiets kost €24 per fiets. Je fiets kan je alleen niet in de ICE meenemen, dus je zal met de fiets naar Nederland via Venlo naar Düsseldorf moeten reizen.

Auto of motor meenemen

Meer informatie hieronder.  

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Amsterdam – Florence

  vertrek

14:37

aankomst

12:32

overstappen
Düsseldorf Livorno
ligplaats v.a.

€158

(all-in)

nachttrein
Auto slaaptrein Verona
let op
Alleen op woensdagen juli+augustus
details en reistips

Naar Florence kan je ook reizen door vanuit Düsseldorf de autoslaaptrein van de Treinreiswinkel naar Livorno te nemen. Deze trein rijdt elke woensdagavond van 6 juli t/m 31 augustus. Deze trein kan je ook zonder auto of motor nemen. Vanuit Amsterdam reis je normaal gesproken met de ICE naar Düsseldorf Je kan ook gebruik maken van de stoptrein die vanuit Arnhem naar Düsseldorf rijdt. 

ICE 127
Amsterdam Centraal 14:37
Utrecht Centraal 15:04
Arnhem Centraal 15:37
Düsseldorf Hbf 16:50

Met ICE 127 van 14:37 uit Amsterdam heb je in Düsseldorf nog even de tijd om wat te eten en te drinken. Overigens kan dat ook in de autoslaaptrein, want er is een restauratiewagon!

Auto slaaptrein naar Livorno
Düsseldorf Hbf 17:31
Livorno Centrale 10:02

Tegen betaling van €24 kan je in deze trein je fiets meenemen.

Vanuit Livorno vertrekken regelmatig regionale treinen naar Florence. Bijvoorbeeld om 11:12 uur, aankomst 12:32. 

meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Nederland:

De autoslaaptrein naar Livorno vertrekt uit Düsseldorf en stopt verder alleen nog op het eindpunt Verona Porta Nuova. Vanuit Amsterdam en andere plaatsen in noord, oost en west Nederland reis je daar normaal gesproken met de ICE naar toe. Deze stopt ook in Utrecht en Arnhem. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Vanuit het noorden reis je via Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE. Vanuit Noord-Holland stap je in Amsterdam op de ICE of de intercity/stoptrein. Vanuit het de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht op.

Vanuit Brabant reis je via Venlo direct naar Düsseldorf. Vertrek om 15:19 uit Eindhoven, overstappen in Venlo, aankomst in Düsseldorf om 17:08.

Vanuit Zuid-Limburg reis je ook via Venlo naar Düsseldorf. Vertrek om 14:55 uit Maastricht, overstappen in Roermond en Venlo, aankomst in Düsseldorf om 17:08. 

Check de reistijden op de website van NS en neem wat extra overstaptijd, want je wil de ICE en de nachttrein niet missen.

Andere bestemmingen in Italië:

Vanuit Livorno kan je, behalve naar Florence, ook naar andere prachtige plaatsen in de omgeving reizen. Bijvoorbeeld Lucca (vertrek 11:24, overstappen in Viareggio, aankomst 12:27), Cinque Terre (vertrek 11:24, aankomst Monterosso 12:56) of Siena (vertrek 11:12, overstappen in Empoli, aankomst 13:14).   

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Italiaanse spoorwegen Trenitalia.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de autoslaaptrein naar Florence boek je via de TreinreiswinkelVroeg boeken is in ieder geval belangrijk!

Je zou de tickets naar Düsseldorf en vanuit Verona zelf kunnen boeken, maar als je toch al bij de Treinreiswinkel boekt, kan je dat net zo goed daar laten doen.

De kosten van het boeken bij de Treinreiswinkel zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten Amsterdam – Düsseldorf

Kosten van je reis per ICE bedragen €19 tot €35, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt van elk station in Nederland naar Düsseldorf, maar alleen als je met de ICE reist.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €60 vanuit Amsterdam en €22,50 vanuit Eindhoven. Eerste klas Sparpreis ticket kost €39 tot €70. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Als je met de stoptrein vanuit Arnhem naar Düsseldorf reist betaal je altijd het duurdere Flexpreis tarief.

Boeken ticket Amsterdam – Düsseldorf

Het boeken van dit ticket kan ook bij de Deutsche Bahn, NS International of HappyRail.

Kosten autoslaaptrein Düsseldorf – Verona

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering gegeven. Maar zonder het meenemen van de auto (zie daarvoor hieronder).

De beschikbare tarieven verschillen per weekend en de goedkoopste kaartjes raken snel uitverkocht.

Comfort Per persoon
Ligplaats   5-persoons coupé van €129 tot €159
Comfort Per plaats, bij hele coupé
Ligplaats   5-persoons coupé van €102 tot €128
Slaapplaats 3-persoons coupé van €176 tot €213

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de autoslaaptrein naar Verona, vind je op de pagina over de Autoslaaptrein Livorno

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar. Je kan ook de hele coupé voor jezelf boeken. Bij de slaapplaatsen is dat zelfs de enige optie.

Kosten en tickets Livorno – Florence

Het ticket naar Florence kost €10. Je koopt het ticket gewoon op het station of je boekt vooraf via de website van Trenitalia. Eventuele tips via The Man in Seat Sixty-One.

Kinderen reizen voordeliger

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen slechts €89 – 119 voor een ligplaats / couchette. Voor de slaapplaatsen geldt er geen kinderkorting. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

In de ICE reizen kinderen van 5 tot 15 jaar gratis mee. In Italië krijgen zij 50% korting.

Fiets meenemen

Het meenemen van de fiets kost €24 per fiets. Je fiets kan je alleen niet in de ICE meenemen, dus je zal met de fiets vanuit Nederland via Venlo naar Düsseldorf moeten reizen.

Auto of motor meenemen

Meer informatie hieronder.  

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Florence – Amsterdam

vertrek

15:00

aankomst

13:28

overstappen
Livorno  Düsseldorf
ligplaats v.a.

€158

(all-in)

nachttrein
Auto slaaptrein Verona
let op
Alleen op donderdagen juli+augustus
details en reistips

Je kan vanuit Florence via Livorno met de autoslaaptrein naar Nederland reizen. Deze trein rijdt elke donderdagavond van 6 juli t/m 31 augustus. Tot Livorno reis je met een Italiaanse regionale trein. Vervolgens met de autoslaaptrein prachtig langs de Cinque Terre en door Zwisterland naar Düsseldorf. Van daaruit reis je normaal gesproken met de ICE naar Amsterdam. 

Vanuit Firenze Santa Maria Novella vertrekken regelmatig regionale treinen naar Livorno Centrale. Bijvoorbeeld om 15:00 uur, aankomst om 16:12. 

Auto slaaptrein naar Düsseldorf
Livorno Centrale 16:47
Düsseldorf Hbf 10:15

In Düsseldorf vertrekt een klein uur na aankomst van de autoslaaptrein een ICE naar Amsterdam. Je hebt dus rustig tijd om in Düsseldorf te ontbijten.

 

ICE 128 naar Amsterdam
Düsseldorf Hbf 11:09
Arnhem Centraal 12:28
Utrecht Centraal 13:00
Amsterdam Centraal 13:28
meer vertrekplaatsen en bestemmingen

Andere vertrekplaatsen in Italië:

Naar Livorno kan je, behalve vanuit Florence, ook vanuit andere prachtige plaatsen in de omgeving reizen. Bijvoorbeeld Lucca (vertrek 15:11, overstappen in Pisa Centrale, aankomst 16:12), Cinque Terre (vertrek 13:20, overstappen in Lz Spezia en Pisa, aankomst 15:48) of Siena (vertrek 13:48, overstappen in Empoli, aankomst 15:48).

Check de reistijden op de website van de Deutsche Bahn of de Italiaanse spoorwegen Trenitalia.

Andere bestemmingen in Nederland:

De autoslaaptrein uit Livorno eindgt in Düsseldorf. Naar Amsterdam en andere plaatsen in noord, oost en west Nederland reis je met de ICE verder. Deze stopt ook in Arnhem en Utrecht. Voor de vertrektijden van de ICE, zie de details en reistips hierboven.

Naar het noorden stap je in Arnhem uit de ICE en reis je verder via Zwolle. Naar Noord-Holland reis je met de ICE naar Amsterdam. Voor de richting Rotterdam en Den Haag en de rest van Zuid-Holland stap je in Utrecht uit de ICE.

Naar Brabant en Limburg reis je vanuit Düsseldorf via Venlo. Vertrek om 10:49 uit Düsseldorf, overstappen in Venlo, aankomst in Eindhoven om 12:42. Voor Maastricht (aankomst 13:04) reis vanuit Venlo via Roermond.

Check de reistijden op de website van NS.

kosten en tickets

Algemeen:

De reis met de autoslaaptrein vanuit Florence boek je via de TreinreiswinkelVroeg boeken is in ieder geval belangrijk!

Je zou de tickets naar Livorno en vanuit Düsseldorf zelf kunnen boeken, maar als je toch al bij de Treinreiswinkel boekt, kan je dat net zo goed daar laten doen.

De kosten van het boeken bij de Treinreiswinkel zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking. 

Kosten en tickets Florence – Livorno 

Het ticket naar Livorno kost €10. Je kan het ticket ook gewoon op het station kopen of je boekt via de website van Trenitalia. Eventuele tips via The Man in Seat Sixty-One.

Kosten autoslaaptrein Livorno – Düsseldorf

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering gegeven. Maar zonder het meenemen van de auto (zie daarvoor hieronder).

De beschikbare tarieven verschillen per weekend en de goedkoopste kaartjes raken snel uitverkocht. 

Comfort Per persoon
Ligplaats   5-persoons coupé van €129 tot €159
Comfort Per plaats, bij hele coupé
Ligplaats   5-persoons coupé van €102 tot €128
Slaapplaats 3-persoons coupé van €176 tot €213

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de autoslaaptrein naar Verona, vind je op de pagina over de Autoslaaptrein Livorno.

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar. Je kan ook de hele coupé voor jezelf boeken. Bij de slaapplaatsen is dat zelfs de enige optie.

Kosten Düsseldorf – Amsterdam

Kosten van je reis per ICE bedragen €19 tot €35, met het Sparpreis Europa tarief van de Deutsche Bahn. De kosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, dus vroeg boeken scheelt geld. Dit tarief geldt naar elk station in Nederland vanuit Düsseldorf, maar alleen als je met de ICE reist.

Het betreft de kosten per persoon, enkele reis, in de tweede klas, exclusief een reservering voor de zitplaats (extra kosten €4,50). Dat is overigens in de ICE wel zeer aan te bevelen. Een gewoon flexpreis ticket (betere voorwaarden) kost tweede klas €60 naar Amsterdam en €22,50 naar Eindhoven. Eerste klas Sparpreis ticket kost €39 tot €70. Kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee.

Als je met de stoptrein vanuit Düsseldorf naar Arnhem reist betaal je altijd het duurdere Flexpreis tarief.

Boeken ticket Düsseldorf – Amsterdam

Het boeken van dit ticket kan ook bij de Deutsche BahnNS International of HappyRail.

Kinderen reizen voordeliger

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen slechts €40 voor een ligplaats / couchette. Voor de slaapplaatsen geldt er geen kinderkorting. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

In de ICE reizen kinderen van 5 tot 15 jaar gratis mee. In Italië krijgen zij 50% korting.

Fiets meenemen

Het meenemen van de fiets kost €24 per fiets. Je fiets kan je alleen niet in de ICE meenemen, dus je zal met de fiets naar Nederland via Venlo naar Düsseldorf moeten reizen.

Auto of motor meenemen

Meer informatie hieronder.  

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Reis met de autoslaaptrein via Düsseldorf (niet dagelijks)…

…neem de auto, motor of fiets mee…

Düsseldorf – Livorno

  vertrek

17:31

aankomst

10:02

overstappen

ligplaats v.a.

€795 (gezin+auto)

nachttrein

Autoslaaptrein Livorno

let op Alleen woensdagen juli en augustus
details en reistips

Naar Florence en andere bestemmingen in het midden van Italië kan je ook reizen door vanuit Düsseldorf de autoslaaptrein van de Treinreiswinkel naar Livorno te nemen. Deze trein rijdt elke woensdagavond van 5 juli t/m 30 augustus. 

Het meenemen van je eigen auto op de trein is een interessante optie. Je gaat heerlijk op reis met de trein, maar hebt op je bestemming wel je eigen auto direct beschikbaar. Het scheelt je veel kilometers achter het stuur en het is zeer tijdsefficiënt, want je slaapt ’s nachts en kan de volgende ochtend uitgeslapen aan je vakantie beginnen. Ook je motorfiets of fiets kan op de trein, maar je kan de trein ook gewoon zonder voertuig gebruiken.

Met de auto, motor of fiets kan je in Düsseldorf inchecken van 15:00 tot 17:00. Je moet aan de achterzijde van het hauptbahnhof zijn:

Schlägelstraße
40227 Düsseldorf
GPS: 51.22103, 6.79732
Bekijk via Google Maps

Dan heb je in Düsseldorf rustig de tijd om wat te eten en te drinken. Overigens kan dat ook in de autoslaaptrein, want er is een restauratiewagon!

Autoslaaptrein naar Verona
Düsseldorf Hbf 17:31
Livorno Centrale 10:02

Tegen betaling van €24 kan je in deze trein je fiets meenemen. 

Andere handige autoslaaptreinen:

De Treinreiswinkel rijdt ook een autoslaaptrein naar Verona in Italië. Deze vertrekt ook uit Düsseldorf. Hij rijdtt alleen van 19 mei t/m 29 september, heen op vrijdagavond en terug op zaterdagavond. Meer informatie vind je op de pagina over de autislaaptrein naar Verona

Een andere handige autoslaaptrein is de Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB vanuit Düsseldorf naar Innsbruck. Met deze trein kan je relatief voordelig (vanaf €99 enkele reis) de auto meenemen naar Innsbruck. Alles over kosten en tickets boeken, op de Innsbruckpagina van Noord West Express.

kosten en tickets

De reis met de autoslaaptrein naar Livorno boek je via de TreinreiswinkelVroeg boeken is in ieder geval belangrijk!

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering gegeven. De administratiekosten van het boeken bij de Treinreiswinkel zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking.

Comfort Per persoon Per plaats, bij hele coupé
Ligplaats   5-persoons coupé van €129 tot €159 van €102 tot €128
Slaapplaats 3-persoons coupé van €176 tot €213

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de autoslaaptrein naar Livorno, vind je op de pagina over de Autoslaaptrein Livorno

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar. Je kan ook de hele coupé voor jezelf boeken. Bij de slaapplaatsen is dat zelfs de enige optie.

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen €89 tot 119 voor een ligplaats / couchette. Voor de slaapplaatsen geldt er geen kinderkorting. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

De kosten voor het meenemen van voertuigen zijn als volgt:

Voertuigen Per stuk
Auto van €359 tot €379
Motor van €259 tot €309
Fiets €24

De tarieven verschillen per weekend.

TIP: 

Een andere handige autoslaaptrein is de Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB vanuit Düsseldorf naar Innsbruck. Met deze trein kan je relatief voordelig (vanaf €99 enkele reis) de auto meenemen naar Innsbruck. Alles over kosten en tickets boeken, op de Innsbruckpagina van Noord West Express.

 

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Livorno – Düsseldorf 

  vertrek

16:47

aankomst

10:15

overstappen

ligplaats v.a.

€795 (gezin+auto)

nachttrein

Autoslaaptrein Livorno

let op Alleen donderdagen juli en augustus
details en reistips

Vanuit Florence en andere bestemmingen in het noorden en midden van Italië kan je met de autoslaaptrein van de Treinreiswinkel naar Düsseldorf. Deze trein rijdt elke donderdagavond van 6 juli t/m 31 augustus. 

Het meenemen van je eigen auto op de trein is een interessante optie. Je gaat heerlijk op reis met de trein, maar hebt op je bestemming wel je eigen auto direct beschikbaar. Het scheelt je veel kilometers achter het stuur en het is zeer tijdsefficiënt, want je slaapt ’s nachts en kan de volgende ochtend uitgeslapen aan je vakantie beginnen. Ook je motorfiets of fiets kan op de trein, maar je kan de trein ook gewoon zonder voertuig gebruiken.

Met de auto, motor of fiets kan je in Livorno inchecken van 14:00 tot 15:30. Je moet aan de voorkant van het station Centrale (hoofdstation) aan de rechterkant zijn:

Livorno Centrale

Piazza Dante

57124

GPS: 43.553289 10.335327

Bekijk via Google Maps

Je hebt in Livorno dan de tijd om wat te eten en te drinken. Overigens kan dat ook in de autoslaaptrein, want er is een restauratiewagon!

Autoslaaptrein naar Düsseldorf
Livorno Centrale 16:47
Düsseldorf Hbf 10:15

Tegen betaling van €24 kan je in deze trein je fiets meenemen. 

Andere handige autoslaaptreinen:

De Treinreiswinkel rijdt ook een autoslaaptrein naar Verona in Italië. Deze vertrekt ook uit Düsseldorf. Hij rijdtt alleen van 19 mei t/m 29 september, heen op vrijdagavond en terug op zaterdagavond. Meer informatie vind je op de pagina over de autislaaptrein naar Verona

Een andere handige autoslaaptrein is de Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB vanuit Innsbruck naar Düsseldorf. Met deze trein kan je relatief voordelig (vanaf €99 enkele reis) de auto meenemen. Alles over kosten en tickets boeken, op de Innsbruckpagina van Noord West Express.

kosten en tickets

De reis met de autoslaaptrein vanuit Livorno boek je via de TreinreiswinkelVroeg boeken is in ieder geval belangrijk!

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering gegeven. De administratiekosten van het boeken bij de Treinreiswinkel zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking.

Comfort Per persoon Per plaats, bij hele coupé
Ligplaats   5-persoons coupé van €129 tot €159 van €102 tot €128
Slaapplaats 3-persoons coupé van €176 tot €213

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de autoslaaptrein naar Verona, vind je op de pagina over de Autoslaaptrein Livorno. 

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar. Je kan ook de hele coupé voor jezelf boeken. Bij de slaapplaatsen is dat zelfs de enige optie.

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen slechts €89 tot €119 voor een ligplaats / couchette. Voor de slaapplaatsen geldt er geen kinderkorting. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

De kosten voor het meenemen van voertuigen zijn als volgt:

Voertuigen Per stuk
Auto van €359 tot €379
Motor van €259 tot €309
Fiets €24

De tarieven verschillen per weekend.

TIP: 

Een andere handige autoslaaptrein is de Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB vanuit Innsbruck naar Düsseldorf. Met deze trein kan je relatief voordelig (vanaf €99 enkele reis) de auto meenemen naar Innsbruck. Alles over kosten en tickets boeken, op de Innsbuckpagina van Noord West Express.

 

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Düsseldorf – Livorno

  vertrek

17:31

aankomst

10:02

overstappen
ligplaats v.a.

€795 (gezin +auto)

nachttrein
Auto slaaptrein Livorno
let op
Alleen op woensdagen juli + augutus
details en reistips

Naar Florence en andere bestemmingen in het midden van Italië kan je ook reizen door vanuit Düsseldorf de autoslaaptrein van de Treinreiswinkel naar Livorno te nemen. Deze trein rijdt elke woensdagavond van 5 juli t/m 30 augustus. 

Het meenemen van je eigen auto op de trein is een interessante optie. Je gaat heerlijk op reis met de trein, maar hebt op je bestemming wel je eigen auto direct beschikbaar. Het scheelt je veel kilometers achter het stuur en het is zeer tijdsefficiënt, want je slaapt ’s nachts en kan de volgende ochtend uitgeslapen aan je vakantie beginnen. Ook je motorfiets of fiets kan op de trein, maar je kan de trein ook gewoon zonder voertuig gebruiken.

Met de auto, motor of fiets kan je in Düsseldorf inchecken van 15:00 tot 17:00. Je moet aan de achterzijde van het hauptbahnhof zijn:

Schlägelstraße
40227 Düsseldorf
GPS: 51.22103, 6.79732
Bekijk via Google Maps

Dan heb je in Düsseldorf rustig de tijd om wat te eten en te drinken. Overigens kan dat ook in de autoslaaptrein, want er is een restauratiewagon!

Auto slaaptrein naar Verona
Düsseldorf Hbf 17:31
Livorno Centrale 10:02

Tegen betaling van €24 kan je in deze trein je fiets meenemen. 

Andere handige autoslaaptreinen:

De Treinreiswinkel rijdt ook een autoslaaptrein naar Verona in Italië. Deze vertrekt ook uit Düsseldorf. Hij rijdtt alleen van 19 mei t/m 29 september, heen op vrijdagavond en terug op zaterdagavond. Meer informatie vind je op de pagina over de autislaaptrein naar Verona

Een andere handige autoslaaptrein is de Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB vanuit Düsseldorf naar Innsbruck. Met deze trein kan je relatief voordelig (vanaf €99 enkele reis) de auto meenemen naar Innsbruck. Alles over kosten en tickets boeken, op de Innsbruckpagina van Noord West Express.

kosten en tickets

De reis met de autoslaaptrein naar Livorno boek je via de TreinreiswinkelVroeg boeken is in ieder geval belangrijk!

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering gegeven. De administratiekosten van het boeken bij de Treinreiswinkel zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking.

Comfort Per persoon
Ligplaats   5-persoons coupé van €129 tot €159
Comfort Per plaats, bij hele coupé
Ligplaats   5-persoons coupé van €102 tot €128
Slaapplaats 3-persoons coupé van €176 tot €213

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de autoslaaptrein naar Livorno, vind je op de pagina over de Autoslaaptrein Livorno.

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar. Je kan ook de hele coupé voor jezelf boeken. Bij de slaapplaatsen is dat zelfs de enige optie.

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen €89 tot 119 voor een ligplaats / couchette. Voor de slaapplaatsen geldt er geen kinderkorting. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

De kosten voor het meenemen van voertuigen zijn als volgt:

Voertuigen Per stuk
Auto van €359 tot €379
Motor van €259 tot €309
Fiets €24

De tarieven verschillen per weekend.

TIP: 

Een andere handige autoslaaptrein is de Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB vanuit Düsseldorf naar Innsbruck. Met deze trein kan je relatief voordelig (vanaf €99 enkele reis) de auto meenemen naar Innsbruck. Alles over kosten en tickets boeken, op de Innsbruckpagina van Noord West Express. 

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Livorno – Düsseldorf

vertrek

16:47

aankomst

10:15

overstappen
ligplaats v.a.

€795 (gezin +auto)

nachttrein
Auto slaaptrein Livorno
let op
Alleen op donderdagen juli+augustus
details en reistips

Vanuit Florence en andere bestemmingen in het noorden en midden van Italië kan je met de autoslaaptrein van de Treinreiswinkel naar Düsseldorf. Deze trein rijdt elke donderdagavond van 6 juli t/m 31 augustus. 

Het meenemen van je eigen auto op de trein is een interessante optie. Je gaat heerlijk op reis met de trein, maar hebt op je bestemming wel je eigen auto direct beschikbaar. Het scheelt je veel kilometers achter het stuur en het is zeer tijdsefficiënt, want je slaapt ’s nachts en kan de volgende ochtend uitgeslapen aan je vakantie beginnen. Ook je motorfiets of fiets kan op de trein, maar je kan de trein ook gewoon zonder voertuig gebruiken.

Met de auto, motor of fiets kan je in Livorno inchecken van 14:00 tot 15:30. Je moet aan de voorkant van het station Centrale (hoofdstation) aan de rechterkant zijn:

Livorno Centrale

Piazza Dante

57124

GPS: 43.553289 10.335327

Bekijk via Google Maps

Je hebt in Livorno dan de tijd om wat te eten en te drinken. Overigens kan dat ook in de autoslaaptrein, want er is een restauratiewagon!

Auto slaaptrein naar Düsseldorf
Livorno Centrale 16:47
Düsseldorf Hbf 10:15

Tegen betaling van €24 kan je in deze trein je fiets meenemen. 

Andere handige autoslaaptreinen:

De Treinreiswinkel rijdt ook een autoslaaptrein naar Verona in Italië. Deze vertrekt ook uit Düsseldorf. Hij rijdtt alleen van 19 mei t/m 29 september, heen op vrijdagavond en terug op zaterdagavond. Meer informatie vind je op de pagina over de autislaaptrein naar Verona

Een andere handige autoslaaptrein is de Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB vanuit Innsbruck naar Düsseldorf. Met deze trein kan je relatief voordelig (vanaf €99 enkele reis) de auto meenemen. Alles over kosten en tickets boeken, op de Innsbruckpagina van Noord West Express.

kosten en tickets

De reis met de autoslaaptrein vanuit Livorno boek je via de TreinreiswinkelVroeg boeken is in ieder geval belangrijk!

In de onderstaande tabel zijn de kosten per persoon, enkele reis, inclusief de reservering gegeven. De administratiekosten van het boeken bij de Treinreiswinkel zijn €9,50 pp, met een maximum van €19 per boeking.

Comfort Per persoon
Ligplaats   5-persoons coupé van €129 tot €159
Comfort Per plaats, bij hele coupé
Ligplaats   5-persoons coupé van €102 tot €128
Slaapplaats 3-persoons coupé van €176 tot €213

Meer informatie over de service in de verschillende coupés en comfortklassen in de autoslaaptrein naar Verona, vind je op de pagina over de Autoslaaptrein Livorno.

Tip: als je de coupé in de nachttrein niet met vreemden wil delen, boek dan de extra plaatsen vol voor het voordelige kindertarief. Overigens reizen mannen en vrouwen in de ligrijtuigen door elkaar. Je kan ook de hele coupé voor jezelf boeken. Bij de slaapplaatsen is dat zelfs de enige optie.

Kinderen van 5 tot en met 14 jaar betalen slechts €89 tot €119 voor een ligplaats / couchette. Voor de slaapplaatsen geldt er geen kinderkorting. Voor kleine kinderen tot en met 5 jaar, die geen eigen slaapplek nodig hebben, hoef je geen kaartje te kopen. Ze kunnen bij jou in bed of in een (klein!) babybedje op de grond.

De kosten voor het meenemen van voertuigen zijn als volgt:

Voertuigen Per stuk
Auto van €359 tot €379
Motor van €259 tot €309
Fiets €24

De tarieven verschillen per weekend.

TIP: 

Een andere handige autoslaaptrein is de Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB vanuit Innsbruck naar Düsseldorf. Met deze trein kan je relatief voordelig (vanaf €99 enkele reis) de auto meenemen naar Innsbruck. Alles over kosten en tickets boeken, op de Innsbuckpagina van Noord West Express.

 

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de hierboven genoemde tarieven en andere informatie.

Logo Noord West Express - alles over reizen met de nachttrein vanuit Nederland

Alles over reizen met de nachttrein vanuit Nederland

Volgen op

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten